• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu: Gerekirse 16’lı masa kuracağım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Bugün açıklanan yeni asgari ücrete tepki gösteren Kılıçdaroğlu, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay'ın sessiz kalmasını da "sarı sendikacılık" olarak yorumladı.

15:00 20 Haziran 2023 Salı
Kılıçdaroğlu: Gerekirse 16’lı masa kuracağım
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Bugün açıklanan yeni asgari ücrete tepki gösteren Kılıçdaroğlu, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay'ın sessiz kalmasını da "sarı sendikacılık" olarak yorumladı.





CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. CHP olarak her soruna değindiklerini savunan Kılıçdaroğlu, konuşmasına kendisinin de bir süre danışmanlığını yapan ve geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Kenan Nohut’u anarak başladı. 



Depremzedelerden fatura tahsil edilmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, “En azından yıl sonuna kadar deprem bölgesindeki evlerin faturalarını biz ödeyebiliriz” dedi. 



SİNAN AYGÜL’E ‘GEÇMİŞ OLSUN’ MESAJI



Tatvan Belediye Başkanı’nın korumaları tarafından darbedilen gazeteci Sinan Aygül’ü de hatırlatan Kılıçdaroğlu, Aygül hakkında şunları söyledi:



“Yürekli bir gazeteci. Korumalar tarafından adeta linç edildi. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Sağolsun barolar yardımcı olmuşlar. Attığı bir tweet’i okumak boyunumun borcudur: ‘Hadsiz bir haraminin rant çetelerine peşkeş çekmeye çalıştığımı rant ihalesi iptal edildi. Bugüne kadar susturamadınız. Biz susmayacağız, siz haramiler geri adım atacaksınız.”



YENİ ŞAFAK’A TEPKİ



Yandaş Yeni Şafak gazetesine de tepki gösteren Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:



“Sen beni övmek zorunda değilsin, lehime yazı da yazmak zorunda değilsin ama objektif olmak zorundasın. Benim seçilmemem için 3 milyon lira para harcıyorlar. Bu parayı nereden buldun sen? Buradan Maliye Bakanı’na çağrı yapıyorum, dürüst bir insansan o 3 milyonu nasıl bulduklarını inceleyeceksin. Geçen hafta gazetecilere ‘kalemini satan’ demişştim, belki öyle bir ifade kullanmasam da olurdu ama iradesini Saray’a ipotek eden varsa bunu eleştirmek de en doğal hakkımdır.”



İSTANBUL MESAJI



“İstanbul bizim için de dünya için de önemli bir merkezdir” diyen Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkındaki sözlerini eleştirerek “İstanbul’a ihanet etmeye devam etmek istiyorlar. İstanbul’a çöken çetelerden ve baronlardan İstanbul’u temizlemeye çalışıyoruz” dedi.



ASGARİ ÜCRET TEPKİSİ



Bugün açıklanan asgari ücret hakkında da değerlendirmelerde bulunan CHP lideri, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay’ı eleştirirken “Bunun adı hukukta sarı sendikacılıktır” dedi. Kılıçdaroğlu, asgari ücretin 15 bin civarında olması gerektiğini düşündüklerini ifade etti.



GRUP BAŞKANVEKİLLERİNE TALİMAT



Sınır güvenliği üzerinden iktidarın ‘beka sorunu’ söylemini eleştiren Kılıçdaroğlu, partisinin grup başkanvekillerine de “Beka sorununu rakamlarla insanlara anlatacaksınız” talimatı verdi. 



“NE OLDU NAS?”



Merkez Bankası Başkanı olarak ABD’den gelen Hafize Gaye Erkan’ın atanmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, Mehmet Şimşek ve Erkan’ı ‘uluslararası tefecilerin’ istediğini savundu. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a da “Ne oldu nas?” diye sordu:



“Koskoca Merkez Bankası’nda bu işleri bilen birisini bulamadınız mı? Bulurlar ama uluslararası tefeciler bunları istiyor. Yüzde 40 faiz almak istiyorlar. E ne oldu nas, ne oldu ahlak? Hepsi geride kaldı. Hayatımda bu kadar ahlaksız ve Türkiye’ye ihanet eden bir siyaset görmedim.”



“GEREKİRSE 16’LI MASA KURACAĞIM”



Seçim döneminde kendisi hakkında hazırlanan ve Erdoğan’ın her mitingde izlettiği montaj videoları hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Sahte video hazırlayana sahtekar denir. Sahtekardan da cumhurbaşkanı olmaz” derken, ittifak tartışmaları için ise şunları söyledi:



“Hiçbir CHP’linin umutsuzluğa kapılma hakkı yoktur. Değil 6’lı masa, Türkiye’nin aydınlığa çıkması için gerekirse 16’lı masa kuracağım. Bu düyun-u umumiye kabinesini mutlaka göndereceğiz. Bunun onuru 25 milyona ait olacak.”v

Son güncelleme: 15:00 20.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı