• Turkhane Logo

Kemal Kılıçdaroğlu, Filistin atkısıyla grup toplantısına çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısına Gazze'de İsrail'in katlettiği 60 kişi için Filistin atkısıyla çıktı.

14:13 15 Mayıs 2018 Salı
Kemal Kılıçdaroğlu, Filistin atkısıyla grup toplantısına çıktı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısına Gazze'de İsrail'in katlettiği 60 kişi için Filistin atkısıyla çıktı.

Partisinin grup toplantısına Filistin atkısıyla çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Gazzede 60 kişinin öldüğü olaylarla ilgili konuştu. CHP lideri, Arap dünyasına tepki göstererek, Bir araya gelip Filistin davasına sahip çıkamıyorlar dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMMdeki grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Kılıçdaroğlunun açıklamaları şöyle:

Filistin halkına yapılan katliamdır, zulümdür. Açıkça kınıyoruz. Bekliyouz ki bütün dünya ayağa kalksın. ABDde sorunlarını çözemeyen bir başkan, bu kararı aldı. Tel Avivden Kudüse ABDnin büyükelçiliği taşındı. Gönül isterdi ki, Trump bu yetkiyi kullanmasın. Ortadoğunun kan gölü olmasına teşvik ediyorsunuz. Pimi çekilen bombayı Kudüsün ortasına yerleştirdiler. Tarihe kanlı Pazartesi olarak geçecektir. Hiçbir Ortadoğulu Kanlı Pazartesiyi unutmamalıdır. Siz gelişmiş silahlarla, insanları tarıyorsunuz, bu mudur ahlak? Trump, kendi ülkesinde bilim adamlarına sorsun, nasıl oluyor da Ortadoğu kan gölüne dönüşüyor? Ortadoğudaki barış silahla olmaz. BM kararlarını tanımıyorum diyorsun, ben istediğimi yaparım diyorsun. İstediğini yaparsan tarihine Kanlı Pazartesiyi geçirirsin. İnsanlık tarih boyunca seni lanetler. Yazık günah değil mi o insanlara? 70 yıldır mücadele ediyorlar. Bir insanın vatanı için mücadele etmesi kadar doğal ne olabilir? İnsan kendi toprağında mülteci olabilir mi? Ötekileştirilen, ikinci sınıf vatandaş olabilir mi? Kudüsü savunmak isteyen insanlara kurşun yağdıranları tarih unutmayacaktır. O çocukların tankları, topları, tüfekleri yok. Sadece slogan atıyor, yürüyüş yapıyorlar. Buna bile tahammülleri yok. Bundan böyle kimse demokrasi dersi vermesin. Onlara bundan sonra sürekli Kanlı Pazartesiyi hatırlatacağız. ABD yönetiminin Ortadoğuya barış getirme şansı yoktur. Kanı ve gözyaşını, ölümleri getirir artık.


3 günlük yas ilan edildi, doğrudur. Türkiyenin yas tutması kadar doğru bir şey yoktur. Her Filistinli kendi toprağı için mücadele ediyor, her Türk vatandaşı da Filistinli kardeşinin yanında olacaktır. Ortadoğudaki yaşananlardan sonra Dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcımı 2 kere Filistine gönderdim. Yanlarında olduk, olmaya devam edeceğiz.

Dünya ayağa kalksın isteriz. Ama kısık sesli protesto yapılıyor. Birbirini gırtlaklayan, egemen güçlerin esiri olan Arap dünyası, Filistine sahip çıkamıyor. Biz sahip çıkarken, onlar saip çıkamıyor. Kısık sesli protesto bizim kabul edeceğimiz bir şey değildir. Egemen güçlerin esiri olan iktidarlardan kimseye hayır gelmez.

 

Son güncelleme: 14:13 15.05.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı