• Turkhane Logo

İdris Naim Şahin, Ordu’da millet ittifakı adayı olacak

İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu’da 31 Mart yerel seçimlerinin en çok konuşulan ismi. Şahin önce Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), ardından Saadet Partisi (SP), şimdi ise İYİ Parti ile anılıyor.

16:13 07 Ocak 2019 Pazartesi
İdris Naim Şahin, Ordu’da millet ittifakı adayı olacak
İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu’da 31 Mart yerel seçimlerinin en çok konuşulan ismi. Şahin önce Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), ardından Saadet Partisi (SP), şimdi ise İYİ Parti ile anılıyor.





Şahin’in İYİ Parti’den Millet İttifakının ortak adayı olması gündemde. Şahin’de bir tv programında mutabakat sağlanması durumunda millet ittifakının ortak adayı olmaya sıcak baktığını açıklamıştı.


ORDU’YA BÜYÜK HİZMETLERİ OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un, “Ordu siyasetine damgasını vurmuş, birçok konuda değerli hizmetleri olan, gerek bakanlığı esnasında gerekse sonrasında hiçbir zaman halktan kopmamış, bu anlamda da Ordu’ya birçok konuda hizmet vermiş değerli bir siyaset adamı. Tabii ki bu süreçte o da değerlendiriliyor” sözleri adaylıkta önemli mesafe alındığı şeklinde yorumlandı.

İSMİ ÖNCE MHP İLE ANILDI

Şahin’in adı önce MHP ile anıldı. MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da “Şahin, MHP’den aday olmak isterse, Cemal Enginyurt ne düşünür? Başım üstüne derim. Muhteşem bir adaylık olur. Seve seve desteklerim” açıklamasını yapmıştı. Ancak MHP ve AKP ittifakı nedeniyle bu adaylık gerçekleşmedi.

ŞAHİN’E ADAYLIK TEKLİFİ GÖTÜRDÜK

Ardından Saadet Partisi İl Başkanı Erkan Temiz “Şahin’e 2014 seçimlerinde adaylık teklif edilmiş, genel merkez nezdinde görüşmeler yapılmıştır. Ancak kendisi bu teklifi kabul etmemiştir. 2019 mahalli seçimlerine yönelik aynı şekilde kendisine adaylık teklifimiz söz konusudur. Ancak bu konu neticeye ulaşmış ve kesinleşmiş değildir” ifadelerini kullandı.

MİLLET İTTİFAKI ORTAK ADAYI

Bugünlerde ise İYİ Parti’nin Ordu Belediye Başkanlığı için Şahin’e teklif götürdüğü, CHP’nin de buna sıcak baktığı konuşuluyor. Şahin’e adaylık teklifi götüren SP’nin de desteklemesi durumunda ortak adaylığın söz konusu olması gündemde.

MUTABAKAT SAĞLANIRSA GÖREVDEN KAÇMAM

İdris Naim Şahin, bir tv programına telefonla bağlanarak, partiler ile görevlendirdiği kişilerin görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, “Mutabakat sağlanırsa sağlığım elverdiği, takatim yettiği sürece ülke hizmetinde olduğu gibi memleket hizmetinde halkımızın hizmetinde bulunmaktan, o sorumluluğu hiçbir zaman kaçınmadığım gibi bugün de kaçınamam. Artık bu konu memleket hizmetidir. Halkımızın sevgisini halkımızın beklentisini benim yok saymam söz konusu olamaz.” dedi.

AKP’NİN KURUCULARI ARASINDAYDI

2001’de AKP’nin 71 kurucu ismi arasında yer alan Şahin, AKP genel sekreterliği ve İçişleri Bakanlığı görevlerinde bulundu. 17-25 Aralık yolsuzluk opeasyonlarının ardından emniyette ve yargıda yapılan kıyıma tepki göstererek partisinden istifa etti. Şahin, Millet ve Adalet Partisi’ni kurdu. Ancak 2015’te partiyi kapattı. 2015 seçimlerinde MHP’nin milletvekili adaylığı teklifini kabul etmeyen Şahin’in üç yıl sonra belediye başkanlık seçimleri ile aktif siyasete dönmeye hazırlanıyor.

 

Son güncelleme: 16:13 07.01.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı