• Turkhane Logo

Kemal Kılıçdaroğlu: Milletin, 15 Temmuz’u öğrenmesinden korkuyorlar!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz’un kontrollü darbe olduğunu ispat ettiklerini söyledi.

18:34 03 Aralık 2019 Salı
Kemal Kılıçdaroğlu: Milletin, 15 Temmuz’u öğrenmesinden korkuyorlar!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz’un kontrollü darbe olduğunu ispat ettiklerini söyledi.



AKP iktidarının 15 Temmuz’un açığa çıkmaması için uğraştığını anlatan Kılıçdaroğlu, “Adil Öksüz’ün nerede olduğunu bildiğinizi biliyoruz. Kontrollü darbe olduğunu araştırma komisyonunda bütün belge ve bulgularla ispat ettik. Şimdi korkularından millet öğrenmesin diye yayınlamıyorlar.” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, asgari ücretin ise en az 2 bin 600 lira olması gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Erdoğan ailesinin Türk savunma sanayisini ele geçirmeye çalıştığını anlatan Kılıçdaroğlu, “Ethem Sancak çantacıdır. Tank Palet Fabrikası’nda esas iş Talip Öztürk’te.” ifadelerini kullandı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının satır başları şöyle:


“15 TEMMUZ’U ALLAH’IN LÜTFU OLARAK GÖRÜYORLAR”

“Adil Öksüz’ün nerede olduğunu bildiğinizi biliyoruz. Kontrollü darbe olduğunu araştırma komisyonunda bütün belge ve bulgularla ispat ettik. Şimdi korkularından millet öğrenmesin diye yayınlamıyorlar. Meclis tarihinde bir ilktir belki. 15 Temmuzu tüm detaylarıyla inceliyoruz. 15 Temmuz darbe girişimini 20 Temmuz darbesiyle farklı bir noktaya taşısılar. 15 Temmuz darbe girişimini Allah’ın lütfu olarak görüyorlar.”

“TOPLANAN PARALAR NEREYE GİTTİ?”

“15 Temmuz şehit ve gazileri için toplanan para nereye gitti? Beşiktaş’taki terör saldırısında hayatını kaybeden 46 vatandaş için 52 milyon lira para toplandı. Bu para nereye gitti? Tüyü bitmemiş yetimin hakkını soracağız. Çoçuğunu kaybetmiş birine 121 lira 96 kuruş aylık bağlıyorlar.”

“ETHEM SANCAK ÇANTACIDIR?”

“Tank Palet fabrikasının değeri 20 milyar dolar. Bunu da Katar’a ve Erdoğan’ın akrabalarına verdiler. Erdoğan ailesi Türk savunma sanayiini ele geçirmek istiyor. Bunu satmadılar ben de biliyorum. İhalesiz 25 yıllığına Ethem Sancak’ın BMC’sine veriyorlar. Asıl ele geçiren Erdoğan ailesidir. Talip Öztürk dedim dut yemiş bülbül gibi sesi çıkmıyor. Niye veriyorsunuz Katar ordusuna. Bunun adı vatana ihanettir dedim. Dava açtılar, açmazsanız namertsiniz.”

‘NEDEN 14 BİN ENGELLİ KADROSUNU BOŞ?’

“Devlette engelli kadroları var doldurulmuyor. Halkı savunduğunu söyleyen bir politika yani saray iktidarı neden 14 bin engelli kadrosunu boş tutuyor. Kanun çıkmış doldurmak zorundalar. Binlerce engelli iş istiyor. Engelli size neden yalvaracak. Engelli de çalışmak istiyor. Engelliyi hayatımızdan atacak mıyız, toplumca kucaklayacak mıyız? Kanun çıkardık, 17 yıldır iktidardalar engelli kadrolarını doldurmuyorlar. Ne görürlerse görsünler bütün engellilerden ricamdır artık bu iktidara ders vermenin zamanı gelmiştir.”

“BİRDEN BİRE CHP TARAFINA GELDİLER”

“Torba yasa gelmişti Meclis’e termik santrallerle ilgili düzenleme vardı. Bizim arkadaşlarımız itiraz etmişti. Bunlara baca takın demişlerdi. Dinlemediler. Hayır 2.5 yıl erteliyoruz dediler. Erdoğan bunu veto etti. Edebilir, veto ettiği için memnunuz ve teşekkür ederiz. Burada el kaldıranlar birden bire yaşasın reis demeye başladılar. Birden bire CHP tarafına geldiler. Ama biz saraydan CHP’li istemiyoruz. Onlar sarayın parlamentodaki 19 Mayıs hareketini yapan milletvekilleridir. Bunu veto etti Erdoğan, güzel. Kombassan mağdurları vardı, onları neden veto etmedin? Erdoğan veto etmeseydi götürecektik AYM’ye bunu da götüreceğiz.”

ASGARİ ÜCRET ÖNERİSİ: 2 BİN 600 LİRA

“39 yıl sonra asgari ücretle ilgili 3 işçi konfederasyonu bir araya geldi. 6.5 milyon asgari ücretlinin hakkını savunacaklar. Verdiler 2 bin 20 lira. Açlık sınırı 2 bin 100 küsür lira. Şu anda asgari ücret dedikleri rakam açlık sınırının altında. Devletin enflasyonu yüzde 28. Türk-İş’in araştırmasına göre 2 bin 578 lira olsun diyor. Bunun normali 2 bin 600 lira civarında olması gerektiğidir.”

DEMİRTAŞ İÇİN ‘ADALET’ İSTEDİ

“Bir diğer konu Selahattin Demirtaş. Seversiniz sevmezsiniz bir partinin genel başkanlığını yaptı. Haksız hukuksuz yere hapiste yatıyor. Yatmasının nedeni ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ demesi. Adalet sadece benim için geçerli değil. Benim gibi düşünmeyenler için de geçerli. Rakibim olan siyasi partilere yapılan haksızlıklara benim de karşı çıkmam lazım. Demirtaş beraat ediyor, başka bir davadan yargılayıp alelacele hapse atıyorlar. Sonra da ‘yargı bağımsızdır’ diyeceksiniz. Onu benim külahıma anlatacaksınız. Selahattin Bey rahatsızlanmış ve gecikerek hastaneye kaldırılmış. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

Son güncelleme: 18:34 03.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı