• Turkhane Logo

Karaismailoğlu'ndan İmamoğlu'na tazminat davası!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında kişilik haklarına yönelik, asılsız iftira içeren ithamlarda bulunduğu iddiasıyla 250 bin liralık tazminat davası açtı.

17:06 11 Nisan 2022 Pazartesi
Karaismailoğlu'ndan İmamoğlu'na tazminat davası!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında kişilik haklarına yönelik, asılsız iftira içeren ithamlarda bulunduğu iddiasıyla 250 bin liralık tazminat davası açtı.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, katıldığı televizyon programında kullandığı ifadelerle kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu hakkında 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Karaismailoğlunun, avukatı Ömer Faruk Karagüzel aracılığıyla İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesine sunduğu dava dilekçesinde, İmamoğlunun katıldığı bir televizyon programında Bakan Karaismailoğlunun kişilik haklarına yönelik, asılsız iftira içeren ithamlarda bulunduğu iddia edildi.


İmamoğlunun programda sarf ettiği sözlere yer verilen dilekçede, davalı İmamoğlunun söz konusu beyanlarıyla Karaismailoğluna yönelik asılsız iddialarla masumiyet karinesini hiçe sayarak ağır hakaret ve iftira içeren isnatlarda bulunduğu öne sürüldü. Davalı İmamoğlunun dile getirdiği iddiaları hiçbir belge veya materyal ile desteklemediği anlatılan dilekçede, davalının sadece iftira kastıyla hareket ederek Karaismailoğlunun kişilik haklarını ağır şekilde ihlal ettiği ifadelerine yer verildi.

Dava dilekçesinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlunun, aynı zamanda Karaismailoğlu hakkında herhangi bir dava olmamasına rağmen kendisine alenen suç isnadında bulunduğu ve Hakkında zimmet davası var şeklindeki ifadeleriyle kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalıştığı kaydedildi.

AMAÇ, YÖNETİLEN ULAŞIM VE ALTYAPI PROJELERİNİ GÖLGEDE BIRAKMAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak görevini hakkıyla ve üstün bir azimle yerine getiren Adil Karaismailoğlunun iş ve işlemlerinde Anayasa ve yasalara tam olarak bağlı hareket ettiğini savunan avukat Ömer Faruk Karagüzel, dilekçede şu ifadelere yer verdi: Bu durum Bakan olduğu süre boyunca olduğu gibi geçmişte yer aldığı görevlerde de benzer şekilde gerçekleşmiştir. Müvekkilim hiçbir iş ve işleminde hele hele konu millet adına yapılan harcamalar olduğunda, hiçbir şart ve koşulda haksız kazanç temin etmediği gibi, hiçbir yapıya, kuruma, kişi ya da kişilere de haksız kazanç temin etmemiştir. Davalının iddialarının tamamı baştan sona gerçek dışı olup kamuoyunun önünde ulusal kanallarda ve sosyal medya üzerinden yapılan söylemler marifetiyle müvekkilim acı ve elem içinde bırakılmıştır. Sen hayatında bekçi kulübesi dikmemişsin, atanmış şeklindeki küçük düşürücü, alaycı, dalga geçen ifade ve hakaretlerin maksadı, müvekkilimin uhdesinde yönetilen ulaşım ve altyapı projelerini gölgede bırakıp anlamsız tartışmalar, aslı astarı olmayan iftiralarla müvekkilimi kamuoyu husumetine maruz bırakmaktır.

Avukat Karagüzel, dilekçede 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılmasından bir ay dahi geçmemişken müvekkilinin, Bir bekçi kulübesi dikmemişsin ithamıyla kamuoyu önünde küçük düşürülmeye çalışılmasının bu davanın haklılığını ortaya koyduğunu iddia ederek, böylesi bir başarının gölgelenmesinin, kayda değmez iddialarla müvekkili Karaismailoğlunun itibarsızlaştırılmasının kabul edilebilir bir durum olmadığı belirtildi.

Dilekçede, Karaismailoğlunun geçmişte yerine getirdiği görevlerine dair herhangi bir yolsuzluk, zimmet veya kanuna aykırı işlem dolayısıyla bir soruşturmaya dahi maruz kalmamışken davalı tarafından itham edilen suçlamaların ağır bir iftira ve yalandan ibaret olduğu kaydedildi. Dilekçede, tüm bu nedenlerden dolayı davalı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlunun davacı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğluna 250 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmedilmesi istendi.

İMAMOĞLU NE DEMİŞTİ?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV’de yayınlanan Sadece Soruyorum programında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu hakkında şunları söylemişti:

Ulaştırma Bakanı zavallı bir arkadaştır. Hayatında bekçi kulübesi dikmemiş bir arkadaş Atatürk Havalimanı konusu kapandı diyor. Sanki orası kendisine miras kaldı. Onun aklı ermez o işlere. Sen Atatürk Havalimanına bir şey yapacaksan önce millete bir sor. Sen önce yapılmamış bir ihalenin parasını nasıl ödettiğinin hesabını ver. İstanbulda Ekrem İmamoğlu var önce önünü ilikleyeceksin onu 16 milyon seçti. Sen kimsin hizmette yarışalım diyorsun. Senin imzanla durdurulmuş metroları bitiren bir belediye var. Sen hayatında bekçi kulübesi dikmemişsin geçiyorsun gerile gerile laflar ediyorsun. Kamu Bankaları İBBye kredi vermiyor. Genel Müdürleri korkudan telefonlarımıza çıkmıyor.

Son güncelleme: 17:06 11.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı