• Turkhane Logo

İmamoğlu’ndan AA’ya: Bir yerden haber mi bekliyorsunuz?

Ekrem İmamoğlu: 36 dakikadır AA'nın girişi yoktur. Bir yerden haber mi bekliyorsunuz, tedirginliğiniz mi var?

01:16 01 Nisan 2019 Pazartesi
İmamoğlu’ndan AA’ya: Bir yerden haber mi bekliyorsunuz?
Ekrem İmamoğlu: 36 dakikadır AA'nın girişi yoktur. Bir yerden haber mi bekliyorsunuz, tedirginliğiniz mi var?




Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu oy sayımı sürerken yeni bir açıklama daha yaptı.


İmamoğlu şunları söyledi:

“36 dakikadır AA’nın girişi yoktur. Bir yerden haber mi bekliyorsunuz, tedirginliğiniz mi var?

Bu Türkiye’nin demokrasi meselesidir. Toplumun vicdan duygusu. Lütfen sandıklarınızı terk etmeyin. Demokrasinin kahramanı olacaklar. Ben de açık ve net söylüyorum. Kazandığımız biliyorum. Devlet adamlığım bunu açıklamama izin vermiyorum. AA’nın suskunluğu benim nezdinde itibarsız hale düşürmüştür. Bizim oyumuz yüzde 50, rakibimizin oyu yüzde 46.”

‘AA 1 SAATTİR AÇIKLAMA YAPMIYOR’

“Anadolu Ajansı’nın açıklama yapmadığı süre tam 1 saati buldu. Anadolu Ajansı’nın açıklama yapmamakta direnç gösteriyor. Bu Cumhuriyet tarihimizin en önemli bilgi alma kurumumuzu uyarıyorum. Yarın bu toplumun yüzüne bakamazsınız, hesap veremezsiniz.

Lütfen tarihinize yakışan şekilde davranın. Sizden isteğim, lütfen bir an önde süreci kendi verilerinizle toparlayın. Talimat mı bekliyorsunuz, bir yere mi ulaşamıyorsunuz ne yapıyorsunuz anlamış değilim.

İstirham ediyorum bu bir demokrasi sürecidir. Türkiye’nin demokrasi tarihinin en önemli anını yaşıyoruz. Bu artık bir CHP, AKP, İYİ Parti meselesi değildir.”

‘KAZANDIK DEMESİNİ AYIPLIYORUM’

İmamoğlu önceki açıklamasında şunları dile getirmişti:

Toplumu İstanbulumuz ve Türkiyemizi bilgilendirme konusundaki bilgilendirmemize devam ediyoruz. Her iki il başkanımız da benimle birlikte. Bütün seçim kurullarını tek bir oy için bile sıkıntı yaşanmaması için göreve davet ediyorum. Bütün seçim kurullarında görev alan bütün görevlilere teşekkür deiyorum.

Uyarımı, ikazımı yeniden yapıyorum tek bir oyun vebali üzerinizdedir. Pürdikkat oyların kayda girmesi sağlanmalıdır. Biz sürece hassasiyetle bir kontrol mekanizması gibi görevimize devam ediyoruz. Bu seçim bir tarafın kazandığı, bir tarafın kaybettiği seçim değildir. Yerel seçim o şehirde yaşayan herkesin kazandığı seçimlerdir.

Son güncelleme: 01:16 01.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı