• Turkhane Logo

KHK’lı annesi CHP’li vekillere feryat etti:

‘Adam öldürenler tahliye oldu, bankayı ben mi açtım, devlet açtı’

14:39 14 Eylül 2022 Çarşamba
KHK’lı annesi CHP’li vekillere feryat etti:
‘Adam öldürenler tahliye oldu, bankayı ben mi açtım, devlet açtı’


Sakarya’da esnaf ziyareti gerçekleştiren CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın yanına gelen bir anne KHK’lıların hakkını savunmasını istedi. Katillerin cezaevinden tahliye edildiğini söyleyen anne Dershaneyi, bankayı ben mi açtım, devlet açtı. Benim evladım bankaya para yatırdı diye niye işten atıldı’’ diye isyan etti.

Dün İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, Konya Milletvekili Abdüllatif Şener ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya esnaf ziyareti yaparak vatandaşların dertlerini dinledi.


Ziyaretler sırasında CHP’li milletvekillerinin yanına gelen bir anne, çocuğunun Bank Asya’ya para yatırdığı için Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildiğini ve cezaevi atıldığını söyledi. Vekillere dert yanan anne, adam öldürenlerin bile tahliye edildiğini kendisinin evladının ise halen hapiste tutsak tutulduğunu söyledi.

”ADAM ÖLDÜRENLER BİLE TAHLİYE OLDU”

Vekillere ‘Bizim hakkımızı da savunun’ diyen isyan anne şöyle konuştu:

‘‘Bizim hakkımızı savunun, hiçbir şeyimiz yok. Benim evlatlarım, başkalarının evlatları ney yaptı? Adam öldürenler hep tahliye oldu. Dershaneyi devlet açtı ben mi açtım, bankayı devlet açtı ben mi açtım? Benim evladım para yatırdıysa niye işten attın.’’

Annenin feryadını gösteren videoyu CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya Twitter hesabından şu ifadelerle paylaştı:   Bank Asya eski Genel Müdürü Halkbank Genel Müdürlüğü yaparken; #Sakarya’da Grup Toplantımıza gelen bir anne feryat etti...“Adam öldürenler hep tahliye oldu, Dershaneyi devlet açtı ben mi açtı. Bankayı devlet açtı ben mi açtım. Benim evladım para yatırdıysa niye işten attın.”#KHK pic.twitter.com/0OiI2zxLr9 — Yıldırım Kaya (@yildirimkaya40) September 13, 2022  

Son güncelleme: 14:39 14.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı