• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu: MİT Müsteşarı saraya çalışıyor

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Diyarbakır mitingine HDP'lilerin katıldığı ve bu bilgiyi MİT'ten aldığı iddiasına ilişkin, 'Ben o müsteşara güvenmiyorum' dedi.

12:31 13 Haziran 2018 Çarşamba
Kılıçdaroğlu: MİT Müsteşarı saraya çalışıyor
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Diyarbakır mitingine HDP'lilerin katıldığı ve bu bilgiyi MİT'ten aldığı iddiasına ilişkin, 'Ben o müsteşara güvenmiyorum' dedi.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Star TVde açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı wTayyip Erdoğanın İstihbarattan aldığım bilgi, Muharrem İncenin Diyarbakır mitingine katılanların tamamına yakını HDPli şeklindeki sözlerini yorumladı.

MİT Müsteşarına güvenmediğini belirten Kılıçdaroğlu, Adil Öksüzü takip edemeyen istihbarat, Muharrem İncenin Diyarbakır mitingini takip ediyor dedi. Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti devleti istihbarat devleti mi? Demokratik devlet dedi.

 
Asıl vahim olanı Erdoğanın bu açıklamayı kamuoyuna yapmış olmasıdır diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: Bütün dünya şunu düşünecek? Ülkede demokrasi yok. Yani demokrasi olmadığı söylemini perçinlemiş oluyor. Bizim ülkemizde demokrasi yok, ben istihbarattan alıyorum. Hangi istihbarat? MİTten mi alıyor? MİTin müsteşarı ne oldu? İstifa etti, geldi, AK Partiden seçime girmek istedi, listeye konmayınca tekrar görevine geri döndü. Biz oraya güvenmiyoruz ki. Ben o müsteşara güvenmiyorum ki. O müsteşar saraya çalışıyor, gayet net anlaşılıyor...
 
CHP lideri ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğanın, kendisi üzerinden partisinin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnceye yüklenerek zaman kaybetmemesi gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce cumhurbaşkanı seçilecek. O koltuğa oturacak. Bütün dünyaya güven verecek. Demokrasi konusunda adalet konusunda huzur konusunda... Türkiye genç ve dinamik bir cumhurbaşkanı seçecek diye konuştu.
 
MUHARREM İNCE YÜZDE 32YE DOĞRU GİDİYOR
 

Kılıçdaroğlu, Muharrem İncenin oy oranının partisinden fazla olmasını kendilerinin de isteyeceğini, anketlerde yüzde 30u aştığını gördüklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, Özel yaptırdığımız bir anket yok ama kamuoyuna yansıyan değişik anketler var. Bizim de gördüğümüz, yüzde 30 barajından yukarı gidiyor, 32ye doğru. Ben inanıyorum önümüzdeki günlerde daha yukarı doğru çıkacak. Erdoğan inişte ama İnce yukarı doğru gidiyor dedi.

Son güncelleme: 12:31 13.06.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı