• Turkhane Logo

İYİ Parti 'Libya Tezkeresi' kararını açıkladı

Akşener, 'İYİ Parti olarak 'hayır' oyu vereceğimizi söylemek isterim' dedi.

14:10 02 Ocak 2020 Perşembe
İYİ Parti 'Libya Tezkeresi' kararını açıkladı
Akşener, 'İYİ Parti olarak 'hayır' oyu vereceğimizi söylemek isterim' dedi.



İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Libya Tezkeresi hakkında partisinin aldığı kararı açıkladı.

Akşener, Yanlış, sakıncalı olduğunu, bir Arap savaşının Türkiyeye fayda getirmeyeceğine kanaat getirdik dedi.


Akşener şunları kaydetti:

Libyada Türkiye ilki gücün arasında arabuluculuk yapması doğrudur ama asker göndermesi o iç savaşın bir diğer alanında taraf olmasını doğru bulmadık. Başkanlık divanımız milletvekillerimize bu konuda bir tavsiye kararı bildirdi. Oy birliğiyle bu tezkereye İYİ Parti olarak Hayır oyu vermeye, bunun milli güvenliğimizi tehdit altına alacağımıza dair hayır oyu vereceğimizi söylemek isterim. Bütün bunların sebebi Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemidir.

Bugün bir kere daha anladık ki kuvvetle anladık ki Türkiyenin iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmekten başka çaresi yoktur.

Sayın Mevlüt Çavuşoğlunun ziyaretinde kendisine şahsen hem ben hem de Ümit Özdağ, Musa Dervişoğlu, Ahmet Erozanın katıldığı bir toplantı yaptık. Bu arkadaşlarımız tek tek soru sordular. Önemli bir soru vardı çerçevesi nedir? Bu ucu açık bir tezkere midir? Sayın Bakanın verdiği cevap evet oldu. Buna yönelik tedbir alınmış mıdır ikinci soruydu. Erdoğanın canı istediği gibi davranış tavır ve içine girebileceği yetkilerin kendisine verildiği bir tezkere olarak değerlendirdik.

Son güncelleme: 14:10 02.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı