• Turkhane Logo

İmamoğlu: Ne yapacaklarını ne söyleyeceklerini şaşırdılar

AKP itiraz etti, YSK 31 Mart İstanbul seçimini iptal etti, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nın kazanan CHP Ekrem İmamoğlu'nun mazbatası geri alındı ve İstanbullular bu pazar yeniden sandık başına gidiyor.

14:36 21 Haziran 2019 Cuma
İmamoğlu: Ne yapacaklarını ne söyleyeceklerini şaşırdılar
AKP itiraz etti, YSK 31 Mart İstanbul seçimini iptal etti, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nın kazanan CHP Ekrem İmamoğlu'nun mazbatası geri alındı ve İstanbullular bu pazar yeniden sandık başına gidiyor.



CHPnin adayı İmamoğlu, AKPninki ise Binali Yıldırım. Adaylar son çalışmalarını yapıyor. 

İmamoğlu, Amatör Spor Kulüpleri ile Şişlide kahvaltıda buluştu. Burada açıklamalarda bulunan İmamoğlu, 48 saat sonra tüm İstanbullu seçmenlerin sandığa gideceğini hatırlattı. 23 Haziran seçimlerinin normal bir seçim olmadığını ifade eden İmamoğlu, seçimlerin 6 Mayısta hukuksuz bir şekilde gasp edilmiş olan seçimlerin tekrarı olduğunu söyledi.


İstanbul’da yaşayan 16 milyon insanın hakkının gasp edildiğini ifade eden İmamoğlu, “Herkes biliyor ki, 31 Martta Ekrem İmamoğlu yerine, Binali Yıldırım kazanmış olsaydı, bırakın 13 bin 700 oyu, tek bir oyla dahi kazanmış olsaydı, 31 Mart gecesi yaşananlar olmazdı. YSK kuruluşundan beri yapmadığı adaletsizliği, 6 Mayısta yapmaya zorlanmazdı. Bu şehirde yaşayan, bu ülkede yaşayan herkes çok iyi biliyor ki, YSK hukuku unuttu ve siyasi karar verdi. 16 milyon İstanbullu 48 saat sonra sandık başına gidip aylardır oynanan oyunu bozduğu zaman, kazanan Ekrem İmamoğlu olmayacak. Kazanan CHP olmayacak. Kazanan İstanbul olacak. Kazanan Türkiye demokrasisi olacak dedi. 

İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bundan 48 saat sonra hepimizi büyük bir görev bekliyor. Bu şehirde bozulan dengelerin düzeltilmesi için. Sosyal adaletin, yaşam kalitesinin, şeffaf bir yönetim anlayışının kazanması için. Çocuklarımızın geleceğini yönetmek üzere yeni nesil bir demokrasinin bu ülkede hakim olması için. 48 saat sonra sandık başına gitmemiz çok önemli bir görev ve tarihe damga vuracak bir irade olacak. Bu aziz şehirde yaşayan 16 milyonluk İstanbul İttifakını göreve çağırıyorum. Parti kimliklerinizi bir kenara bırakın. Medyadan ve sosyal medyadan zihinlerinizi zehirleyen kirli iftiraları ve yalan haberleri bir kenara bırakın. Sadece ve sadece çocuklarınızı düşünün. Sandık başına gidin ve özgür iradenizle karar verin. İnandığınız aday kimse, etki altında kalmadan, mahalle baskısına boyun eğmeden vurun mührü. Ama oylarınıza da mutlaka sahip çıkın.”

“Özellikle son dönemde atılan taklaları hepiniz görüyorsunuz” diyen İmamoğlu, sporcuların bu taklalardan anladığını söyledi. “Ben, bu asimetrik ötesi taklaların biçimlerini hayatımda hiç görmedim” diye belirten İmamoğlu, devam etti:
 
“Ne yapacaklarını, nasıl davranacaklarını, ne söyleyeceklerini şaşırdılar. Hangi konuya müdahale edeceklerini şaşırdılar. Bir yerel seçim yaşanıyor değil mi? Sözüm ona, onlara göre hukuka uygun bir yerel seçim. O zaman yerel seçim konuşun. Konuşmadıkları konu kalmadı. Bu sabah da benim olan diplomamla ilgili bir haber yapmışlar. Ama altını çizelim, olan diplomamla ha. Şu ciddi mevzunun ortasında bunları konuşmayalım, 23 Hazirandan sonra bol bol güleceğiz. Ya bu kıyamet niye? Ne var bu İstanbulda? İBBde ne var? Sizi ne rahatsız ediyor? Kimin elinden neyi alıyoruz?”

Son güncelleme: 14:36 21.06.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı