• Turkhane Logo

'İttifak bozulabilir, Gül harekete geçebilir'

AKP, 31 Mart yerel seçimlerine günler kala seçim kampanyasını, ayrışma, kutuplaşma, beka ve terör kavramları üzerine oturturken, yerel bir seçimin 'beka' tartışmasına kilitlenmesine tepkiler de artıyor.

09:11 15 Mart 2019 Cuma
'İttifak bozulabilir, Gül harekete geçebilir'
AKP, 31 Mart yerel seçimlerine günler kala seçim kampanyasını, ayrışma, kutuplaşma, beka ve terör kavramları üzerine oturturken, yerel bir seçimin 'beka' tartışmasına kilitlenmesine tepkiler de artıyor.

Yeniçağ Gazetesi yazarı Batuhan Çolak, Sadece belediye başkanı seçiyoruz, bu neyin kavgası, bu neyin kutuplaştırması, bu neyin gerginliği yorumlarına dikkat çekiyor ve AKPnin uyarılara rağmen meseleyi her geçen gün biraz daha fazla körüklediğine işaret ediyor. 

AKPnin söylemini sertleştirdiğini, terör, PKK, ekonominin kötüleşmesi gibi argümanları daha da güçlü kullandığına işaret eden Çolak, seçim sonuçlarında Cumhur İttifakının oy kaybı yaşaması halinde hükümet nezdinde çok ciddi gelişmeler yaşanacağını savunuyor. 

AK Parti içinde MHP ile ortaklıktan rahatsız olan kesim, sesini daha fazla yükseltip yanlış yaptık diyecek. İttifakın oranı yüzde 45in altına düşerse o gün ittifak bozulabilir yorumunu yapan Çolak, yazısını şu satırlarla sürdürüyor:


Devlet Bahçeli, her ne kadar mezara kadar sürecek bu ittifak değerlendirmesi yapsa da AK Parti neticeye bakar. Hatta sorumluluktan sıyrılmak için suçu Bahçeliye bile yükleyebilirler. Böyle bir durum doğarsa şu anda hazırda bekleyen Abdullah Gül ve arkadaşları yeni parti sürecini resmen başlatabilirler

AK Partinin elinde bulundurduğu büyükşehir belediyelerinden Ankara, İstanbul veya her iki şehir birden kaybedilirse, bambaşka bir süreç başlar.

Bu iki belediyenin 16 yıldır yaptığı hiçbir eylem, karar, ihale araştırılmadı, sorgulanmadı.

Savcılara, hâkimlere talimat verilerek bu sürecin üzerine gidilmemiş olabilir. Ancak bu belediyelerin muhalefetin eline geçtiğini düşünün. Her gün yeni bir belge ve yolsuzluk açıklanır ve savcılar yine harekete geçmezse neler olacak? Siyasi erklere dokunmayan adalet bu sefer nasıl gizlenecek?

Muhalefetin kaybedecek çok bir şeyi yok. En fazla lider tartışmaları olur, o da unutulur gider. Ancak hükümetin, AK Parti ve MHPnin kaybedebileceği çok şey var. Türkiyenin kaderi diye gerilmelerinin sebebi işte bu endişedir. Endişe de; insanı sinirlendirir, hataya sürükler ve gerginleştirir. AK Parti ve MHPnin özellikle Ankara üzerinden bu denli gerilmesi, ciddi bir endişenin varlığına işaret ediyor.
 

Son güncelleme: 09:11 15.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı