• Turkhane Logo

İmamoğlu güncelledi: İstanbul oylarında son durum ne?

İstanbul'da itiraz edilen sandıklar ve geçersiz oyların bakıldığı 17 ilçede sayım sonuçlandı.

09:16 05 Nisan 2019 Cuma
İmamoğlu güncelledi: İstanbul oylarında son durum ne?
İstanbul'da itiraz edilen sandıklar ve geçersiz oyların bakıldığı 17 ilçede sayım sonuçlandı.



AKP’ye 2 bin 184, CHP’ye de 785 yeni oy kaydı yapıldı. Buna göre CHP adayı Ekrem İmamoğlu, AKP adayı Binali Yıldırımın 18 bin 742 oy önünde.

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Ekrem İmamoğlu, FOX TVde yayınlanan Çalar Saat programına katıldı.


Gazeteci İsmail Küçükkayanın sorularını yanıtlayan İmamoğlu, İstanbulda 119 bin 652 geçersiz oyun sayıldığını, 17 ilçede sayımın sonuçlandığını belirterek, Aradaki fark 18 bin 742 dedi.

AKPli yetkililere seslenen İmamoğlu, Bütün süreci siz hazırladınız, bütün önlemleri siz aldınız. En güvenli sistem bizde dediniz, 1 milyon insanın görevli olduğunu siz söylediniz tepkisini gösterdi.

İmamoğlu, Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagülün İstanbulda seçimler yenilenmeli ifadesini de değerlendirirken Seçimi kazandığıma inanmasam, elimizdeki veriler bunu göstermese, Allah şahit çıkar Kaybettik derim açıklamasında bulunan İmamoğlu, Her seçimde tekrar tekrar mı sayalım? Seçimden kurtulamıyoruz. Kazanana kadar seçim mi o zaman? diye sordu.

Öte yandan İmamoğlu, sabah saatlerinde RS FMde yayınlanan Seyr-i Sabah programına konuk oldu. Burada Zafer Arapkirlinin sorularını yanıtlarken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin Hiç kimse sokaklardan medet ummasın, kaos şakşakçılığına soyunmasın. Emel ve hedef sahiplerini uyarıyorum, bedeli hakikaten çok ağır olur sözlerine de yanıt verdi.

Şöyle herkesin fikrine saygı duyuyoruz ancak biz kendi fikrimizi açıklamakla yükümlüyüz diyen İmamoğlu, Kargaşa, karmaşa yaratacak süreçlerin karşısında önce ben dururum. Bunun bizim tavrımız gibi algılanması üzücü. Biz adalet çağrısı yapıyoruz. Seçim süreçleri ortada. Matematiği ortada. Bizim talebimiz bu yönde. Mazbatamı verin tarzında bir sözüm bir cümlemde geçti. Onun dışında bir şey geçmedi. Hep Hakkımızı istiyoruz dedik. 16 milyon insana karşı sorumluyuz artık. Takıntı yapılan şey Kendini niye İBB Başkanı olarak tanımladı karşılığını verdi.

Son güncelleme: 09:16 05.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı