• Turkhane Logo

İBB Başkanvekilliğine AKP’li Gümüşdağ seçildi

Yeni dönemin ilk İBB Meclis Toplantısı Ekrem İmamoğlu yönetiminde yapıldı. İBB Başkanvekilliği’ne, AKP’nin adayı Başakşehirspor Kulubü’nün Başkanı Göksel Gümüşdağ seçildi.

21:05 22 Nisan 2019 Pazartesi
İBB Başkanvekilliğine AKP’li Gümüşdağ seçildi
Yeni dönemin ilk İBB Meclis Toplantısı Ekrem İmamoğlu yönetiminde yapıldı. İBB Başkanvekilliği’ne, AKP’nin adayı Başakşehirspor Kulubü’nün Başkanı Göksel Gümüşdağ seçildi.

İmamoğlu, İBB’nin 8. dönem ilk meclis toplantısında, salondaki 311 meclis üyesiyle tek tek tokalaştı.

Meclis gündemindeki, başkan vekilleri, katip ve encümen üyelerinin seçiminin yapılabilmesi için en genç meclis üyelerinden Amine Cansu Kaba ve Kübra Nur Uslu’yu geçici divan katibi olarak seçen İmamoğlu, onları kürsüye çağırdı.

Üyelerin yerini almasıyla birlikte, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.


İmamoğlu, yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı ile Türkiye’de ve Srilanka’da gerçekleşen saldırıları kınadı.

“39 belediye başkanı, bizim belediye başkanımızdır.” diyen İmamoğlu, bu süreci hep beraber yöneteceklerini söyledi.
Görevlerini yaparken İstanbul’un bir çekim merkezi olduğunu asla unutmayacaklarını aktaran İmamoğlu, “Burada 4 siyasi partinin temsilcileri vardır. Kadını, erkeği 80 binin üzerindeki çalışanın alın terine saygı göstereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Ben onların patronu değilim, emanetçiyim. Bu şekilde bir süreç yöneteceğim.” diye konuştu.

Bu süreçte hukuka uygun hareket etmenin çok önemli olacağını ifade eden İmamoğlu, yeni dönemin hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

AKP İBB Meclis Grup Başkan Vekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ise yaptığı konuşmada, Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sevgi, saygı, ve hoşgörüden çok bahsettiğini ancak bu sabah itibarıyla aksi uygulamalarıyla karşı karşıya kaldıklarını iddia ederek şunları söyledi:


“İstanbul halkı, bu şehirde karar ve denetim mekanizması hakkını bize vermiştir. 180 gruba sahip olan AK Parti’nin yerini değiştirerek bir grup operasyonu yapmak istemişlerdir. Bu da çok nezaketten uzak bir davranıştır. Dün gece Meclis’te oturma sıralarımızın değiştirildiğini gördük. Birinci ve ikinci başkan vekillerinin eşyaları içeride olmasına rağmen kapılarının kilit göbekleri değiştirilerek kilitlenmiştir. Koltuk meraklısı değiliz. Bilin ki, gücümüzü İstanbul’dan alıyoruz.”

Göksu’dan sonra kürsüye gelen CHP Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı da yaptığı konuşmada eleştirilere cevap verdi.

Duvar’dan Hacı Bişkin’in aktardığına göre CHP ve İYİ Parti Grubu adına konuşan Doğan Subaşı ise iktidarın seçim sürecinde kullandığı dili işaret etti. Fakat Subaşı’nın “Seçimi niye kaybettiğinizi anlamadığınızı fark ediyorum” sözleri de AKP ve MHP sıralarından tepki aldı. Subaşı bu tepkilere karşılık olarak, “Seçimden önce her türlü karalama ve iftirayla karşılaştık. Dünkü saldırıda (CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na asker cenazesinde yapılan saldırı) bunun etkisi vardı bunu kabul edin. Hala tehdit ediliyoruz hala karalanıyoruz. Bunu yapmamalısınız.”

Sataşmalar devam edince AKP sıraları tekrar söz istedi. İmamoğlu ise bu talebi ‘sataşma yok’ diye kabul etmedi. Israrlar sürünce İmamoğlu’nun şu sözleri salonda gülüşmelere neden oldu: “Sataşma yok. Gruplar adına konuşma yapılmıştır. Vallahi sataşma yok. Kurban olayım.”

Konuşmaların ardından belediye başkan vekillikleri ve divan katip üyelerinin seçimine geçildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilk toplantısında 1’nci Başkan Vekilliği görevine AKP Göksel Gümüşdağ seçildi. Göksel Gümüşdağ 180 oy alırken CHP adayı amcasının oğlu Gökhan Gümüşdağ 131 oy aldı.

Göksel Gümüşdağ kimdir?

Göksel Gümüşdağ, CHP’nin adayı Gökhan Gümüşdağ’ın amcasının oğlu. AKP’nin önemli isimlerinden Göksel Gümüşdağ. Medipol Başakşehir’in başkanı olan Göksel Gümüşdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın ağabeyi Hasan Gülbaran’ın kızı Müge ile evli.

Gümüşdağ, 3 yıl boyunca Kulüpler Birliği Vakfı’nın da başkanlığını yürüttü. Siyasette AKP ile yükselen Göksel Gümüşdağ, uzun süre İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ikinci adamıydı.

Son güncelleme: 21:05 22.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı