• Turkhane Logo

İpek Ailesi’ne saldıran Osman Gökçek’in ‘trafikte kılıçla darp’ suçundan sabıkası çıktı

Londra’da kadın güzellik mağazasında karşılaştığı İpek Ailesi’nin üyelerine saldıran AKP’li Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in sabıka kaydı çıktı.

14:27 30 Eylül 2021 Perşembe
İpek Ailesi’ne saldıran Osman Gökçek’in ‘trafikte kılıçla darp’ suçundan sabıkası çıktı
Londra’da kadın güzellik mağazasında karşılaştığı İpek Ailesi’nin üyelerine saldıran AKP’li Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in sabıka kaydı çıktı.



Görevden el çektirilen AKP’li eski Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman sabıkalı çıktı. Osman Gökçek’in trafikte kılıçla darp suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunuyor.

KADIN MAKYAJ REYONUNDA KARŞILAŞTILAR


Osman Gökçek, iki yıl önce Londra’da Harrods mağazası, kadın makyaj reyonunda karşılaştığı, mallarına çöktükleri iş insanı Akın İpek’in eşi ve kızına saldırdı. Babası Melih Gökçek’in hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle savcıya iki saat ifade vermesinin ardından, Londra’da İpek ailesine yaptığı bu saldırının görüntülerini yayınladı.

AGRESİF, SALDIRGAN BİRİ: TRAFİKTE GAZETECİYİ DARPETTİ

Osman Gökçek ve ağabeyi Ahmet Gökçek, 2005 yılında trafikte gazeteci Siren Doğan ve ailesini kılıç ve kazma sapı, beyzbol sopalarıyla darpettikleri nedeniyle aldıkları hapis cezası bulunuyor. TRT’den emekli gazeteci Sirer Doğan, Sivas’tan eşiyle birlikte Ankara’ya gezmeye geldiklerinde trafikte önleri Gökçek kardeşler tarafından kesilmiş ve öldüresiye dövülmüşlerdi.

OLAY YOL VERME NEDENİYLE YAŞANDI

Sirer Doğan ifadesinde olayı şu şekilde anlattı: “Ankara’daki çocuklarımın yanına ziyarete geldim. Saat 22.00 sıralarında çocuklarımla evlerine gitmek üzere hareket ettik. Bayındır Hastanesi’nin önünden dönüş yaptığım sırada siren çalan ve tamponunda ışık yanan 06 AHM 81 plakalı koyu renk BMW marka bir araç bizi sıkıştırdı. Sürekli siren çalıyordu. Bakanlıklara çıktığımızda önümüze geçti. Ara-sıra durarak bizi rahatsız etti. Araçtan inerek neden bu şekilde davrandıklarını sordum. Ancak indiğimiz sırada araç hareket ederek gidiyordu. Atakule’ye geldiğimiz sırada polisi aradım. Ancak aracı durduran olmadı.

KAMA VE SİLAHLA SALDIRDILAR

Dikmen’de araç önümüzde durdu. Arkadan iki araç bizi sıkıştırdı. Bir yere kaçamadık. Vadiden kalabalık bir grup üzerimize geldi. Araçtan inen iki kişiden birinde kama vardı. Bize saldırdılar. Çocuklarım bu şahsın elinden kamayı aldılar. Şahıslardan biri belinden çıkardığı silahla bir el havaya ateş etti. Bunun üzerine kameramı çıkartıp onu fotoğrafladım. Kameramı ve cep telefonumu almak için üzerime yüklendiler. Ben bu şahsın kolunu ısırdım. Ellerinde beş tane cop, üç kazma sapı, bir tane de kama vardı. 12-13 kişilerdi. Polis geldi ambulansla hastaneye kaldırıldık.”

MAHKEME HAPİS CEZASI VERDİ

Olay sonrası Melih Gökçek’in oğulları Osman ve Ahmet Gökçek’le birlikte 6 kişi gözaltına alındı. Olayda kullanılan silahın Osman Gökçek’in ruhsatlı silahı olduğu ortaya çıktı. Kama olarak adlandırılan ise 46 cm uzunluğundaki kılıç olduğu belirlendi. Mahkeme sonrasında hâkim, sanık Osman Gökçek’e yaralamaktan 8 ay ve izinsiz kılıç taşımaktan 9 ay hapis cezası verdi. Ahmet Gökçek de yaralamaktan 1 yıl hapse mahkûm edildi. Gökçeklerin hapis cezaları para cezasına çevrildi.

Son güncelleme: 14:27 30.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı