• Turkhane Logo

HDP'li Beştaş: Çete yerine ne diyelim; 'Mahmut' mu diyelim, 'Abbas' mı diyelim?

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Beşli Çete yerine ne diyelim? Mahmut mu diyelim? Abbas mı diyelim? Ne diyelim? Çeteye çete, hırsıza hırsız diyoruz. Adı ne ise onu söyleyeceğiz." dedi.

19:34 28 Mart 2022 Pazartesi
HDP'li Beştaş: Çete yerine ne diyelim; 'Mahmut' mu diyelim, 'Abbas' mı diyelim?
HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Beşli Çete yerine ne diyelim? Mahmut mu diyelim? Abbas mı diyelim? Ne diyelim? Çeteye çete, hırsıza hırsız diyoruz. Adı ne ise onu söyleyeceğiz." dedi.


HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Artık siz eski oylarınıza da desteğinize de sahip değilsiniz. Seçim kanunlarıyla oynayarak iktidarınızı devam ettiremeyeceksiniz. Bunu sağır sultan bile duydu ama siz kabul etmiyorsunuz. dedi. Vergi ve ekonomi paketini de içeren kanun teklifini değerlendiren Beştaş, Beşli çete demek yasaklanıyor artık. Vergi kaçıranlara yine af imkanı getiriliyor ve beşli çete diyen gazetecilere 3 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor diye konuştu.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Nevruz kutlamalarının basında yer almamasını eleştirerek, milyonların, barış, demokrasi ve özgürlük isteğini en yüksek sesle haykırdığını söyledi.


30 MİLYON İNSAN AÇLIK SINIRININ ALTINDA YAŞIYOR

HDP Grubunun İstanbulda iki günlük bir kamp yaptığını dile getiren Beştaş, yeni dönemde çalışma yol ve yöntemlerini ayrıntılı şekilde masaya yatırdıklarını, planlamalarını konuştuklarını anlattı. Ekonominin, temel gündemlerden biri olduğunu belirten Beştaş, Dünyada esen bir kasırga var ve en çok etkilenen ülke Türkiye. Bu konu artık sadece bir kesimin yaşadığı felaket değil, milyonların ortak sorunu haline geldi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonunun mart ayı açlık-yoksulluk araştırmasına göre, açlık sınırı 5 bin 738 TL, yoksulluk sınırı ise 11 bin 611 TL oldu. Bugün Türkiyede 12 milyon yurttaş asgari ücretle çalışıyor, açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor ve 10 milyon emeklinin büyük çoğunluğu yine açlık sınırının altında yaşıyor. 9 milyon işsiz zaten hiçbir gelir elde edemiyor. 30 milyon insanın en basit hesapla açlık sınırının altında yaşadığı tam anlamıyla bir felaketle karşı karşıyayız diye konuştu.

ÇİFTÇİLER BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI

AKPli Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanın, Tokatta çiftçilerle yaptığı buluşmaya değinen Beştaş, Çiftçiler, dertlerini, sorunlarını anlattılar, çözüm önerilerini sundular, bu konuda bir çare aradılar Cumhurbaşkanından. Fakat ne oldu biliyor musunuz? Tokatta bu sorunları dinleyen Cumhurbaşkanı, manda yoğurdu yiyin dedi. Bu bir şaka değil, gerçek. Halkın aklıyla alay etmeye devam ediyorlar. Oradaki çiftçilerle birlikte Türkiyede yaşayan bütün çiftçiler büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Bu da ne kadar tükenmiş, çözümsüz olduklarını bir kez daha ortaya koydu.

Doğrusu ben izlerken kendi adıma utandım. Kendi adıma o vatandaşlar karşısında nasıl böyle bir dil kurulabiliyor, bu nasıl bir umursamazlıktır, anlamakta zorluk çektim. Ekonomide çözüm modelleri yok. Bir bakanları var dillere destan zaten. Artık gözlerinde de ışıltı kalmadı, garip garip konuşmalar yapmaya devam ediyor ama çözüm önerilerine de kulaklarını tıkıyorlar.

VERGİ KAÇIRANLARA AF, BEŞLİ ÇETE DİYEN GAZETECİLERE HAPİS CEZASI

Vergi ve ekonomi paketini de içeren kanun teklifinin Meclise sunulduğunu hatırlatan Beştaş, Bu kanun teklifinde skandal maddeler var. Beşli çete demek yasaklanıyor artık. Vergi kaçıranlara yine af imkanı getiriliyor ve beşli çete diyen gazetecilere 3 yıla kadar hapis cezası öngörülüyormuş. Söz konusu şirketlere yönelik güvensizleştirici ve itibarsızlaştırıcı ifade olarak belirttiği için... İtibarsızlaştırma ne demek, güvensizlik ne demek? ‘Beşli çeteye’ sizin dışınızda güvenen var mı? Bir avuç insan dışında onlara itibar atfeden var mı? Çöreklenmişler devletin içine; halkın vergileri ile yiyorlar da yiyorlar. Aksırıncaya, tıksırıncaya kadar yemeye devam ediyorlar.

Bu çete Türkiye yurttaşlarının üzerine, AKP eliyle karabasan gibi çöktü. Şimdi bunlara özel yasa getiriliyor. Bu çete esas alınarak kanun teklifi getiriliyor. Üstüne üstlük vergi teklifleri bu çete esas alınarak getiriliyor. Kamu İhale Kanunu, bu çete için kaç defa değiştirildi? Sayamıyoruz bile. Çete yerine ne diyelim? Mahmut mu diyelim? Abbas mı diyelim? Ne diyelim? Çeteye çete, hırsıza hırsız diyoruz. Adı ne ise onu söyleyeceğiz. Yandaşa da yandaş demeye devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum.

SEÇİM KANUNLARIYLA OYNAYARAK İKTİDARINIZI DEVAM ETTİREMEYECEKSİNİZ

Seçim Kanunu teklifinin yarın TBMM Genel Kurulunun gündemine geleceğine dikkat çeken Beştaş, şunları kaydetti: İktidar bloğu çok büyük yanılıyor. Bu ittifak sistemini 2018de, onlar getirdi. Yapboz tahtası yasama meclisi. Bir getiriyorlar sonra bakıyorlar ki işlerine gelmiyor bir daha değiştiriyorlar ama gelecek sefer siz iktidarda olmayacaksınız ve bunu değiştirecek irade de siz olmayacaksınız. Bu yasaların tamamının demokratikleşmesini, bizlerin de mutlaka içinde olacağı bir yönetim hayata geçirecektir ve bunun mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Artık siz eski oylarınıza da desteğinize de sahip değilsiniz. Seçim kanunlarıyla oynayarak iktidarınızı devam ettiremeyeceksiniz. Bunu sağır sultan bile duydu ama siz kabul etmiyorsunuz.

Son güncelleme: 19:34 28.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı