• Turkhane Logo

İçişleri Bakanı: “Suriyeliler gitmiyorum deseler de gidecek”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul’da kayıtlı olmayan Suriyelilerin kamplarına veya kayıtlı illerine gönderileceklerini söyledi. Soylu, “Gitmiyorum dese de gidecek” ifadelerini kullandı.

14:04 24 Temmuz 2019 Çarşamba
İçişleri Bakanı: “Suriyeliler gitmiyorum deseler de gidecek”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul’da kayıtlı olmayan Suriyelilerin kamplarına veya kayıtlı illerine gönderileceklerini söyledi. Soylu, “Gitmiyorum dese de gidecek” ifadelerini kullandı.



Suriyelilerin kayıtlı oldukları illere gönderilmeleri çalışmalarıyla ilgili bilgi veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı bir TV yayınında gelişmelere ilişkin bilgiler verdi.

Soylu, “Suriyeliler geçici koruma kapsamında. Onlara 20 Ağustos’a kadar süre verdik. İstanbul’da 1 milyon 69 bin kaydı olan göçmen var. 547 bini Suriyeli. Kayıtsız Suriyelileri yakalayınca kamplara gönderiyoruz. Şu anda kamplarda 100 bin kişi kalıyor. Kontrol altında tutmamız lazım. Kim nerede bilmeliyiz. Gitmiyorum derse gidecek” dedi.


BU YIL 43 BİN KAÇAK GÖÇMEN GÖNDERİLDİ

2019’da 163 bin kaçak göçmen yakaladıklarını anlatan Soylu, “Yıl sonu itibariyle bu 300 bin rakamını aşacak. Bizim sınır dışı olarak nitelendirdiğimiz toplam 2018 yılında 56 bin göçmen var. Bu yıl şu anda kadar 43 bin kaçak göçmen de gönderildi. Elimizde biletleri alınmış 7 bin kaçak göçmen daha var” ifadelerini kullandı.

SURİYELİ SAYISI 3 MİLYON 634 BİN

Türkiye’de 3 milyon 634 bin Suriyeli bulunduğunu açıklayan Soylu, şunları söyledi: “İstanbul’da toplam 547 bin Suriyeli geçici koruma kapsamında. İstanbul’a bir akın olduğunu görüyoruz. Biz bunu gördükçe gelenleri kendi merkezine gönderdik. Hangi ildeyse o ilde de güncellemelerini kabul ettik. Güncellemelerimiz bittikten sonra da operasyona başladık. Ben İçişleri Bakanıyım, benim ülkemde benim bilmediğim kayıtlı olmayan kimsenin yaşamaması lazım.”

6 BİN 122 KİŞİ OPERASYONLA YAKALANDI

İstanbul’da 1 milyon 69 bin kayıtlı göçmen bulunduğunu, bunun 547 bininin Suriyeli olduğunu belirten Soylu, “522 bin de ikametli. İstanbul’da kayıtsız kaçak göçmenle problemimiz. Gerçekleştirdiğimiz operasyonla alakalı 6 bin 122 kişi yakaladık İstanbul’da. Bu kişilerin 2 bin 690’ı Afkan. Suriyeliler geçici koruma kapsamında. Kimliğini gösterdi, eğer İstanbul’da kayıtlı değilseniz 20 Ağustos’a kadar size gitme zamanı veriyoruz diyoruz. Bir de tamamen kayıtsızlar var. Biz bunları alıyoruz. Sana ikamet izni vermedik diyoruz ve kamplara götürüyoruz. Kimseyi sınır dışı yapmıyoruz, yapamayız” dedi.

Son güncelleme: 14:04 24.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı