• Turkhane Logo

İmamoğlu'ndan sanatçılara: Cesurca ve Türkiye’nin geleceği için konuşun

'Susmamak, konuşmak demokrasinin en ana ilkelerinden birisi.'

12:20 11 Mayıs 2019 Cumartesi
İmamoğlu'ndan sanatçılara: Cesurca ve Türkiye’nin geleceği için konuşun
'Susmamak, konuşmak demokrasinin en ana ilkelerinden birisi.'



31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen ancak Yüksek Seçim Kurulunun sonradan mazbatasını iptal ettiği Ekrem İmamoğlu, kendisine destek çıkan sanatçılara ilişkin sosyal medya hesabından yeni bir video yayınladı.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu,  sosyal medya hesabından yeni bir viedo yayınladı.AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, sosyal medyadan CHP adayı Ekrem İmamoğluna destek veren sanatçılarla ilgili açıklama yaparak, Açık taraf tutmak onların sanat kariyerine de çok büyük fayda sağlamaz demişti. 


Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından yeni bir viedo yayınladı. Videonun konusu, kendisine sosyal medyadan #HerŞeyGüzelOlacak etiketiyle destek veren sanatçılara yönelik eleştireler.

İmamoğlu videolu mesajında şunları söylüyor: 

“Susmamak, konuşmak demokrasinin en ana ilkelerinden birisi. Fikrini özgürce söyleyebilmek, hele hele sanatçılar, akademisyenler, yazarlar, çizerler dünya o zaman güzel. Siyasetçiler had bildiremez. Böyle bir şey yok. Konuşun; şiirler yazsın şairler, türküler bestelesin, şarkılar bestelesin bütün besteciler. O güzel ses sanatçıları bunları dile getirsinler. Yazarlar makale yazsınlar. Bizleri eleştirsinler. Topluma yön versinler. Geleceği göstersinler. Bundan daha güzel ne olabilir ki. Siyasiler bundan memnun olmalı. Aksi takdirde siyasiler köşeye sıkışır. Özgürlük nefes gibidir. Özgür olmaya devam edin. Bunu da paylaşın. Bence aklınıza gelen tüm güzel duyguları, kucaklaşmayı, demokrasiyi, her şey çok güzel olacak demeyi paylaşmaya devam edin. Cesurca ve Türkiye’nin geleceği için konuşun lütfen.”

  Sanatçılar gibi toplumun önünde olan insanların fikirlerini paylaşması gayet doğaldır. Haddini bilmesi gereken siyasilerdir, bizleriz; sanatçılar, akademisyenler, iş insanları değil. Korkmadan konuşmaya, paylaşmaya devam edin lütfen. #HerŞeyÇokGüzelOlacak pic.twitter.com/bP9bxkEkm9 — Ekrem Imamoglu (@ekrem_imamoglu) 11 Mayıs 2019
 

Son güncelleme: 12:20 11.05.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı