• Turkhane Logo

İnce: Erdoğan bir kez daha seçilirse dolar 8-10 lira olacak; Türkiye batacak

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Isparta'da vatandaşlara hitap etti.

18:30 07 Haziran 2018 Perşembe
İnce: Erdoğan bir kez daha seçilirse dolar 8-10 lira olacak; Türkiye batacak
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Isparta'da vatandaşlara hitap etti.

Muharrem İncenin konuşmasının satırbaşları şöyle:

Buraya gelirken ne konuşacağım diye düşünürken aklıma 1979’da yaşadıklarım geldi. Ara seçim vardı ben CHP’liydim, babam da Demirel’ciydi. 79 ara seçimlerinde duvarlara yazı yazdık. Adalet Partili birisi babama demiş ki, ‘senin oğlan Ecevit’in adını yazıyordu’. Babam da fırçaladı. Sonra milletvekili oldum, Süleyman Demirel’e gittim, Cumhurbaşkanı’m sizin yüzünüzden ben fırça yedim babamdan dedim. ‘Ne oldu’ dedi. Dedim ‘Ben Ecevit’i daha çok seviyordum.’ Dedi, başbakanlığımı sevmedin mi dedi, ‘sevmedim’ dedim. ‘Cumhurbaşkanlığımı sevdin mi?’ dedi. Onu sevdim dedim. O zaman mesele yok dedi. Bunu neden anlattım biliyor musunuz? Bu ülkede devlet adamları vardı. Hepsi hapis yattı. Birisi geldi 4 ay hapis yattı. Mağdurum da mağdurum.

Ben fabrikaların bacaları tütsün diyorum. O Muharrem İnce, köprüleri yıkacak diyorum. Ben o Saray’ı başına yıkacağım dedim, yanlış anlamış diyor ki Muharrem İnce Saray’ı yıkacak.


Bak Erdoğan İmama Hatipleri ağzına alma. O çocukları kullanıyorsun. Ben öğretmenim, o çocuklar benim evladım. Onlara iş bulmanın derdindeyim.

Gelecek diyoruz. Çocuklarımızı iyi eğiteceğiz, çocuklarımıza iş bulacağız diyoruz. Nano-teknoloji diyoruz, uzay madenciliği diyoruz. O dindar ve kindar nesil diyor. Dindar nesil yetiştirilmesine hiçbir itirazım yok ama dindar nesil yetiştirme işi ailenin işidir.

Din derslerini nasıl vereceğiz anlatayım:

Diyorsa ben dindar bir aileyim benim çocuğuma iki saat din dersi yetmez, kelam dersi istiyorsa onu veririz, tefsir istiyorsa onu veririz seçmeli olarak. Öbürü istemiyorsa da zorla vermeyiz.

Türkiye’nin büyük sorunları var. Türkiye’nin büyük sorunlarına taze kan lazım. Bak bugün Merkez Bankası ne yaptı. Bir ay içinde 2 kez faiz artırdı. Politika faizi yüzde 25’e geldi. Bu ortamda kimse yatırım yapmaz. Erdoğan bir kez daha seçilirse dolar 8-10 lira olacak Türkiye batacak. Neden biliyor musunuz? Kavga etmediği kimse yok.  

Isparta’da üniversiteyi biz yaptık diyor. Sen 92 yılında daha Beyoğlu’na belediye başkanı seçilememiştin. Demirel yaptı üniversiteyi.


Son güncelleme: 18:30 07.06.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı