• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a malvarlığı yaptırımını hatırlattı: “Aslan kesilmesini beklerdim”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD’nin yaptırımlarına sessiz kalmasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “ABD sopa gösterdi ‘mal varlığını araştıracağız’ diye. Erdoğan’ın aslan kesilmesini beklerdim” dedi.

17:22 22 Ekim 2019 Salı
Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a malvarlığı yaptırımını hatırlattı: “Aslan kesilmesini beklerdim”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD’nin yaptırımlarına sessiz kalmasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “ABD sopa gösterdi ‘mal varlığını araştıracağız’ diye. Erdoğan’ın aslan kesilmesini beklerdim” dedi.


Partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz sonrası hayatını kaybedenler için toplanan paraların akıbetini sordu. Kılıçdaroğlu, “Şehitler hepimizin onurudur, şehitlere saygı duymak hepimizin görevidir, inancımız da, siyasi duruşumuz da bunu emreder. 15 Temmuz şehitleri için toplanan 309 milyon lira nereye gitti? 15 Temmuz’u bayram kabul ederler, güzel bayram derler, 15 Temmuz için para topladın? Nerede bu para? Cevap yok. Bu soruyu sorma… Niye sormayayım? Hangi gerekçeyle sormayacağım? Şehidin hakkını hukukunu savunmayacağım da, gazilerin hakkını hukukunu savunmayacağım da para yiyenlerin hakkını mı savunacağım? Nerede bu para?” diye sordu.

ADALETİ MUMLA ARIYORUZ

Yargı reformu paketinin geçtiğimiz hafta Meclis’te kabul edildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Düzenleme geldi diye adalet geldi diye bir şey yok. Adaleti mumla arıyoruz. Adalet bu ülkeye gelene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Hâla sözde ‘adalet geldi’. Hala şafak baskınları yapılıyor. Sabahın köründe insanların evi basılır mı ya? Telefon edersin gelir. Şafak baskını yapıyor, tutukluyorsunuz. Gözaltına alıyorsunuz. Bunun adı işkencedir. Açarsınız telefonu, ‘Şu saatte gel kardeşim, ifadeni alacağız.’ Geliyorsa gelir. Neden ailenin gözü önünde, bir babanın ters kelepçeyle götürülmesi hangi vicdanda vardır? O çocukların bunu görmesi doğru mudur acaba? Biz buna isyan ediyoruz arkadaşlar. Bakın örnek veriyorum, Demokrasi İçin Birlik bir toplantı yapmak istiyor. ‘Yasak’ diyorlar. Hrant Dink Vakfı Kayseri’de yasaklıyorlar, ‘Tamam Şişli’de yapalım’ diyorlar. ‘Yok, yapamazsınız.’ Hangi adalet, hangi reformdan bahsediyorsunuz. Hakimin vicdanı olmadan o ülkeye adalet gelmez. Hakim emri saraydan alıyorsa o ülkeye adalet gelmez. Önemli olan hukukun üstünlüğüdür, insan haklarıdır.”

YEMİN ETTİYSEN TARAFSIZ KALACAKSIN

1 yılda 26 milyon 115 kişiye Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan soruşturma başlatıldığını, 4 milyon kişiye de dava açıldığını belirten Kılıçdaroğlu, “AK Parti Genel Başkanı’nı eleştirmeyecek mi bir insan? Eleştirirsen eleştiremezsin… Niye? Cumhurbaşkanı. ‘Tarafsız davranacağım’ diye yemin etti. Tarafsızsan tarafsız kalacaksın. Bizi de eleştiriyorlar. Sonuçta vatandaş düşüncesini bir şekilde açıklamak zorunda” ifadelerini kullandı.

KAYINPEDERİ OLANLAR DIŞARIDA

KHK ile 125 bin 687 kişinin devletten ihraç edildiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Paran varsa kimse sana dokunmaz. Kayınpederi olanlar dışarıda, garibanlar içeride. Siyasi akrabaya göre adalet dağıtıyorlar. Eren Erdem 480 gündür, Osman Kavala 720 gündür hapiste” dedi.

SEÇİMLERİ NEDEN YAPTINIZ?

HDP’li belediyelere kayyum atanmasına da tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Kayyum atanması demokrasiye aykırıdır. Adaletin birinci kurallarından biri de demokrasidir, milletin iradesine saygı duymaktır. Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanları bir süre sonra yerlerine kayyım atandı. O zaman bu seçimleri neden yaptınız? Bu adaylar savcılıktan iyi hal kâğıdı aldı, YSK’da sorun çıkmadı, vatandaş çekti. Suçlularsa senin istihbarat örgütün var o zaman suçüstü yap. Kimse de sana bir şey demez. Demokrasiye aykırıdır, hangi partiden olursa olsun. Bizim çizgimiz adalet ve demokrasidir. Adalet bu kadar bozuk olduğu yerde ekonomi dikiş tutmaz” ifadelerini kullandı.

TRUMP’IN MEKTUBUNU NASIL HAZMETTİNİZ?

ABD yaptırımlarına sessiz kalan Erdoğan’ı eleştiren Kılıçdaroğlu, “ABD sopa gösterdi ‘mal varlığını araştıracağız’ diye. Erdoğan’ın aslan kesilmesini beklerdim, arada yapıyor ya… ‘Ey Trump, sen benim mal varlığımı mı araştıracaksın? Araştırmazsan namertsin. Verilmeyecek tek kuruş hesabım yoktur’ diyecekti” dedi. “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bizi bu kadar aşağılayan bir mektup gelmedi” diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Johnson’un mektubunu hatırlıyorsunuz değil mi? ‘Yeni bir dünya kurulur, o dünyada Türkiye yerini alır’ diyordu. İşte İnönü budur. Allah aşkına bu mektubu nasıl hazmettiniz? Nasıl kozlar var ABD’nin elinde ki bunu yalayıp yuttular. Mal varlığıyla ilgili mi, başka bir şey mi? ‘Sorunlarını çözmek için çok uğraştım’ diyor Trump. Özel sorunlar mı, ailevi sorunlar mı, finansal sorunlar mı? Hangi sorunları çözmek için uğraşır Trump. Bütün partiler tepki gösterdi, AK Parti’den tık yok. Ve 18’inde açıklama yapıyor Erdoğan, ‘Elbette bunu unutmadık. Bizim karşılıklı olan sevgi saygımız da bunları sürekli olarak gündemde tutmaya müsaade etmiyor.’ Adamda mide olur ya, nasıl kaldırdınız?”

Son güncelleme: 17:22 22.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı