• Turkhane Logo

Kemal Kılıçdaroğlu: 203 milyar dolar nerede ve kimlere verildi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yılbaşından bu yana 75 milyar dolar daha buharlaştı. Artık sormamız gereken soru, 203 milyar dolar nerede ve kimlere verildi? "diye sordu.

12:14 23 Eylül 2022 Cuma
Kemal Kılıçdaroğlu: 203 milyar dolar nerede ve kimlere verildi?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yılbaşından bu yana 75 milyar dolar daha buharlaştı. Artık sormamız gereken soru, 203 milyar dolar nerede ve kimlere verildi? "diye sordu.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP TBMM Grubu’nun Düzenlediği 27. Dönem 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Elazığ’daki kendisini hedef alan afişlere değindi. “Bir insan karalamaya, insanları tahrik etmeye kalkarsa artık ‘Ben ülkeyi yönetemiyorum’ noktasına gelmiş demektir. Bugün Türkiye’nin yönetilmediğini gayet iyi biliyoruz.” dedi.

203 MİLYAR DOLAR NEREDE?

‘128 milyar dolar nerede?’ afişleri ile geniş kitlelerin dikkatini çektiklerini belirten Kılıçdaroğlu, “128 milyar dolar buharlaştı ama yılbaşından bu yana 75 milyar dolar daha buharlaştı. Artık sormamız gereken soru, 203 milyar dolar nerede ve kimlere verildi?” ifadelerini kullandı.


Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

BUGÜN ARTIK TÜRKİYE YÖNETİLEMİYOR

Salı günü Elazığ’daydık. Bütün billboardlarda halkı tahrik eden, etmeye çalışan afişler asılmıştı. Haberi aldığımda ‘Sakın dokunmayın, aynen kalsın’ dedim. Gidip, afişlerin birisinin önünde fotoğraf verdim. Çünkü bu ülkenin insanına ben güveniyorum. Bu ülkenin insanı kışkırtmalara, tahriklere asla ve asla kapı aralamayacaktır.

Bunu yapan kişi kim? Afişleri basan kişi söylüyor. ‘Cumhur İttifakı’nı oluştursan siyasi partilerin talebiyle, şirketimiz tarafından oluşturulmuştur’ diyor. Bir insan karalamaya, insanları tahrik etmeye kalkarsa artık ‘Ben ülkeyi yönetemiyorum’ noktasına gelmiş demektir. Bugün Türkiye’nin yönetilmediğini gayet iyi biliyoruz.

YILBAŞINDAN BU YANA 75 MİLYAR DOLAR DAHA BUHARLAŞTI

Türk Lirası’nın eridiğini hep beraber görüyoruz. Merkez Bankası’nın banka olmaktan çıktığı ve başka işlerle uğraştığının farkındayız. Hayat pahalılığını biliyoruz. ‘128 milyar dolar nerede?’ diye afişler asmıştık ve bu konuda geniş kitlelerin dikkatini çekmiştik. 128 milyar dolar buharlaştı ama yılbaşından bu yana 75 milyar dolar daha buharlaştı. Artık sormamız gereken soru, 203 milyar dolar nerede ve kimlere verildi? Kimlere arka kapıdan satıldı, Merkez Bankası bu süreçte devre dışı bırakıldı, bunları sormamız lazım.

MERKEZ BANKASI’NIN FAİZ İNDİRİMİ

Bir garabete imza attılar. Attıkları imzayı sürdürüyorlar. Merkez Bankası’nın bankalara verdikleri paranın faizini 13’den 12’ye indirdiler. Gidin bir bankaya, kredi çekmek istiyorum deyin. Bakın bakalım size yüzde 12 faizle veriyorlar mı? Vermeyecekler.

Yüzde 12 ile faiz alan bankalar ne yapıyorlar? Bankaların kârı son 1 yılda yüzde 500 arttı. İşçinin, emeklinin geliri yüzde 500 arttı mı? Bu iktidar kime hizmet ediyor, düşüneceksin. Bu tabloyu değiştireceğiz. Bu ülkeye aydınlığı getireceğiz.

ARTIK BENİMLE OLDUĞUNUZU HİSSETMEK İSTİYORUM

Ben sürekli yürümeye ve ilerlemeye kararlıyım. Ve hiçbir şey beni inandığım yoldan geri çeviremez. Şunu da artık bilmek zorundayım. Siz gerçekten benimle misiniz? Bazılarınızın sesi çıkmıyor, bazılarınızın da isteyerek veya istemeyerek zarar verdiğini de görüyorum. Ama artık karar verin. Bu halk düşmanlarını beraber yenecek miyiz, yenmeyecek miyiz? Benimleyseniz artık benimle olduğunuzu hissetmek istiyorum. Sırtımı size yaslayacağımı bilmek istiyorum.

Son bir uyarı yapacağım. Türkiye tarihinin en büyük borsa manipülasyonlarına şahit oluyoruz hep beraber. küçük yatırımcı soyuldu, soyuluyor. Piyasada yatırımcının buharlaşan parası dün itibariyle 5, 5,5 milyar dolar. Aracı kurumların teminat açığı şeklinde ortaya çıktığı batıkları ise 3, 4 milyar lirayı buldu.

BORSADA KÜÇÜK YATIRIMCI SOYULUYOR

Bir SPK yetkilisi, Bloomberg’e “Sistematik risk yoktur” diyor. Açık ve net söylüyorum; Sermaye Piyasası Kurulu yalan söyler mi? Maalesef yalan söylüyor. Sistematik bir risk var. Küçük yatırımcıyı soyanları isim isim biliyorum. Sadece ben değil bu işin namuslu uzmanları da isim isim, firma firma biliyor. Hepsini bir kez daha uyarıyorum; Bu çaldığınız küçük yatırımcıların paralarıdır. Bu paraları burnunuzdan fitil fitil getireceğim, yazın bir yere.

Son güncelleme: 12:14 23.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı