• Turkhane Logo

HDP'den Soylu'ya: Kayyımlardan yüzbinlerce liralık hediye aldın mı?

HDP Sözcüsü Günay Kubilay, üç büyük Kürt kentine kayyım atamalarıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında Süleyman Soylu'ya "kayyımdan rüşvet aldın mı" diye sordu.

14:36 23 Ağustos 2019 Cuma
HDP'den Soylu'ya: Kayyımlardan yüzbinlerce liralık hediye aldın mı?
HDP Sözcüsü Günay Kubilay, üç büyük Kürt kentine kayyım atamalarıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında Süleyman Soylu'ya "kayyımdan rüşvet aldın mı" diye sordu.




Partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Kubilay, Kürt halkının siyasi iradesinin gasp edildiğini belirterek şunları söyledi:
 

Kayyım atamalarının hemen ardından halkımız siyasi iradesine büyük bir direnişle sahip çıktı. Günlerdir Amed’de, Mardin’de ve Van’da hakkını, kendine ait olanı geri almak için halkımız sokakta. Halkımız iradesine sonuna kadar sahip çıkacağını, ne pahasına olursa olsun demokratik ve meşru zeminlerde haklarını aramaktan vazgeçmeyeceğini bir kez daha gösterdi.
 
19 Ağustos’tan bugüne başta Amed, Mardin ve Van olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleşen darbe karşıtı eylemlerde 500’e yakın gözaltı yapıldı diye konuşan Kubilay, polisin bu pervasız ve öldüresiye saldırı yetkisini ve cesaretini kimden aldığını sorarak konuşmasına şöyle devam etti:
 
Bakınız geçen günlerde Mardin Eşbaşkanımız Ahmet Türk açıkladı: Cumhurbaşkanı Erdoğana 136 bin 944 lira, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya biri 40 bin, diğeri 42 bin liralık iki kez hediye faturasının olduğunu söyledi. Bu faturalar var, iftira değil, yalan değil faturalar görülebilir. Dün bu konu ile ilgili bu konuyla ilgili Eş Genel Başkanımız Sezai Temelli, Süleyman Soylu’ya bir sordu ama bir cevap gelmedi. 

Bir kez daha soruyoruz: Kayyımlardan yüz binlerce liralık hediye aldınız mı, almadınız mı? Almadıysanız Cumhurbaşkanına, bakanlara verilen yüz binlerce liralık hediye faturaları neyin nesidir? Sizden cevap bekliyoruz. Aldıysanız rüşvetçisiniz. Almadıysanız kayyımlarınız büyük bir yolsuzluk çukurundalar. Bunu kamuoyunun  bilmesinde fayda var.
 
 
Kayyım kararlarına AKP, MHP ve onların koltuk değneği Perinçek dışında Türkiye’nin tüm kesimlerinden tepkiler geldi diyen Kubilay, iktidarın 23 Haziran’da İstanbul’da da bir kez daha görüldüğü gibi toplumun çoğunluk desteğini yitirerek azınlığa düştüğünü vurguladı:
 
HDP ile demokratik siyaset zeminlerinde mücadele edecek yetenekten ve birikimden, politikadan ve kapasiteden yoksun olan bu iktidar, yan yollara saparak, darbe gibi, zorbalık gibi gayri meşru yöntemlere başvurarak HDP’yi kriminalize etmeye ve etkisizleştirmeye çalışmaktadır. Böylece 31 Mart’ta başlayan yeni siyasal süreci kesintiye uğratmak, açılan demokratik değişim kapısını kapatmak ve bu soygun ve savaş düzenini sürdürmek istiyorlar. Onların bütün kini, nefreti düşmanlığı bu nedenledir.
 
İktidarın belediye bütçelerinin dağa gönderildiğine dair iddialarına ise şu yanıtı verdi:
 
Belediye bütçesi nereye gitmiş diye soruyorlar? Çok açık değil mi? Belediye bütçesi Saraya gitmiş. Van, Amed ve Mardin belediyelerini talan eden kayyım, halkın milyonlarca lirasını haraç verircesine, Saray mensuplarına, bakanlıklara verdiğine dair belgeleri belediye eşbaşkanlarımız daha önce paylaşmıştı kamuoyuyla. Kayyımın özel odasına, özel banyosuna, şatafatına, çarçur ettiği eş dostuna, kadayıfına, tatlısına gitmiş.

HDP olarak meşru direnişlerini büyüteceklerini söyleyen Kubilay, Türkiye halklarına seslenenerek İktidarın yalanlarına inanmayınız, iftiralarına itibar etmeyiniz. Türkiye halklarının kaderi ortaktır. “Devlet kimdur, yaylamı istiyorum” diyen Havva Ana’nın kaderiyle “Hırsızsınız, oyumu istiyorum” diyen Kürt anasının kaderi ortaktır. Nasıl ki, Kaz Dağlarıyla Hasankeyf’in kaderi ortaksa Diyarbakır, Van, Mardin belediyesinin kaderiyle Ankara, İstanbul, İzmir belediyesinin kaderi de ortaktır.
 

Son güncelleme: 14:36 23.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı