• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu: Mansur Bey ranta karşı mücadeleyi sürdüyor

Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Aygün'ün Mansur Yavaş hakkındaki iddialarına dair açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Yavaş için "Hukuğun gereğini yap dedik, yapıyor" diye konuştu.

09:40 23 Aralık 2019 Pazartesi
Kılıçdaroğlu: Mansur Bey ranta karşı mücadeleyi sürdüyor
Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Aygün'ün Mansur Yavaş hakkındaki iddialarına dair açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Yavaş için "Hukuğun gereğini yap dedik, yapıyor" diye konuştu.



Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da CHP muhabirleriyle bir araya geldi ve gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP eski milletvekili Sinan Aygün arasında yaşanan ‘Togo Kuleleri‘ tartışması hakkında konuştu. Kılıçdaroğlu, “Aygün rüşvet istendi dedi mi?” sorusuna, “O ayrıntılara çok fazla girmek istemiyorum ama bir haksızlığa uğradığını ifade etti. Hatta Melih Gökçek zamanında, büyükşehirin avukatlığını yapan birisinin mahkeme kararlarını aldığı halde başkanlığa götürüp tebliğ etmemesi, bu arada inşaatın bitmesinin beklemesi gibi bir sürü süreç var” diye yanıt verdi.

‘YASA, HUKUK NEYİ ÖNGÖRÜYORSA YAPIN’


Mansur Yavaş’ın yapısı gereği, düşüncesi gereği, haksızlıklara karşı çıkan, ranta karşı çıkan bir isim olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Dolayısıyla böyle bir uyuşmazlıkta yapılması gereken, yasanın öngördüğü çerçevede hareket etmesidir. Biz de kendisine onu söyledik: Yasa, hukuk neyi öngörüyorsa gereğini yapın” dedi.

“İşin özü belli. Büyük rant var, büyük paralar dönüyor. Mansur Bey gerekli açıklamaları yaptı” diyen Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

‘MANSUR BEY GEREKENİ YAPIYOR’

“Sonuç şu gerçekten de haksız olarak rant elde edenlere karşı Belediye Başkanı’nın mücadele etmesi lazım, başka ne olabilir? Mansur Bey de bu mücadeleyi sürdürüyor. Mansur Bey yargı kararlarını uygulamak zorunda, başka bir lüksü var mı? Yani hangi bürokrat ya da hangi seçilmiş belediye başkanı ‘Ben yargı kararlarını uygulamayacağım’ der?”

GÖRÜNTÜ İDDİASINA YANIT

“Rüşvetin görüntüsü var” iddiasına da yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Bir iş hanına girer, çıkarken görüntü olabilir. Bugün bu otele de gelirken de görüntüler vardır” diye konuştu.

‘AİHM’E GİDERSE ERDOĞAN’DAN TAZMİNAT ALACAĞIM’

CHP lideri, Erdoğan’ın açtığı tazminat davalarına ilişkin olarak da, “Şu ana kadar benim kesinleşmiş kaybettiğim hiçbir davam yok. 18 davayı kazanmışız. Zaten kazanmak zorundayız. AİHM’e giderse ayrıca tazminat alıyorum. Güzel bir rakam alacağım” açıklamasında bulundu.

Kanal İstanbul Projesi tartışmasının gündemi değiştirmek, ekonominin konuşulmasının önüne geçilmek için başlatıldığını savunan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

‘KANAL İSTANBUL’UN PARASINI VERMEYECEĞİZ’

“Beyefendi, gideceğini gayet iyi biliyor. Sırf ekonomi görüşülmesin, vatandaşın sorunları tartışılmasın diye, Kanal İstanbul’dur tutturmuş gidiyor… Paran var mı kardeşim, yap bakalım… Nerede bu projenin ÇED raporu, nerede kamu kuruluşlarının bu konudaki görüşü?

Şundan o da emin, ben de eminim. Beyefendi gidici. Gidecek. Birileri kalkıp öyle köprü gibi, yol gibi garantileri alıp ‘Kanal İstanbul’u yapacağım, buradan garantiler de aldım. İleride de haklarımı ararım, gelen iktidar da bana bir şey yapamaz’ demesin. Bugünden herkesi uyarıyorum. Özellikle bu işe soyunacak olanları uyarıyorum. İktidara geldiğimizde kesinlikle parasını vermeyeceğiz.”

Son güncelleme: 09:40 23.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı