• Turkhane Logo

İttifak konusunu kapattı! Teklifler yapılıyormuş gibi yapıldı

Oyları iktidar lehine bölmekle suçlanan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP’den kendisine teklif gelmediğini, ‘teklif yapılıyormuş gibi yapıldığını’ söyledi. İnce, CHP’yle görüşmeleri hakkında ‘son kez’ açıklama yaptığını da belirtti.

13:00 06 Nisan 2023 Perşembe
İttifak konusunu kapattı! Teklifler yapılıyormuş gibi yapıldı
Oyları iktidar lehine bölmekle suçlanan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP’den kendisine teklif gelmediğini, ‘teklif yapılıyormuş gibi yapıldığını’ söyledi. İnce, CHP’yle görüşmeleri hakkında ‘son kez’ açıklama yaptığını da belirtti.





Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, ittifak görüşmelerine ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.



İnce, “Gerçekten istenilseydi ilkeler üzerinden bir ittifak kurulabilirdi. Gerçekten istenilseydi bu girişimler adayların kesinleşmesinden sonra değil, çok öncesinde yapılabilirdi” değerlendirmesinde bulundu.



Partisinin oy oranları konusunda Kemal Kılıçdaroğlu’nun doğru bilgilendirilmemiş olabileceğini savunan İnce, “Memleket Partisi’nin oy oranları ile ilgili belki kamuoyu gibi onu da yanıltmış olabilirler. O yüzden ben de onu suçlamak istemem” ifadelerini kullandı.



İnce, ittifak konusuna kapıyı kapatarak, “Bu meselenin uzatılmasını da doğru bulmuyorum. Bizi itham eden bir açıklama yapılmadığı sürece, bu konu ile ilgili son açıklamamdır. Ortak hedefimiz olan bu iktidarın gönderilmesi konusuna odaklanalım” dedi.



Muharrem İnce’nin açıklamasının tamamı şu şekilde:



“CHP VE İYİ PARTİ İLE İTTİFAK KURABİLECEĞİMİZİ İFADE ETTİM”



“Her platformda siyasette ittifakların olabileceğini ama bu ittifakların menfaatler etrafında değil ilkeler etrafında olabileceğini söyledim.



İlke ittifakı kurabileceğimiz partiler arasında da CHP ve İyi Parti olabileceğini ifade ettim.



Katıldığım bir TV programında dostlar aracılığı ile bir görüşme yapıldığını ilk kez ben açıkladım. Bu dolaylı görüşmelerde ilkesel bir ittifak yapılabileceği muhataplara iletilmişse de partimizi ziyaretleri öncesinde bir geri dönüş olmamıştır.



Bütün kamuoyu gibi bizde de (her ne kadar ziyaret adayların kesinleşmesine 24 saat öncesine bırakılmışsa da) partimizi ziyaretlerinde birinci ağızdan bir görüşme olur beklentisi oluşmuşken meselenin yakınından bile geçilmemiştir.



“BAZI TEKLİFLER YAPILIYORMUŞ GİBİ YAPILMIŞTIR”



Daha sonra kamuoyunda bu konu ile ilgili tepkileri bastırmak için olsa gerek adayların kesinleşmesinden sonra hatırlı dostları araya sokarak bazı teklifler yapılıyormuş gibi yapılmıştır.



Benim ilk günden beri duruşum net ve açıktır: kişisel ikbal, makam, koltuk derdinde değilim. Öyle olsaydı zaten CHP’deki konforumdan vazgeçmezdim. Benim derdim memlekettir. Bu memleketi düze çıkarmak için yola çıktığımız bana inanmış, bu yola gönül vermiş insanları yolda bırakacak herhangi bir adım atmam. Gerçekten istenilseydi ilkeler üzerinden bir ittifak kurulabilirdi. Gerçekten istenilseydi bu girişimler adayların kesinleşmesinden sonra değil, çok öncesinde yapılabilirdi.



Kemal Bey’e yeterli ve doğru bilgiler verilmemiş de olabilir. Memleket Partisi’nin oy oranları ile ilgili belki kamuoyu gibi onu da yanıltmış olabilirler. O yüzden ben de onu suçlamak istemem.



Bu meselenin uzatılmasını da doğru bulmuyorum. Bizi itham eden bir açıklama yapılmadığı sürece, bu konu ile ilgili son açıklamamdır. Ortak hedefimiz olan bu iktidarın gönderilmesi konusuna odaklanalım.”

Son güncelleme: 13:00 06.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı