• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu: İnfaz Yasasını Anayasa Mahkemesine götüreceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, infaz değişikliğini Anayasa Mahkemesi’ne götüreceklerini söyledi: “Adım gibi biliyorum şu anda AK Parti’nin içinde bu yasa teklifinden çok sayıda rahatsızlık duyanlar var.”

14:08 13 Nisan 2020 Pazartesi
Kılıçdaroğlu: İnfaz Yasasını Anayasa Mahkemesine götüreceğiz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, infaz değişikliğini Anayasa Mahkemesi’ne götüreceklerini söyledi: “Adım gibi biliyorum şu anda AK Parti’nin içinde bu yasa teklifinden çok sayıda rahatsızlık duyanlar var.”



Değişikliğin adil olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, “Yapılan düzenleme anayasaya da aykırı. Rüşvet yiyen adamı affedeceksin, yarın herkes rüşvet yiyecek. Yaparsanız biz bunu Anayasa Mahkemesi’ne de götürürüz dedik. Anayasa Mahkemesi geçmişte aldığı gibi kararlar alırsa bunu iptal edecek. Bu ülkenin en saygın hukukçuları da aynı şeyi söylüyor. Bu yasa teklifinin adaletsiz olduğunu söylüyor” ifadelerini kullandı.

Habertürk televizyonunda Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, infaz yasasıyla ilgili görüşlerini açıkladı. İnfaz değişikliğinin adaletsizliği perçinlediğini söyleyen Kılıçdaroğlu,”AK Partili kardeşlerime sesleniyorum, adalet, vicdan, ahlak denen kavram var. Yapıyorsanız herkese eşit yapın, yapmıyorsanız hiç yapmayın” dedi.


Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetle ilgili önlem alınmasının parlamentonun görevi olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “MHP ve AK Parti’nin teklifi bizim teklifimizin kamuoyu baskısı sonucu onların teklif getirmesine yol açmıştır. Bu başarı kamuoyunundur. AK Parti ve MHP mecburen, zorunlu olarak bunu getirdiler” şeklinde konuştu.

HERKESE EŞİT YAPIN

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti: “Bir şey yapacaksanız temelinde adalet olmalı. Adil olacaksınız, devleti yönetiyorsunuz. Adalet kainatın temelidir. Siz bir yasa taslağı ile yasa teklifi ile adaletsizliği perçinliyorsunuz. En basit örnek, rüşvetçi, irtikapçı, yolsuzluk yapan, yargılanıp 6 yıl mahkum olursa bir gün bile hapishanede yapmayacak. Yolsuzluğu haber yapan gazeteci 6 yıla mahkum olursa 3 yıl 6 ay hapis yatacak. AK Partili kardeşlerime sesleniyorum, adalet, vicdan, ahlak denen kavram var. Yapıyorsanız herkese eşit yapın, yapmıyorsanız hiç yapmayın. Efendim hapishaneler tıkabasa doluymuş, haksız hukuksuz yatırdığın bir sürü adam var. Askeri öğrencilerin ne günahı var? Komutan ne diyorsa komutana uymak zorunda değil mi asker? Komutan demiş ki ‘çıkın dışarıda teröristle var’ çıkmışlar. Parası olan, rüşvet verenler, çünkü FETÖ borsası var, hepsi dışarı çıktı.

İLTİSAK DEYİP HERKESİ İLTİSAKLI YAPTINIZ

Altaylı: Kemal Bey bir kanıtınız var mı?

Dava açarlarsa size kanıtları gönderirim. Meşhur bir iş adamı var 17-25’ten sonra eşi Bank Asya’ya para yatırdı savcı inceleme bile yapmadı. AK Parti’nin protokolünde oturdu. Devletin protokolünde yer alıyor. Hala Erdoğan’ın bir numaralı adamı. Erin ne günahı var? Çık demişler, çıkmış. Askerlik yaptık hepimiz. Osman Kavala, mahkum ediyorsanız edin. Nedir bu adamın çektiği? Hücrede. Yıllardır içerde. Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, ne yaptılar bunlar? Oda TV’yi kapattılar. Niye kapatıyorsunuz? Bu haber kanallarında ben de zaman zaman ağır eleştirilmişimdir. Politikacıyız eleştirileceğiz. Murat Ağırel niye içeride. Hakan Aygün, Aydın Keser, Ferhat Çelik neden içerideler. Dedik ki infaz yasasını düzenleyeceksiniz, örtülü aftan vazgeçin. Eline silah almış, terör örgütü mensuplarını ayırın tamam. Efendim terör örgütü ile iltisaklı deyip herkesi iltisaklı yaptınız. F...’ye ne istediyse siz vermediniz mi?

ANAYASA MAHKEMESİ BUNU İPTAL EDECEK

Altaylı: Şu da bir gerçek ki kadına karşı şiddette son derece yanlış tavır var? Bundan sonra rahatsızlık duymuyor musunuz?

Biz bunları söylediğiniz zaman siz F...’cüleri mi savunuyorsunuz diyorlar. Hayır kardeşim. Rüşvet alanı niye affediyorsunuz, hırsızı, yolsuzluk yapanı niye affediyorsunuz. Diğer taraftan öğrencileri alıp hapse atıyorsun. Adaletsizliğin giderilmesi lazım diyoruz. Kendilerine şunu söyledik, infaz yasası yapacaksınız adaletli olun dedik. Adım gibi biliyorum şu anda AK Parti’nin içinde bu yasa teklifinden çok sayıda rahatsızlık duyanlar var. Yapılan düzenleme anayasaya da aykırı. Rüşvet yiyen adamı affedeceksin, yarın herkes rüşvet yiyecek. Yaparsanız biz bunu Anayasa Mahkemesi’ne de götürürüz dedik. Anayasa Mahkemesi geçmişte aldığı gibi kararlar alırsa bunu iptal edecek. Mesela çocuğumu öldürdü, benden izin mi aldınız affediyorsunuz? Erdoğan geçmişte böyle diyordu. Ne oldu Erdoğan 180 derece döndü? Aynı şeyi bugün de söylüyoruz, yasal düzenleme yapılacaksa bunun adil olması lazım. Bu ülkenin en saygın hukukçuları da aynı şeyi söylüyor. Bu yasa teklifinin adaletsiz olduğunu söylüyor.”

Son güncelleme: 14:08 13.04.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı