• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu: Mahkeme kararlarını uygulamayan bürokratları devlette tutmam

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bürokratlara yeni çağrısında “Mahkeme kararlarını uygulamayan bürokratları devlette tutmam” dedi.

16:41 02 Kasım 2021 Salı
Kılıçdaroğlu: Mahkeme kararlarını uygulamayan bürokratları devlette tutmam
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bürokratlara yeni çağrısında “Mahkeme kararlarını uygulamayan bürokratları devlette tutmam” dedi.


Meclis’te partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri, gençlere seslenerek özgürlük vaadinde bulundu.

Cumhuriyet’in ilanının 98’inci yılını kutlayan, Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyeti tanımlarken “Kimsesizlerin kimsesi” demesini hatırlatan Kılıçdaroğlu, gençlerin hayallerinin, hedefleri olacağını söyledi.


CHP lideri, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Anıtkabir’e basın kuruluşlarının alınmamasını eleştirdi.

BÜROKRATLARA ÇAĞRI

Anıtkabir’de yaşananlar ve 15 Temmuz darbe girişimi üzerinden iktidarı hedef alan CHP lideri, şunları söyledi: “Ne yaparlarsa yapsınlar kendi sonlarını getiriyor. Birileri 15 Temmuz’u Allah’ın bir lütfu olarak kabul edip milletin ensesinde boza pişirmeye başladı. KHK’yla ihraç edilip hakkında beraat kararı verilenler, göreve iadesi karar verilenlerin tamamını görevlerine iade edeceğiz.”

Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmadığını belirterek bürokratlara yönelik çağrılarına yenisini ekledi: “AYM kararlarını uygulamayan bürokratlar talimatı kimden aldılarsa, aynı şeyi yapmasınlar. Yaptıkları taktirde onları devletin bürokrasisi içinde tutmayacağım açık ve net söylüyorum.”

ÜLKEDE ÇATIK KAŞLI

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 29 Ekim mesajında Atatürk’ü anmamasını da eleştiren CHP lideri, tavrın kabul edilmez olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden ile AKPli Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasındaki görüşmeyi değerlendiren Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ı ABD başkanı karşısında ‘kuzu’ olarak tanımladı, ‘gözlerinin güldüğünü’ söyledi.

Devlet itibarının ortadan kalktığını savunan ana muhalefet lideri, Biden’la görüşürken güldüğünü söylediği Erdoğan’ı ülkede ‘çatık kaşlı olmakla’ suçladı.

CHP’nin kampanya haline getirdiği “128 milyar dolar nerede?” sorusunu bir kez daha tekrarlayan Kılıçdaroğlu, AKP’lilerin kamuoyu önünde yalan söylediğini, 128 milyar doların halk yararına kullanıldığı iddiaları gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın 128 milyar doların pandemide harcandığına yönelik ifadelerine itiraz eden Kılıçdaroğlu, “5 bin 202 dolar hane başına para düşmesi lazım… 49 milyon 578 bin lira para ediyor. Nerede bu para? Manava, bakkala, sanayiciye soralım, herkese soralım: Size 5 bin 202 dolarlık size bir hizmet verildi mi?” ifadesini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye “Anadolu’ya milletvekillerini göndereceğim” sözleri üzerinden yüklenen Kılıçdaroğlu, “Çok memnun oldum, hiç değilse vatandaşla muhatap olurlar” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

* Bugüne kadar Anıtkabir’de hiç rastlamadığımız bir garabetle karşılaştık. Bazı muhabirler Anıtkabir’e alınmadı. O kararı alanlara açık ve net söylüyorum; Anıtkabir’de bu ülkenin aslanı yatıyor, aslanı. Sizin gücünüz yetmez ona. Dolayısıyla, ne yaparlarsa yapsınlar her davranışları kendi sonlarını getiriyor. Bu milletin vicdanında derin yaralar açıyor.

* Ciddi sorunlarımız var ama bütün sorunların kaynağını adaletsizlik oluşturuyor. 15 Temmuz darbe girişimi oldu. Hep beraber mücadele ettik ama birileri 15 Temmuz’u Allah’ın bir lütfu ilan edip, milletin boynunda boza pişirmeye başladı. 125 bin 678 kişi kararnameyle görevden alındı. Haksızlığa uğradığını iddia edenler mahkemeye başvurdu. Hakkında takipsizlik kararı verenler, AYM tarafından ‘Evet burada bir suç yoktur, göreve iadesi gerekir’ diye karar verilenlerin tamamını göreve iade edeceğiz. Biraz sabretsinler, geliyor gelmekte olan. Mahkeme kararlarını uygulamayan bürokratlar talimatı kimden aldılarsa, aynı şeyi yapmasınlar. Yaptıkları takdirde onları devletin bürokrasisi içinde tutmayacağım.

KEŞKE MAHKEMEYE VERSE

* AK Parti’nin grup başkanvekili açıklama yapıyor. Diyor ki; 128 milyar dolar 2019 yılının başından 2021 yılının yarısına kadar ülkemizde evlerine kapanan, iş yerleri kapanan, faaliyetlerine devam edemeyen, işsiz kalan işçilere destek olmak üzere bu ülkenin insanlarının menfaatine harcanmıştır. Ahlakın temel kurallarından birisi yalan söylememektir. Yalan söylüyorsanız siyasette ne işiniz var? Milletin sorunlarını çözeceğim diye geliyorsunuz, 128 milyar dolar buharlaşıyor ve siz çıkıp yalan söylüyorsunuz. Keşke mahkemeye verse de bu 128 milyar dolarlık dosyayı mahkemeye getirsek. Verir mi? Veremez. Cesaret edemez.

* Bahçeli “CHP ne yapıyor diye Anadolu’ya milletvekillerini göndereceğim” demiş. Memnun oldum. Bir pazara, ayakkabı tamircisine gitsinler, CHP ne yapıyor diye sorsunlar. Gerçekten CHP’yle gurur duyuyorum. Demek ki Cumhur İttifakı’nın ortağına da yol gösteriyoruz. Gir milletin arasına ve gerçekleri gör diyoruz.

* İktidara kara kış fonu çağrısı yaptım. Doğalgaz, elektrik, su bütün faturalar ağırlaşacak. Kış aylarında elektrik faturalarından KDV’yi, TRT payını kaldırın, dedik. Doğalgaz ve mutfak tüpünde KDV’yi ÖTV’yi kaldırın, dedik.

GELDİKLERİ HALE BAK

* Fransa aylık geliri 2 bin avronun altında olanlara her ay 100 avro verecek. İtalya, düşük gelirlilerin doğalgaz faturasını devletin ödemesine karar verdi. Çekya, enerji üzerindeki vergileri kaldıracağım dedi. Bizimkiler hiçbir şey yapmıyor. CHP’li belediyelerin olduğu yerlerde, Kara Kış Fonu benzeri bir çalışmayı büyük ölçüde tamamladık. Bir vatandaşımız, doğalgaz, elektrik faturasını ödeyemez noktaya gelirse belediyelerimiz devreye girecek. Onların yapmadığını biz yapacağız.

* Öyle bir şahsım ve şürekası var ki gerçekten utanıyorum. Önümüze konulan tablo hiç kimsenin kabul etmeyeceği bir tablo. Dışarıda tam bir kuzu şahsım ama gözleri gülüyor Biden’ı görünce. En büyük derdi ‘Acaba Biden’la bir saat oturabilir miyim?’ Geldikleri hale bak! Bu devletin itibarı, saygınlığı yok mu? Yeter ki kendisini huzuruna kabul etsin, bir saat görüşebilsin.

* Havuz medyasının gitmeden önceki manşetleri ile döndükten sonraki manşetlerini bir kıyaslayın. 180 derece nasıl dönebiliyorsunuz, nasıl bir bel var gerçekten hayret ediyorum.

GARİBANA GÜÇ GÖSTERİSİ

* Kâğıt toplayıcısını dövdürüyorlar. Elindeki çek çeki alıyorlar. En fakire, garibana güç gösterisini yapıyor. Baskıcı yüzünü millete layık görüyor. Dışarıda kuzu, içeride ise kaplan kesiliyor.

* Haksız yere içeride tutulan Kavala ve Demirtaş var. Bir daha ifade edeyim; haksız yere içeride tutulan Demirtaş ve Kavala var. Belki onlar hayatlarının hiçbir döneminde CHP’ye sempati de duymadılar, oy da vermediler. Ama bizim görevimiz adalettir. Haksızlığa karşı durmaktır. Haksızlığa karşı susmak dilsiz şeytansa o şeytanlar başka yerde oturuyor. Bunların tek suçu var; pasaportları Amerikan pasaportu değil. Amerikan pasaportu olsaydı bir telefonla çıkarlardı, uçaklar beklerdi ve giderlerdi. Böyle bir rezaletle Türkiye hiç karşı karşıya kaldı mı? Hiç kimse yanlış anlamasın. Onlar içeride diye bir özel bir beklentimiz yok.

Son güncelleme: 16:41 02.11.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı