• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu: AKP, Mansur Yavaş'a 'bizden aday ol' teklifinde bulundu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'nin CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş'a teklif götürdüğünü söyledi.

12:55 26 Mart 2019 Salı
Kılıçdaroğlu: AKP, Mansur Yavaş'a 'bizden aday ol' teklifinde bulundu
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'nin CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş'a teklif götürdüğünü söyledi.





Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Yavaşa yönelik, Vergi noktasında da vergi kaçakçısı. Maliye Bakanlığı kayıtlarında bu durum da geçiyor. Neresinden tutarsanız elinizde kalıyor. Böyle bir insanın Ankara gibi bir yere belediye başkan adayı olması hazmedilemez suçlamasında bulunsa da, Kılıçdaroğlu, AKPnin Yavaşa, adayımız ol teklifi götürdüğünü açıkladı. 


Yavaşa yönelik suçlamalarla ilgili, Bunların hepsi hikaye. Mansur Yavaş Ankarayı alacak bunu içlerine sindiremiyorlar. AKP teklif etti ‘gel bizden aday ol diye” olmadı. Bu durumu bilmiyorlar mıydı? Ne söylerlerse söylesinler Mansur Yavaş Ankarayı kazanacak yorumunu yapan Kılıçdaroğlu, Habertürk TVde katıldığı programda, AKP, reklamlar yapıyor, televizyonlarda yayınlanıyor. O reklamlarında, CHPli belediyelerin olduğu yerleri kullanıyor. Neden? Çünkü insanlar sokaklarda geziyorlar, yeşillik var, sevgi var, hoşgörü var diye konuştu.

CHPnin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlunun başarılı olacağına yüzde 100 inandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, Karadenize gittim. Karadenizde bir Ekrem İmamoğlu fırtınası var. Sadece İstanbulda değil. Ekrem İmamoğlu gerçekten başarılı bir arkadaşımız. Kullandığı dil, yaptığı çalışmalar… Başarılı olacağına yüzde 100 inanıyorum. Sandıkta milletle ittifak yapacağız dedi.

Yavaşın Ankarayı kazanacağını savunan Kılıçdaroğlu, Ne söylerlerse söylesinler Mansur Yavaş Ankarayı kazanacak. Ankarayı cumhuriyetin başkenti yapacak. O Kurtuluş Savaşındaki Ankara kimliğini yeniden kazandıracak. Suçlamaların hiçbir değeri yok. Suçlamayı yapan kişi çocuk tacizcisi, şimdi siz bunun sözüne mi güveneceksiniz? Mansur Yavaşın saygın bir kişiliği var. Temiz bir siyasetçi yorumunu yaptı. 

CHPnin büyükşehirleri kazanması halinde erken seçim çağrısı yapıp yapmayacağı sorusuna ise, Kılıçdaroğlu şu yanıtı verdi:

Koltuklarım sallanır diye korkuyorlar. Bu bir yerel seçim. Bunu getirip ‘oylarımız düşerse genel seçim iddiasında bulunacaklar bu da beka sorunu yaratacak diye… Bana göre uyduruk bir söylem. Bu söylediğim belediyeleri Allahın izniyle alacağız, başkanlarımız gelecekler o görevleri yapacaklar. Belediye başkanının başarısını görmeden seçim istemek fırsatçılıktır. O da doğru değildir. Millet seçimden yoruldu. Neredeyse her yıl bir seçim. Yeter artık. Toplumun seçtiği kişileri bir değerlendirmesi lazım.

Son güncelleme: 12:55 26.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı