• Turkhane Logo

İYİ Partili Andican: Akşener'e alternatif yok

İYİ Parti Grup Başkanı Ahat Andican, Habertürk TV'de İYİ Parti'deki gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

11:30 26 Temmuz 2018 Perşembe
İYİ Partili Andican: Akşener'e alternatif yok
İYİ Parti Grup Başkanı Ahat Andican, Habertürk TV'de İYİ Parti'deki gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Andican, 24 Haziranda yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri sonrası görevini bırakma kararı alan ve olağanüstü kurultayda yeniden aday olmama kararının kesin olduğunu söyleyen Akşenerin ikna edileceğini söyledi.Andican, İkna edileceği şeklinde genel inanç var. Aday olmayacağım demek, aday gösterilmeyeceğim anlamına gelmiyor. Tüzüğümüz buna uygun. Akşenere herhangi bir alternatif gündeme gelmemiştir. Onun başkan olmasına yönelik geniş bir konsensusla alınmış bir karar vardır dedi.

AKŞENER, TÜRK SİYASETİNDE HİÇ GÖRÜLMEMİŞ BİR SİYASETÇİ 
Akşenerin istifa ettiğine dair haberleri yalanlayan Andican, Sayın Meral Akşener istifa etmemiştir. Söylentiler asılsızdır. Sadece seçim sonuçları beklentileri karşılamadığı için seçim kararı alınmıştır. Biraz yalnız kalmasına saygı duyduğum için herhangi bir temasımız olmadı. Bu 72 saat Sayın Akşenerden kaynaklanmıyor diye konuştu.


Andican, Meral Akşener, Türk siyasetinde hiç görülmemiş bir siyasetçi. Bir parti sıfırdan yola çıkıyorsunuz, bloklaşmanın olduğu bir Türkiyede Meclise grup sokabilecek kadar 5 milyon kadar oy alabilecek bir parti haline geliyorsunuz. Buna rağmen, bu sonuçları koyduğum çıtaya yaklaşmadı diyerek partinin önünü açmak istiyorum. Böyle bir şey ilk defa görüldü ifadesini kullandı.

Akşenerin yerine partide alternatif arayışı olmadığını söyleyen Andican, Rahmetli Demirelin doğmamış çocuğa don biçmeyin şeklinde bir sözü vardır. Partide alternatif arayışı yoktur. Bugüne kadar olmadı. Alternatifsiz Akşenerin liderliğinin devam ettirilmesi partinin ortak kararıdır dedi.

BAHÇELİNİN ÜZERİNE VAZİFE DEĞİL
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin İYİ Partililere yaptığı Hanımefendiyi ikna edin açıklamalarına da değinen Andican, şunları söyledi:

Sayın Bahçelinin birçok değerlendirmesi var ve bunların neyi amaçladığını anlamıyorum. İYİ Partinin içişi Sayın Devlet Bahçelinin üzerine vazife değil diye konuştu.

Andican, İYİ Partiden MHPye geçişler olabileceği iddialarıyla ilgili, Aklı başında bir siyasetçi için başka partiye sığıntı olarak gitmektense, kendi partisinde birinci sınıf siyaset yapmak en doğru davranış. Ancak bazı tek tük arkadaşlar kendilerini başka yerde görmüştür, böyle şeyler olmuştur. İYİ Partideki arkadaşlarla yakın temas halindeyim, böyle bir şey olacağını sanmıyorum dedi.

/ MERAL AKŞENER: TRT ÇİFTLİK OLMUŞ, SATACAĞIM! / İYİ PARTİ’DEN MERAL AKŞENER AÇIKLAMASI / ​MERAL AKŞENER SON KARARINI VERDİ: İKNA ÇABALARI SONUÇSUZ KALDI MERAL AKŞENER’DEN FLAŞ ‘ADAYLIK’ AÇIKLAMASI

Son güncelleme: 11:30 26.07.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı