• Turkhane Logo

HDP’den çok önemli çıkış: Katil Ağarların ayakta tuttuğu AKP’yle müzakere olamaz

HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, AKP’yle barış ve müzakerenin olamayacağını belirterek, “Mehmet Ağarlar gibi bir dönemin katilleri iktidarı ayakta tutuyor” dedi.

11:45 30 Aralık 2019 Pazartesi
HDP’den çok önemli çıkış: Katil Ağarların ayakta tuttuğu AKP’yle müzakere olamaz
HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, AKP’yle barış ve müzakerenin olamayacağını belirterek, “Mehmet Ağarlar gibi bir dönemin katilleri iktidarı ayakta tutuyor” dedi.



Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, Tepekule Kongre Merkezi’nde 3. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi.

Partinin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan kongrede önemli bir konuşma yaptı:


“Bazen öldük, tutuklandık, sürgünlere gönderildik, köylerimiz yakıldı, çocuklarımız vuruldu, hiçbir zaman bildiğimiz yoldan dönmedik. Özgürlük mücadelemizden bir adım geri atmadık. Bu partiye yapılan saldırıların boyutunu burada yaşayan herkes biliyor, tanık oldu. Biz hiç kimsenin önünde boyun eğmedik, biat etmedik, boyun eğmedik, bundan sonra da kimseye biat etmeyeceğiz, kimseye diz çökmeyeceğiz, kimseye boyun eğmeyeceğiz.

Bu ülkeyi 17 yıldır AKP hükümeti yönetiyor ancak koltuğunu korumaya çalışan bir gerçeklikle ile karşıya karşıyayız. 17 yıldır her türlü umutları ve varlıkları talan ve çarçur eden, doğadan tarihe ekonomiye kadar bütün varlıkları yağmalamaya çalışan bir gerçeklik var.

Bugün ülkede, Kürt düşmanlığı, kadın düşmanlığı, muhaliflere, barış isteyenlere, demokrasi talep edenlere, özgürlüğü haykıranlara karşı düşmanlık var. Kürtlere seçseniz de size yönettirmeyeceğiz anlayışı var. İşte bunun için belediyelerimize kayyımlar atanıyor.

KÜRTLERİN STATÜ SAHİBİ OLMASIN DİYE…

Kürtlere karşı ne nerede olursanız olun size nefes aldırmayacağız anlayışı var. İşte bunun için Afrin ve Rojava’ya saldırı var. Kürtler nerede olursa olsun, söz ve statü sahibi olmasın diye AKP hükümeti elinden geleni yapmaya çalışıyor.

HEPİMİZ MÜZAKERE SÜRECİNİN TANIĞIYIZ

Hepimiz 2011- 2015 yıllarının tanığıyız, barış ve müzakere sürecinin hep birlikte tanığı olduk. Ben hem tanığı hem de bu işin içinde görev alan birisi olarak şunu ifade etmek isterim ki o dönem yaptığımız her şeyden gurur duyuyoruz. Sayın Öcalan ile görüşmekten, hükümetle yaptığımız görüşmelerden, Kandil’deki yetkililerle yaptığımız görüşmelerden ve bu görüşmelerin sonucunu halklarımıza aktarmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Çünkü o dönemde tek bir annemiz ağlamadı, tek bir babamızın yüreği yanmadı, tek bir çocuk yaşamını yitirmedi. Herkeste bir umut vardı. Geleceğe güvenle bakan insanlar vardı. Türkiye toplumu geleceğine umutla bakıyordu. Ancak 2015’ten sonra Sayın Öcalan’ı bir kez daha tecrit altına koymak ve bu süreci bitirmek ve bir kez annelerin ağlaması, gençlerin toprağın altına düşmesine neden olan süreci yaratmanın hiç kimseye faydası yok.

MÜZAKERE AKP İLE OLAMAZ

Biz HDP olarak aynı noktadayız. Şunu da biliyoruz ki yeni bir barış ve müzakere sürecinde AKP olamaz. Bu kadar, baskı, zulüm ve şiddet varken, Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ cezaevinde iken AKP ile bir barış ve müzakere sürecinin başlamayacağını biliyoruz. Bizler şunu da biliyoruz. Yeni bir barış ve müzakere süreci Türkiye haklarıyla birlikte olur. Barıştan yana olanlarla, demokrasiyi isteyenlerle Antalya, İzmir, İstanbul ve Ankara halkıyla Kürt halkının kucaklaşacağı, Kürt halkının birlikte yol alacağı bir süreçle başlayacaktır. Buna yürekten inanıyoruz. Türkiye halklarına da yürekten güveniyoruz.

AKP’NİN TEK UMUDU KORKUTMAK VE ZULÜM

AKP’nin tek umudu korkutmakta ve zulümdedir. Emin olun ki tarih boyunca yarattığı zulüm üzerinde dik duran tek bir siyasi güç yoktur. Hepsi tek tek bitmiş ve yok olmuştur. Tarihte kara bir sayfa olarak yerini almışlardır. AKP de bu sonu yaşamaktadır. Toplum nezdinde ne meşruiyeti kaldı, ne de bundan sonra olacaktır.

BU İKTİDARI AĞARLAR AYAKTA TUTUYOR

Bu çürümeye yüz tutmuş iktidar elbette ayakta tutmaya çalışanlar da var. Talancılar, yağmacılar, Mehmet Ağarlar, bir dönemin katilleri gibi bu iktidarı hala ayakta tutmaya çalışan çevreler var. 90’lı yılların kilit ismi Mehmet Ağar’ın bir dönemin kanlı güçlerinden sorumlu olan bir ismin geçenlerde JİTEM davasından beraat ettiğine ve AKP hükümeti tarafından ödüllendirildiğine bir kez daha tanık olduk. Bunlar bir dönemin karanlık isimleriydi. Cumhurbaşkanı ile mitinglerde boy gösterdiler. Bugün o çevrelerin yanında yer almaktan da hiçbir şekilde utanmadılar. Onlar mahkemelerde beraat etmiş olabilirler ancak 90’lı yılların karanlık isimleri halkımızın vicdanında asla aklanmayacaktır. Bizler Musa Anterlerin, Mehmet Sincarların, Mehmet Aydınların, Savaş Buldanların akıbetini sormaya devam edeceğiz.”

Son güncelleme: 11:45 30.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı