• Turkhane Logo

Kahire ile diplomatik temas: Erdoğan, 'Mısır halkı bizimle ters düşmez' dedi

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'la diplomatik temasların başlaması hakkında, "Mısır halkı bizimle ters düşmez" dedi. Erdoğan ayrıca Doğu Akdeniz konusunda Türkiye'nin kararlılığının sürdüğünü ifade etti.

20:56 16 Mart 2021 Salı
Kahire ile diplomatik temas: Erdoğan, 'Mısır halkı bizimle ters düşmez' dedi
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'la diplomatik temasların başlaması hakkında, "Mısır halkı bizimle ters düşmez" dedi. Erdoğan ayrıca Doğu Akdeniz konusunda Türkiye'nin kararlılığının sürdüğünü ifade etti.


AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Milorad Dodik ve Konsey üyeleri ile baş başa ve heyetlerarası görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmelerin ardından AKPli Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Dodik, ortak basın toplantısı düzenledi.


Toplantıda Doğu Akdeniz ve Covid-19 aşı çalışmaları ile ilgili açıklamalarda da bulunan Erdoğan Mısırla diplomatik temasların başlaması hakkında, Mısır halkı bizimle ters düşmez dedi.

Doğu Akdenizdeki gelişmelerde öncelikle Türkiyenin kararlılığı aynen devam etmektedir, buradan taviz vermemiz söz konusu değil açıklamasında bulunan Erdoğan, Son olarak da bu konuda çok ciddi açıklamaları, Dışişleri Bakanlığımız kararlı açıklamalar yaptı. Bunun yanında Savunma Bakanlığımızın yapmış olduğu açıklamalar var. Mısırla ilgili konuya gelince tabii Mısır halkının bu noktada bizimle ters düşmesini düşünmüyorum. Mısır halkı bizimle ters düşmez. Şu anda da atılan adımlar aslında bir geçici, sanki yanlışlığın tezahürü gibi geliyor bana. Bunun yanında tabii yeni bir gelişme biliyorsunuz Suudi Arabistanın da yine burada, Yunanistan ile bir ortak tatbikat olayı söz konusu. Bir diğer taraftan da Suudi Arabistanın şu anda Türkiyeden SİHA talebi var. O da son gelişmeler yani kimin eli kimin cebinde belli değil. Ben bölgede Türkiyesiz bir sürecin bu sularda ısınmaya fırsat vermez. Türkiye orada karar verici konumundadır, temennim odur ki ısınmadan, ılıman bir şekilde bu süreci geçmiş olalım. şeklinde konuştu.

Ankara yönetimi daha önce Mısır ile diplomatik temasların başladığını duyurmuştu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Mısır ile diplomatik düzeyde ilişkilere başladıklarını kaydetmişti.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri iki ülke arasındaki ilişkilerin normale dönebilmesi için Türkiyenin Mısırın prensipleri ve hedeflerine uygun adımlar atması gerektiğini söyledi.

BOSNA HERSEKTE 30 BİN DOZ AŞI GÖNDERİLECEK

Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ticaret hacmini 1 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini de açıklayan Erdoğan 30 bin doz Covid-19 aşısını Bosna Herseke göndereceğiz dedi.

Bosna Hersekte koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyen Erdoğan, Salgınla mücadelede Devlet Başkanlığı Konseyinin sergilediği ortak iradeyi takdir ediyoruz. Biz de dost kara günde belli olur anlayışıyla salgının başından itibaren Bosna-Hersekin yanında olduk. İnşallah, bundan sonra da bu tavrımızı muhafaza edeceğiz. Bu vesileyle de bu seyahatin ardından 30 bin doz aşıyı da aynı şekilde Bosna Herseke göndereceğiz diye konuştu.

Son güncelleme: 20:56 16.03.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı