• Turkhane Logo

İmamoğlu’ndan atama eleştirilerine yanıt: Liyakat kısmı ile ilgilendik

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin üst düzey kadrosunda yeni görevlendirilen İSBAK Genel Müdürü Bahaddin Yetkin hakkındaki eleştirilere yanıt verdi.

21:06 09 Ağustos 2019 Cuma
İmamoğlu’ndan atama eleştirilerine yanıt: Liyakat kısmı ile ilgilendik
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin üst düzey kadrosunda yeni görevlendirilen İSBAK Genel Müdürü Bahaddin Yetkin hakkındaki eleştirilere yanıt verdi.

İBB’nin üst düzey kadrosunda yeni görevlendirilen İSBAK Genel Müdürü Bahaddin Yetkin’in sosyal medya paylaşımları ve AKP’den milletvekili aday adayı olmasına yönelik eleştirilere yanıt veren İmamoğlu, Daha önce sahada konuştuğumuz gibi siyasi ve bunun gibi bir takım unsurlara takılmadık. Başarı, beceri ve liyakat kısmı ile ilgilendik dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün önce İstanbul Valiliğinde Vali Ali Yerlikaya, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsevere vekaleten İstanbul Merkez Komutanı Tuğgeneral Sadettin Alp Ergin kaymakamlar, askeri yetkililer, belediye başkanları ve çalışanlarla tek tek bayramlaştı. İmamoğlu, daha sonra da İBBnin Saraçhanedeki bahçesinde belediye personelinin bayramını kutladı.

Bayramda çalışacak İBB emekçilerine 2 kez teşekkür ettiğini belirten İmamoğlu, “Emekçi dostlarımı selamlayacağım. 4 gün boyunca sokaklarda, caddelerde, mahallelerde, ilçelerde olacağım. Bana eşlik etmek isteyen belediye başkanlarımızı, meclis üyelerimizi beklerim vakti olan ve burada olanları. Keyifli bir İstanbul bayramı diliyorum” dedi.


İmamoğlu, tüm İBB çalışanlarıyla konuşma yaptığı platformda tek tek bayramlaştı. Yaklaşık 1.5 saat süren bayramlaşmanın ardından İmamoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Sözcüden Özlem Güvemlinin haberine göre, İmamoğluna 2011de AKPden Urfa milletvekilliği için aday adayı olan, sosyal medyada Cübbeli Ahmet Hoca paylaşımlarını beğenen, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşenere ağır hakaretler içeren videolar paylaşan Bahaddin Yetkinin İSBAK A.Ş genel müdürü olarak atanması ve İETT ile Halk Ekmekin yöneticilerinin değiştirilmemesi soruldu.

LİYAKAT VE TECRÜBEYE BAKTIK

İmamoğlu, “Şunu söyleyeyim arkadaşlarımızın yaptığı incelemeler liyakat ve tecrübe üzerineydi ve bu kavramlar üzerinden hareketle tercihler yapıldı. Bize sunuldu. Biz de detayı ile inceledik baktık. Arkadaşlarımızla sohbet ettik. Daha önce sahada konuştuğumuz gibi siyasi ve bunun gibi bir takım unsurlara takılmadık. Başarı beceri ve liyakat kısmı ile ilgilendik atamalar da bu yönde yapıldı. Devam etme kararı verdiğimiz bir kısım arkadaşlarımızla devam ediyoruz” dedi. İSBAK AŞNİN BAŞINA GETİRİLEN BAHADDİN YETKİN İSTİFA ETTİ

Son güncelleme: 21:06 09.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı