• Turkhane Logo

​İYİ Parti'den CHP'nin 'ittifak' mesajına yeşil ışık

AKP'nin MHP ile seçim ittifakına girmesi gözleri diğer partileri alacağı pozisyona çevirdi.

19:48 01 Mart 2018 Perşembe
​İYİ Parti'den CHP'nin 'ittifak' mesajına yeşil ışık
AKP'nin MHP ile seçim ittifakına girmesi gözleri diğer partileri alacağı pozisyona çevirdi.

Saadet Partisi ve İYİ Parti’nin ‘ilkeli ittifak’ arayışlarına CHP’den olumlu yanıt gelirken, HDP ise bu yönde bir adım atmayacağı gelen açıklamalardan anlaşılıyor.
 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kılıçdaroğlunun “İlkeler ittifakı olabilir” açıklaması sonrası Bu Sayın Temel Karamollaoğlunun bir önerisi. Buna elbette hayır deme imkânımız yok. Tabii ki evet. Ama bunun anlamı bir ittifak değil değerlendirmesini yaptı.
 
Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Muğla Fehtiye konuşan Akşener, partisinin cumhurbaşkanı adayının kendisi olduğunu belirtirken, ittifak modeli için “partiler arası ittifak” olmadığını, “demokrasinin tam ve kâmil uygulanabilmesi için gereken kurallar, ilkeler” olduğunu kaydediyor ve ekliyor:

 
“Bunların üzerinde uzlaşılabilir mi diye bir çalışma bu. Dolayısıyla buna elbette hayır deme imkânımız yok. Tabii ki evet. Ama bunun anlamı bir ittifak değil. Ben şeffaf bir insan olarak açık açık söylemştim. Arkadaşların hiçbir bilgisi yoktu, onlarla tartışmadım. Bir arzu, bir istek olarak söylediğim şey şu: Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile ittifak yapmayı çok isterim. Bunu Sayın Karamollaoğluna da söyledim. Ama onlar bir aday çıkarmayı istiyor. Bu da çok iyi bir şey, çok olumlu bir şey. Ne kadar çok aday, o kadar şenlik olacak. Göreceksiniz.

Son güncelleme: 19:48 01.03.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı