• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu, Akşener sorusuna yanıt vermedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini ve partisini hedef alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkındaki soruyu ‘saygısızlık ve nezaketsizlik yapmamak için’ yanıtlamadı.

09:50 28 Ağustos 2023 Pazartesi
Kılıçdaroğlu, Akşener sorusuna yanıt vermedi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini ve partisini hedef alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkındaki soruyu ‘saygısızlık ve nezaketsizlik yapmamak için’ yanıtlamadı.





Geçen cumartesi Afyon’da konuşan Akşener, seçimlerin ‘Önce koltuğunu düşünenler‘ nedeniyle kaybedildiğini savunarak Kılıçdaroğlu’nu şu sözlerle hedef almıştı:



”Sadece iktidar mensuplarıyla değil, biz bu seçimin kaybedilmesi için çalışanlarla da mücadele ettik. Biz önce millet, önce memleket dedik. Ama “Önce şahsım, önce ben” diyenlerle uğraştık. 



Önümüzdeki yerel seçimlerde kendi kadrolarımızla, milletimizin huzuruna çıkacağız ve göreve talip olacağız. Yerel seçimi bir genel seçim rekabeti çerçevesinde okumadan, yerel özellikleri dikkate alarak, milletimizin iradesinin tecellisine imkan sağlayacağız.



Cumhuriyet yazarı Miyase İlknur’un, “Yerel seçimlerde ittifak kapısını tam kapatmasa da tümüyle açtığı da söylenemez. Yerel seçimlerde Akşener’in koyduğu çekinceler üzerinden konuyu ele alırsak geçen seçimde alınan iller yeniden muhalefetin olur mu” sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: 



”Sayın Akşener’in sözlerinin yorumuna dayalı soruları yanıtlarsam Sayın Akşener’e saygısızlık yapmış olurum, nezaketsizlik yapmış olurum. Sorunuzun diğer bölümü ise 2019 seçimlerindeki başarının tekrarına ilişkin…



2019 yerel seçimleri muhalefet açısından çok önemli kazanımlara neden oldu. Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Antalya kazanıldı. İzmir, Eskişehir, Hatay, Muğla, Aydın büyükşehir belediyeleri yeniden kazanıldı. Bu başarının en önemli nedenlerinden biri İYİ Parti’yle yapılan işbirliği. Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin de desteği son derece kıymetli. Aynı zamanda adaylarımız sadece bu üç partinin oyunu almadı. O kentte, beldede yaşayan her bir bireyin oyuna talip oldu. Ak Parti, MHP, HDP, TİP, SOL Parti seçmeni diye kimseyi ayırmadı. “Ben bu kenti daha iyi yönetirim” dedi ve kentinde yaşayan herkesin oyuna talip oldu.”



Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlarsa şöyle:



”2024 seçimlerine de aynı yaklaşımla gireceğiz. Bakın, 2019 yerel seçimlerinde büyükşehirden belde belediyesine kadar kazanan neredeyse tüm adaylarımız desteklerini artırmış görünüyor. Yapılan araştırmalar, 2024 seçimlerinde aday olmaları halinde 2019’da aldıkları oydan daha fazla oy alacaklarını gösteriyor. 



Bundan şüphe duymuyorum. Balıkesir, Bursa, Manisa, Denizli, Zonguldak başta olmak üzere yeni illeri, büyükşehirleri kazanacağız.



Sandık boykotu



İftiraların, yalanların, devletin otoriter Saray yönetimine hizmet ettiği bir süreci yaşadık. Dolayısıyla günlük kızgınlıkları, küskünlükleri kronik hale getirmek, hele hele demokrasiyi savunanların otoriter bir yönetime sandığı teslim etmeleri düşünülemez. Şunu herkesin bilmesini isterim: “Saray iktidarı”nın ahlaki ve siyasi meşruiyeti yoktur. Ahlaki ve siyasi meşruiyeti olmayan bir iktidara karşı demokratik yollarla mücadele etmek de her vatandaşın görevidir. Demokratların sandığı boykot etmesi, ahlaki ve siyasi meşruiyeti olmayan Saray iktidarının da en büyük arzusudur.”

Son güncelleme: 09:50 28.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı