• Turkhane Logo

'İmamoğlu-Yıldırım yayınında ABD'de uygulanan yöntem baz alınacak'

23 Haziran'da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimine dair kulisler gelmeye devam ediyor.

08:59 10 Haziran 2019 Pazartesi
'İmamoğlu-Yıldırım yayınında ABD'de uygulanan yöntem baz alınacak'
23 Haziran'da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimine dair kulisler gelmeye devam ediyor.



Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, AKPli Binali Yıldırım ile CHPli Ekrem İmamoğlunun karşı karşıya geleceği ortak yayın için Bu karşılaşmada, ABD’deki Başkanlık seçimlerinde uygulanan yöntem baz alınacak diye yazdı.

Mehmet Acet, 23 Haziran’da yenilenecek olan İstanbul seçimleri için görevlendirilen AKP’nin önde gelen isimlerinden birinin, partisinin seçim stratejisinin ana eksenini şu ifadelerle yansıttığını aktarıyor:


Hareket noktamız şu şekilde: Bu seçimi kazanırsa Binali Bey kazanacak. Kaybederse yine o kaybedecek. CHP, İstanbul seçimlerini Cumhurbaşkanımız ile bir yarışa dönüştürmeye çalışıyor. Tayyip Erdoğan’a kaybettirme üzerine bir strateji izliyorlar. Buna izin vermeyeceğiz.

Peki, Cumhurbaşkanı Erdoğan topa girmeyecek mi? Mesela 39 ilçede tek tek miting yapacağı söyleniyor diye soran Acet, AKPli yetkiliden, Bizden böyle bir açıklama duydunuz mu? cevabını aldığını ifade ediyor.

Bir aylık fotoğrafa baktığımızda da yine sadece Binali Yıldırım üzerinden yürütülen bir kampanya ile karşı karşıya olduğumuz görülebiliyor diyen Acet, AK Parti’nin, YSK’nın 6 Mayıs’ta seçim yenileme kararı almasından sonra belirlediği ikinci bir strateji daha var. O da Ekrem İmamoğlu’na ifadesini kullanıyor.

Yeni Şafak yazarına göre AKP kampanyasını yürütenler, İmamoğlu’nun Cumhuriyet Halk Partisi adayı olduğunu gizlemeye çalıştığı görüşünü öne sürüyorlar.

Yıldırım ve İmamoğlu’nun karşı karşıya gelecekleri televizyon yayınının, kalan süre içerisinde İstanbulluların hem oy tercihini, hem de sandığa gitme kararını etkileme ihtimali bulunduğundan bahseden Acet, iki adaya da aynı soruların sorulduğu, eşit sürenin tanındığı, kuralları önceden belirlenmiş bir format olacağını kaydediyor.

Öte yandan 23 Haziran’da kazananı belirleyecek temel faktörün Karadenizli ve Kürt seçmen olacağını iki taraf da iyi okumuş olmalı ki, bu farkındalık Yıldırım ve İmamoğlu’nun bayram programlarına da yansımış oldu diyen Acet, Yıldırımın Diyarbakır’a, Şanlıurfa’ya gittiğini hatırlatarak, Kürt ve Alevi seçmenin hafızasına dokunan hatırlatmalarda bulunduğu görüşünü dile getiriyor.

Ekrem İmamoğlunun bayramda Karadenizde ciddi kalabalıklar tarafından karşılandığını belirten Acet, ancak ayrılmadan önce Ordu Valisi ile yaşadığı tartışmanın o coşkulu karşılanmayı gölgelediğini ileri sürüyor.

Son güncelleme: 08:59 10.06.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı