• Turkhane Logo

İmamoğlu: 11 ilçede geçersiz oyların yeniden sayımı bitti, şu anda fark 19 bin 552

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı seçilen Ekrem İmamoğlu, 11 ilçede geçersiz oyların yeniden sayımının bittiğini belirtti.

18:10 04 Nisan 2019 Perşembe
İmamoğlu: 11 ilçede geçersiz oyların yeniden sayımı bitti, şu anda fark 19 bin 552
Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı seçilen Ekrem İmamoğlu, 11 ilçede geçersiz oyların yeniden sayımının bittiğini belirtti.

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı seçilenEkrem İmamoğlu, 11 ilçede geçersiz oyların yeniden sayımının bittiğini belirterek, Şu anda fark 19 bin 552 dedi. Yüksek Seçim Kurulunun pazartesi günü, ilçelerde yeniden sayım kararı alınmadan önce yaptığı açıklamaya göre İmamoğlu ile Cumhur İttifakının adayı Binali Yıldırım arasındaki oy farkı 27 bin 889du.

Salı günü Anıtkabiri ziyaret ederek anı defterini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak imzalamasına yönelik eleştirilere ilişkin de konuşan İmamoğlu, Beni eleştirenler orada yazdığım yazıyı okusunlar ifadesini kullandı. 

İmamoğlunun Seçim Koordinasyon Merkezinde yaptığı açıklamanın satır başları şöyle: 


-Sandıkta görev alan arkadaşlarıma ve görevini sürdüren, destek olan MYKya teşekkür ediyorum. Uyarıyı yapmakta zorunluyum. Süreç tamamlanmadan ilçe seçim kurullarındaki nöbetin devam etmesini istiyorum. Matematiği yok sayıp eksik tanımlar yaparak insanları manipüle etmeye çalışıyorlar. Böyle bir kaygı duymasınlar.

-Süreç devam ediyor. 11 ilçede geçersiz oyların sayımı bitmiş durumda. 19 bin 552 aradaki fark. 18-20 bin oy farkla süreç sonlanacak gibi görünüyor.

-Anıtkabire gitmek sağa sola gitmek değildir. Anıtkabire giderim, yine giderim. Beni eleştirenler orada yazdığım yazıyı okusunlar. 3 bin küsur oyla kendini başkan ilan etti. Hayatlarında görmedikleri kadar uyumlu bir şekilde benimle çalışacaklar. Beni bu tavrımla eleştirenler bunları düzeltecekler. 

-En yakın zamanda YSK  en doğru şekilde sonuca bağlayacaktır. Sıkıntılar oluşuyor, bu süreç uzamamalıdır. Toplumun mutluluğunuı görüyorum. Her ilçeye gideceğim. Biz bir an önce görevimize başlamak istiyoruz. Biz yardımları, bursları, katkılarımızı açıkladığımızda bize kaynak eleştirisi yapıldı. Yardım, destek verirken kim olduğuna bakmayacağız. Sizi mitinge bile zorla götürmeyeceğiz. Bu şehrin vicdanlı, ahlaklı bir yönetime ihtiyacı var.

Son güncelleme: 18:10 04.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı