• Turkhane Logo

‘İktidarın cenneti büyüdükçe milletin hayatı zindana dönüyor’

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “İktidar dünyasının cennetinde zarar yok. Aksine sürekli büyüyen kârlar var. İktidar dünyasının cenneti büyüdükçe, milletin hayatı daha fazla zindana dönüyor” dedi.

15:45 06 Temmuz 2020 Pazartesi
‘İktidarın cenneti büyüdükçe milletin hayatı zindana dönüyor’
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “İktidar dünyasının cennetinde zarar yok. Aksine sürekli büyüyen kârlar var. İktidar dünyasının cenneti büyüdükçe, milletin hayatı daha fazla zindana dönüyor” dedi.


Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, haftalık bilgilendirme toplantısında iktidara çok sert eleştiriler yöneltti. Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dürüstlük diyenle, ahlak diyenle, liyakat diyenle, adalet diyenle beraber yol yürümekten vazgeçtiğini söyledi.

‘AVUKATLARI ŞEHİR GİRİŞLERİNDE İTİLİP KAKILAN BİR ÜLKE…’ 


“Avukatları otobanlarda kovalanan, şehir girişlerinde itilip kakılan bir ülkenin demokrasi ile yönetildiğini kim söyleyebilir?” sorusunu soran Davutoğlu, iktidar söylemek istediği ne varsa sonuna kadar söyleyebilme hakkına sahip olduğunu ama aynı hakkın avukatlar için geçerli olmadığını söyledi. Davutoğlu, “İktidar bu yaptığı ile hukuk sisteminin en temel ayaklarından savunmanın mezheplere, etnik kimliklere göre bölünmesi ihtimalinin farkında bile değil. Ya da daha kötüsü çok iyi farkında ve bizzat bu bölünmeyi istiyor” dedi. Davutoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“MİLLETİN ALIN TERİNİ HER AY ÇALMASINA MÜSAADE EDEMEYİZ”

“Bütün dünya ticaretinin, Türkiye ekonomisinin, onlarca sektörde alışverişin tamamen durduğu bir dönemde bu iktidar dünyada kimsenin başaramadığını başarmıştır: Bu iktidar iktisadi hayatın durduğu dönemde yüzde 13 enflasyon üretmeyi başarmıştır. Bir grup ciddiyetsiz ve liyakatsizin, etraflarındaki helal-haram bilmezleri besleyecekler diye milletimizin alın terini her ay çalmasına müsaade edemeyiz.”

“KOALİSYON HÜKÜMETİNİN ORTAKLARI KENDİLERİNİ CENNETTE HİSSEDİYOR”

“Biz bu işte ‘bir arıza var’ derken boşuna demiyoruz. Arıza ne memleketin evlatlarında, ne de Allah vergisi kaynaklarımızda. Arıza tam da sizin ciddiyetsiz ve liyakatsiz bakanlarınızda, milleti hafife alan kibrinizde… Koalisyon hükümetinin ortakları kendilerini bir cennette zannedebilirler… Kaldı ki, cennette zannetmekte haksız da değiller… Yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarındadır…”

“İKTİDAR DÜNYASINDA SİSTEMATİK YOLSUZLUK, EMEKSİZ GELİR…”

“İktidar dünyasında sistematik yolsuzluk, bedavadan yaşama, emeksiz gelir, çalışmadan kazanma mümkündür. İktidar dünyasının cennetinde tam istihdam var. İşsiz kalmanız kesinlikle mümkün değil. Hatta aynı kişi üç dört yerden maaş alabiliyor!”

“ERDOĞAN ‘ADALET’ DİYENLE YOL YÜRÜMEKTEN VAZGEÇTİ”

“Bana sık sık ‘Erdoğan’la birlikte değil miydiniz?’ diyor soruluyor. Sürekli ‘yol arkadaşı olacağınıza söz vermediniz mi?’ Biz şahıslara, tabelalara, kurumlara bir bağlılık sözü vermedik. Biz ilkelere, ahlaka, dürüst ve şeffaf yönetimde birlikte ve beraber olmaya söz verdik. Erdoğan dürüstlük diyenle, ahlak diyenle, liyakat diyenle, adalet diyenle beraber yol yürümekten vazgeçti. Eğer memleketi iyi yönetseydi, toplumun her kesimine kulak verseydi, sadece kendi yakınlarını değil 83 milyonu kollasaydı bizler de iktidara destek olurduk. Bu soruyu iktidara yaranmak için soran genel yayın yönetmeni kendisine bir şekilde şu soruyu sormalı: 28 Şubat şartlarında genç bir akademisyenken rahatlıkla kanalıma davet edip röportaj yapabildiğim Davutoğlu’nu şimdi niçin davet edip bu soruyu soramıyorum?”

“ERDOĞAN’DAN HERHANGİ BİR TEPKİ GÖRDÜNÜZ MÜ?”

“Şehir Üniversitesi, Erdoğan’ın imzasıyla kapatıldığı gün içim yanarken kızım gibi gördüğüm Esra hanımın onuruna yönelik bir saldırı olduğunda tereddüt etmeden gereken tepkiyi gösterdim. Peki şu soruyu sormak benim ve vicdan sahibi insanların hakkı değil midir? Sosyal medyada benim, eşim ve ailem hakkında alçakça tweetler atılırken siz Erdoğan’dan herhangi bir tepki gördünüz mü?

Son güncelleme: 15:45 06.07.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı