• Turkhane Logo

‘Kabinede revizyon yapılacak’ iddiası

"Erdoğan, 31 Mart’ta oluşacak tabloya göre kabine için değerlendirme yapacak"

09:19 29 Mart 2019 Cuma
‘Kabinede revizyon yapılacak’ iddiası
"Erdoğan, 31 Mart’ta oluşacak tabloya göre kabine için değerlendirme yapacak"

AKPnin 31 Mart yerel seçiminin ardından bir kabine revizyonuna gideceği iddia edildi. Kulislerde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte gelen dışarıdan bakan uygulamasının iyi işlemediği ifade ediliyor.

Cumhuriyetten Emine Kaplanın aktardığına göre, kulislerde konuşulanlar şöyle:

Yeni sistemle birlikte getirilen ‘dışarıdan bakan’ uygulaması, geçiş dönemi yaşanmasının da etkisiyle henüz tam oturmadı. Milletvekillerinin, parlamenter sistemde olduğu gibi bakanlara her an ulaşma ve taleplerini iletme rahatlığını yeni sistemde bulamaması sıkıntı yaratıyor. Milletvekilleriyle iletişimi sağlamak üzere bakan yardımcıları görevlendirildi, ancak bu durum sorunlara çare olmadı. ‘Dışarıdan bakan’ların siyasetten gelmemesi, bürokrat havasında devam etmeleri performanslarını olumsuz etkiliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve milletvekilleri arasından atanan İçişleri, Dışişleri, Adalet, Hazine ve Maliye bakanları dışındaki bakanlar beklentileri karşılayamıyor.


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 31 Mart’ta oluşacak tabloya göre kabinenin durumu konusunda yeniden bir değerlendirme yapacaktır. Belediye başkanı adayı olan milletvekillerinin seçilmesi durumunda Meclis’teki sandalye dağılımı yeniden şekillenecek. Partinin şu an için komisyonlarda çoğunluğuyla ilgili bir sıkıntı bulunmuyor. Erdoğan’ın Meclis’teki yeni sandalye dağılımına göre kabine revizyonu yapmaya karar verirse Meclis’ten bazı milletvekillerini kabineye kaydırabilir. Ancak bu sayının sınırlı olacağı belirtiliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanı adayı Nihat Zeybekci’nin partinin İzmir’deki oylarını artırırsa kabineye alınabileceği kaydediliyor.

Son güncelleme: 09:19 29.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı