• Turkhane Logo

İnce'nin istifası: CHP, 'Cumhur İttifakı ağzıyla konuşuyor' diyerek tepki gösterdi

CHP içinde başlattığı "Memleket Hareketi"ni partileştirme kararı alan eski milletvekili Muharrem İnce, 40 yılı aşkın süre çeşitli kademelerinde siyaset yaptığı ve 2018 seçimlerinde kendisini cumhurbaşkanı adayı gösteren CHP'den istifa etti.

20:10 08 Şubat 2021 Pazartesi
İnce'nin istifası: CHP, 'Cumhur İttifakı ağzıyla konuşuyor' diyerek tepki gösterdi
CHP içinde başlattığı "Memleket Hareketi"ni partileştirme kararı alan eski milletvekili Muharrem İnce, 40 yılı aşkın süre çeşitli kademelerinde siyaset yaptığı ve 2018 seçimlerinde kendisini cumhurbaşkanı adayı gösteren CHP'den istifa etti.


Muharrem İnce; kuracağı partinin isim, logo ve genel merkezinin hazır olduğunu söyledi. İnce ayrıca Cumhur İttifakı içinde asla yer almayacağını vurguladı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise İncenin istifa kararını açıklarken partiyi hedef alan eleştirilerine tepki gösterdi. Öztrak, İnceyi Cumhur İttifakı ağzıyla konuşmakla suçladı.


ATATÜRKÜN EMANETİNİ İŞGALDEN KURTARMAK İÇİN TERK EDİYORUM

CHPnin geçen yıl Temmuz ayında yapılan 37. Olağan Kurultayından sonra Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimine sert eleştirilerde bulunarak, parti içinde Memleket Hareketi adıyla muhalif oluşum başlatan ve illeri gezerek yeni parti için nabız yoklayan Muharrem İnce, hareketini partileştirme kararı almıştı.

Muharrem İnce Ankarada düzenlediği basın toplantısında Atatürkün İstanbul işgal altındayken Samsuna çıktığını anımsatttı. İnce, Ben de bu işgal altında olan Atatürkün emanetini, işgalden kurtarmak için terk ediyorum. Hedefimiz 50+1 dedi.

Muharrem İnce, pandemi nedeniyle ofisinin önünde açık havada yaptığı basın toplantısında gazetecilere Çok yakında genel merkezimizde sizleri ağırlayacağız diye seslendi.

Konuşmasına, akpLİ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın, Boğaziçi Üniversitesinde yaşanan öğrenci protestolarıyla ilgili Yürekleri yetse cumhurbaşkanına da istifa et diyecekler açıklamasıyla ilgili muhalefet partilerinin meydan okuyamadığı eleştirisiyle başlayan İnce, Erdoğana istifa çağrısı yaptı.

Kendisininin başlattığı hareketle ise insanlara bir çıkış yolu sunacaklarını kaydeden İnce, Özgür bir Türkiye, Süleyman Demirelin dediği gibi konuşan bir Türkiye yaratacağız dedi.

CHP yönetimine sert eleştiriler yönelten İnce, Özgüveni olmayan, dostlarına bel bağlayan tek ana muhalefet partisi CHPdir görüşünü savundu.

ORTADA TABELA KALDI

CHP yönetimini parti içi demokrasiyi yok etmekle suçlayan İnce, Hem erken seçim deyip hem istifa et diyemiyorsan neden o koltukta oturuyorsun? Birbirine benziyor bunlar. El altından görüşme budur. İkisi de birbirinden beter. Biri merkezde biri belediyelerde iktidar. Biri muhalefet falan değil o da iktidar. Bu iktidardan da bu muhalefetten de ülkeye hayır gelmez dedi.

İstifa kararını Bir yol ayrımında olduğumun farkındayım sözleriyle açıklayan İnce, CHPnin kurucu değerlerine ise bağlı olduğunu ifade etti. İnce, bugünkü CHP yönetimini ise bu ilkelerden uzaklaşmakla suçlayarak istifa gerekçelerini şöyle açıkladı:

Ortada ilke, değer, duruş, liyakat yoktur. Atatürkün emaneti kalmamıştır, ortada sadece bir tabela vardır.

Kimlerle yolumu ayırıyorum? ABDden demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum. Atatürke kefere diyenleri yönetici yapanlarla yolumu ayırıyorum. Mustafa Kemal deyip Mustafa Kemal Atatürk diyemeyenlerle yolumu ayırıyorum. Ben askeri değilim, yoldaşıyım diyenlerle yolumu ayırıyorum. Grup başkanvekilliği seçimini bile kaldırıp atamaya getiren bu yönetimle yolumu ayırıyorum. CHP aday yapmayınca başka partiden aday olup bugün CHPyi yönetenlerle yolumu ayırıyorum. fe.öcüleri Sorosçuları koruyanlarla yolumu ayırıyorum.

Muharrem İnce başlattığı hareketi ve istifa kararını, Atatürkün Samsuna çıkış gerekçeleriyle özdeşleştirdi. Atatürkün, İstanbul işgal altındayken Samsuna çıktığını ve Ankaradan İstanbulu kurtardığını belirten İnce, Ben de bu işgal altında olan Atatürkün emanetini, işgalden kurtarmak için terk ediyorum. Hedefimiz 50+1 dedi.

İnce, gazetecilerin sorusu üzerine Cumhur İttifakı ile asla bir arada olmayacaklarını, bu nedenle oyları böleceği eleştirisinin doğru olmadığını söyledi.

Bunları söyleyenlerin önümüzdeki günlerde partisinin performansını görünce utanacağını kaydeden İnce, Biz sandığa tıpış tıpış getirmeyeceğiz, koşa koşa getireceğiz dedi.

E-DEVLETTEN İSTİFA: GEREKÇELERİ HAFTA İÇİ GÖNDERECEĞİM

Muharrem İnce, gazetecilerin sorusu üzerine, uzun yıllar görev yaptığı CHPden ayrılış gerekçesini de hafta içinde partiye yazılı olarak göndereceğini bildirdi.

İnce, geçen CHPden istifa eden Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özelin Memleket Hareketine katıldığını, partisini kurduktan sonra parlamentoda AKP, CHP, HDP ve İYİ Partiden sonra en fazla milletvekili olan siyasi parti olacaklarını söyledi.

Partisinin logo, isim ve genel merkezinin hazır olduğunu ve en kısa sürede açıklayacaklarını belirten İnce, çok kısa sürede, yaz ayı ortalarında en az 60 ilde örgütleneceklerini söyledi.

TBMMde son milletvekili dağılımı şöyle:

AKP: 289, CHP: 135, HDP: 56, MHP: 48, İYİ Parti: 37, Demokrat Parti: 2, Türkiye İşçi Partisi: 2, Büyük Birlik Partisi: 1, DEVA Partisi: 1, Demokratik Bölgeler Partisi: 1, Saadet Partisi: 1, Yenilik Partisi: 1, Bağımsız Milletvekili: 10.

CHP: İNCE, CUMHUR İTTİFAKI AĞZIYLA KONUŞUYOR

CHP yönetimi ise İncenin istifa kararını açıklarken partiyi hedef alan eleştirilerine tepki gösterdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Yürütme Kurulu sonrası gazetecilerin sorusu üzerine CHPnin asırlık çınar olduğuna vurgu yaparak, İnceyi Cumhur İttifakı ağzıyla konuşmakla suçladı:

Partinin gerçek evladı olduğunu iddia edenlerin CHPyi Cumhur İttifakı ağzıyla suçlayarak ayrılmasını doğru bulmuyoruz. CHP, Kurtuluş Savaşı meydanlarında kurulmuştur. CHP 1919da, 1923te, açıklamayı yapan CHPnin cumhurbaşkanı adayı olduğunda neredeyse, şimdi oradadır.

Son güncelleme: 20:10 08.02.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı