• Turkhane Logo

“İnançlara, vatana sizden daha büyük ihanet eden olmadı”

HDP Milletvekili Hüda Kaya, İBB’ye kayyum atama tehdidinde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “İnançlara, vatana, halka sizden daha büyük hainlik eden olmadı” dedi.

11:20 07 Eylül 2019 Cumartesi
“İnançlara, vatana sizden daha büyük ihanet eden olmadı”
HDP Milletvekili Hüda Kaya, İBB’ye kayyum atama tehdidinde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “İnançlara, vatana, halka sizden daha büyük hainlik eden olmadı” dedi.



İktidarın, kayyum politikalarına karşı mücadelenin devam ettiği bir ortamda halen kayyum atama tehditlerini sürdürdüğünü belirten Kaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “İstanbul’a kayyum atanacak mı?” sorusuna verdiği “Pazar günü cevabını vereceğim” yanıtına sert tepki gösterdi.




İNSANLIĞI, AHLAKI, MANEVİYATI YOK ETTİNİZ

MA’nın haberine göre, Soylu için “Sözde İçişleri Bakanı” nitelemesinde bulunan Kaya, şunları ifade etti: “Türkiye’nin canına okudunuz. Türkiye’de özgürlükleri yok ettiniz. İnsanlığı, ahlakı, maneviyatı yok ettiniz, çürüttünüz. İnsanlar sizlerin yüzünden dinden, Allah’tan, kitaptan uzaklaşır hale geldi. Şiddetle, nefretle dini özdeşleştirir hale getirdiniz. Tacizle, tecavüzle dini eşleştirir hale getirdiniz. Hırsızlıkla, gaspla, şiddetle her türlü kötülüğü inançlarla eşleştirir hale getirdiniz.”

YAPTIĞINIZ HAİNLİKLERLE TARİHİ GEÇTİNİZ

Kaya, “Bu inançlara, vatana, halka sizden daha büyük hainlik eden olmadı bu Türkiye tarihinde. Bu halk sizi unutmayacak. Yaptığınız hainliklerle, zulümlerle, şiddetle tarihe geçtiniz. Adaleti gerçekleştirinceye kadar, zulmünüz bitinceye kadar, halkımız özgürleşinceye kadar her yerde mücadele etmeye değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Sizin kötülüklerinize teslim olmayacağız” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE VİCDANSIZLIK SORUNU VAR

Kaya, sözlerinin devamında Türkiye’de ahlaksızlık, vicdansızlık ve insafsızlık sorunu olduğunu dile getirdi. Yine iyiler ile kötülerin mücadele ettiği Türkiye’de kim olursa olsun zalime karşı, kim olursa olsun mazlumdan yana olma sorunu olduğunu belirten Kaya, “Biz kim olursa olsun ezilenlerin yanında, kadınların yanında, emekçilerin yanında, işsizlerin yanında, gençlerimizin çocuklarımızın yanında, hakları gasp edilenlerin yanında, iyilerin safında, iyiliğin mücadelesi, hakkın hakikatin mücadelesi için direnmeye devam edeceğiz” dedi.

KÖTÜLÜĞÜN SESİ YÜKSELEMEYECEK

Mücadelelerinin bütün bu değerleri toplumun hayatından yok etmeye çalışanlara karşı olduğunu anlatan Kaya, “Kötülüğün sesini yükseltenlere karşıdır. Bu ülke bu halk, kötülüğe teslim olmayacak. Kötülükle mücadele etmeye devam edeceğiz. İşte bu kayyum politikaları da kötülüğün politikalarının yerelleşmesidir. Kötülüğün sesinin halkların sesini kesmeye çalışmasıdır. Kötülüğün sesi yükselemeyecek. Kötülüğün merkezi olan odaklar, halkı tehdit eden sesler, yetkisi, makamı kim olursa olsun bu halk dersini vermeye devam edecek. Bu kötülük yok olup gidene kadar biz de direnişe devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 11:20 07.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı