• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu: Selahattin Demirtaş haksız yere hapis yatıyor

HDP'nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın haksız yere hapiste yatırıldığını belirten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu “Seni başkan yaptırmayacağız dedi diye hapis yatırılıyor" şeklinde konuştu.

16:02 03 Aralık 2019 Salı
Kılıçdaroğlu: Selahattin Demirtaş haksız yere hapis yatıyor
HDP'nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın haksız yere hapiste yatırıldığını belirten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu “Seni başkan yaptırmayacağız dedi diye hapis yatırılıyor" şeklinde konuştu.



Selahattin Demirtaş’ın haksız yere hapiste yatırıldığını belirten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Seni başkan yaptırmayacağız dedi diye hapis yatırılıyor. Hukuk hepimiz için. Benim rakibim olan partilere haksızlık yapıldığında demokrasi adına karşı çıkmalıyım. Demirtaş beraat ediyor başka bir davadan tutuklanıyor. Siz de yargı bağımsız diyeceksiniz. Külahıma anlat. Selahattin Bey rahatsızlanmış, tedavi görüyor. Geçmiş olsun diyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

‘MAN ADASI: BU PARALAR NEDEN GİDİP, GELİYOR?’ 


“Engelli arkadaşlarımız aramızda. Bizim izlememiz gereken 3 öneri sundular. Buradan ifade ediyorum tüm önerileriniz CHP tarafından takip edilecektir. Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde yaşamını yitiren iki şehidimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bir süredir unuttuğumuz ama geçen salı günü Erdoğan’ın hatırlattığı bir olaya değinmek isterim.

Demişti ki Man Adası konusunda Kılıçdaroğlu mahkemeye gitti ve tazminata mahkum oldu. Yine söylüyorum, kullandığım tüm belgeler yüzde yüz doğrudur. Zaten kimse de bunları yalanlamadı. Erdoğan’a teşekkür ediyorum tekrar bu konuyu gündeme getirdiği için. Erdoğan’ın oğlunun aldığı para… Kardeşi’nin aldığı para… Bu paralar neden gidip geliyor diye sordum.

Dünürü Osman Ketenci… Eski Özel Kalem Müdürü… Bütün bu para trafiğini belgelerle açıkladık. Belgelerin tamamını savcıya teslim ettik. Sahtedir dediler. Savcı araştırdı, doğrudur dedi. Erdoğan doğruysa istifa ederim demişti. Etti mi hayır.

‘HÜRRİYET GAZETESİNİN 45 ÇALIŞANINI NEDEN İŞTEN ATTILAR?’

Hürriyet gazetesinin 45 çalışanını işten attılar. Niçin? İşletmesel nedenler. Aslında gerçek neden sendikalı olmaları. Anayasa’da olan hak… Hiç kimse bir sendikaya üye olmaya ya da ayrılmaya zorlanamaz. 45 çalışanı işten attın. Ee haklarını ver. Bunlar yıllarını verdiler gazeteye. Haber peşinde koştular… İşten atıyorum kıdem tazminatı yok! Neden yok!

Ahilik Haftası her yıl kutlanır Kırşehir’de. Ahi Evran sadece bizim dünyamızda değil tüm dünyada saygı gören bir insandır. Esnafın etik değerlerini belirleyen Ahi Evran’dır. Her yıl etkinlikler düzenlenir. Bu yıl bunları bir telaş sardı. Kırşehir’de Belediye Başkanı CHP’li diye Konya’da kutladılar. Merak ediyorum İstanbul’un Fethi’ni nerede kutlayacaklar! Herhalde İstanbul’un Fethi’ni de Bursa’ya alırlar.

‘ÖKSÜZ’ÜN YERİNİ BİLİYORUZ’ DİYORLAR 

Adil Öksüz’ün yerini biliyoruz diyorlar. Eee git getir o zaman! Biz kontrollü darbe dedik ve belgelerle ispat ettik. Rapor hazırlandı. Korkularından raporu yayımlamıyorlar. Adil Öksüz gerçeği de var orada.

15 Temmuz darbe girişimini 20 Temmuz darbesiyle başka bir yere taşıdılar. 20 Temmuz’da sivil darbe yaptılar. 82 milyon vatandaşıma sesleniyorum; beraber güzel bir Türkiye’yi inşa edeceğiz.

Son güncelleme: 16:02 03.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı