• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu, “Bu akıl Türkiye’yi felakete sürüklüyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel’in gündeme getirdiği üst akıl konusunda konuştu. “Türkiye’yi hangi akıl yönetiyor bilmiyorum ama Türkiye’yi felakete götürüyorlar” dedi.

13:26 18 Ocak 2019 Cuma
Kılıçdaroğlu, “Bu akıl Türkiye’yi felakete sürüklüyor”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel’in gündeme getirdiği üst akıl konusunda konuştu. “Türkiye’yi hangi akıl yönetiyor bilmiyorum ama Türkiye’yi felakete götürüyorlar” dedi.





CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin de bir başka bir akıl tarafından yönetildiği iddiasını gündeme taşımıştı.


BU AKIL BEKA SORUNUNU GÜNDEME GETİRİYOR

Bir grup gazeteci ile sohbet toplantısı yapan Kılıçdaroğlu bu konudaki görüşlerini dile getirdi: “Bu akıl Türkiye’nin beka sorununu gündeme getiriyor. 15 yıl önce Türkiye’nin bir beka sorunu yoktu, 10 yıl önce de, 5 yıl önce de. Neden birden bire ortaya çıktı? Çünkü Türkiye yönetilmiyor, savruluyor. Hiçbir alanda yönetilemiyor. Ve Türkiye freni patlamış bir kamyon direksiyonunda iki kişi oturuyor ve yokuş aşağı gidiyor” ifadelerini kullandı.

TARİH TÜRKİYE’Yİ BU HALE GETİRENLERİ YAZACAK

Kılıçdaroğlu, şunları dile getirdi: “Ekonomi geldi çakıldı, işsizlik patladı, yoksulluk, intiharlar patladı. Tüm bunlara baktığınız zaman Türkiye akılcı politikalarla yönetilmiyor. Kim bu yönetim tarzını savunuyor, destekliyor, onların topluma karşı tarihe karşı sorumlulukları var. Tarih onları yazacak. Türkiye’yi bu tabloyla karşı karşıya getirenleri yazacak.”

BAŞKA PARTİDE OLMAYAN DİJİTAL ALT YAPIMIZ VAR

Kılıçdaroğlu seçim güvenliği konusunda da konuştu. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının satır başları şöyle: “Hiçbir siyasi partide olmayan dijital altyapı bizde var. 164 yaşında seçmen kadın bulundu. Bunların tamamının kaynağı biziz. Bunları sivil toplum örgütlerine, diğer siyasal partilere de veriyoruz. Yüz ve üstü olanları çıkartıyoruz bir programla ve gönderiyoruz bunları araştırın diye. Aynı evde farklı soyadlarıyla olan kişiler var mı, hepsi taranıyor. Adil Seçim Platformu’nun varlık nedeni de biziz.

165 YAŞINDAKİ SEÇMENİ KİM YAZDI?

Bu 165 yaşındaki kadını kim seçmen listesine yazdı? Adı olan ama soyadı olmayan kişileri kim yazdı seçmen listesine? Bunla ilgili suç duyurusu yapacağız. Bunlar çok rahat tespit edilir çünkü bu bilgiler dijital ortamda giriliyor. MERNİS’de bu bilgiyi kim, hangi gerekçeyle, hangi bilgisayarda girdi? Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.

KILIÇDAROĞLU: YSK’YA GÜVENMİYORUZ

Çalışmak zorundayız. YSK’ya güvenmiyoruz. Bu tablonun neresine güveneceksiniz! Bunun bir de takibi var. Bunu saptadık, YSK tarafından bunun iptal edilmesi gerekiyor. Nüfus müdürlüklerine bildiriliyor. Sonra YSK’ya bildirilecek ama az önce söylediğim şikâyeti ilk kez yapacağız. O, 164 yaşındaki kadın veya soyadı olmayan insanlar… Bunları kim yükledi diye onları cumhuriyet başsavcılığına şikâyette bulunacağız.

SEÇİM GECESİ SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Seçim gecesi de çalışacağız. Bütün sandıklara sadece biz değil diğer siyasal partiler, gönüllüler, hep birlikte sandıklara sahip çıkmaya çalışacağız. Geçen seçimlerde yüzde 96 ıslak imzalı tutanakları topladık üç günde. Ağırlıklı kısmını aynı gece, alamadığımız kısmı da YSK’dan aldık. Bu seçimlerin diğer seçimlerden farkı, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri var. Daha geniş bir kitle seçime girdiği için denetimi daha rahat olacak.

PAYLAŞTIĞIMIZ SANDIKLARDAN SONUÇ GEÇ GELDİ

Bazı arkadaşlar çıktılar, efendim CHP’nin internet sitesi çöktü diye. Çöken bir şey yok arkadaşlar. Her yer böyle yazdı. Çökmedi ama yazıldı. Bir yerden bilgi geç geldi. Site çökmedi. Başka siyasi partinin de sandıkta görevlileri vardı, paylaşmıştık, oradan geç geldi. O parti ile seçimlerde iş birliği yapıyoruz. Sandıkların bir kısmını onlar, bir kısmını gönüllüler koruyorlar.”

 

Son güncelleme: 13:26 18.01.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı