• Turkhane Logo

HDP'de kongresinde yoğun güvenlik! şarj cihazları dahi alınmıyor!

​HDP'nin üçüncü olağan kongresi bugün (11 Şubat 2018) Ankara Spor Salonu'nda toplanıyor. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı salona, partililerin çantalarının, sarj cihazlarının dahi alınmadığı öğrenildi.

11:44 11 Şubat 2018 Pazar
HDP'de kongresinde yoğun güvenlik! şarj cihazları dahi alınmıyor!
​HDP'nin üçüncü olağan kongresi bugün (11 Şubat 2018) Ankara Spor Salonu'nda toplanıyor. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı salona, partililerin çantalarının, sarj cihazlarının dahi alınmadığı öğrenildi.

Kongrede Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Pervin Buldan ile 25. Dönem Milletvekili Sezai Temellinin seçilmesi bekleniyor.

Ayrıca, Gazetecilerin salona bilgisayar sokmasının engellendiği, ancak fotoğraf makinesi ve kameralara izin verildiği öğrenildi. 

Sezai Temelli kimdir?






25. Dönem HDP İstanbul Milletvekili olan Sezai Temelli 1963 yılında İstanbul’da dünyaya geldi.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümünden mezun olan Sezai Temelli ardından yine aynı üniversitede doktorasını tamamladı. İ.Ü. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Maliye Anabilim Dalında Öğretim üyesi olarak çalışan Yrd. Doç. Sezai Temelli, OHAL kapsamında yayınlanan 675 Sayılı KHK ile üniversiteden ihraç edildi.

Halen HDPnin Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı olarak çalışmalarını sürdürüyor.

7 Haziran seçimlerinde HDP’den milletvekili olarak parlamentoya giren Sezai Temelli, 1 Kasım seçimlerinde parlamentoya girememişti.

Pervin Buldan kimdir?

6 Kasım 1967 yılında Hakkaride dünyaya gelen Pervin Buldan, liseden mezun olduktan sonra kısa bir süre Iğdır İl Özel İdaresinde memurluk yaptı. Eşi Savaş Buldan 2 Haziran 1994 yılında kaçırıldı ve 4 Haziran 1994te öldürüldü.

1995te “Cumartesi Anneleri”ne katılan Buldan, 4 yıl boyunca Taksimde Galatasaray Lisesi önündeki eylemlere katıldı. Bu yıllarda HADEPte iki dönem Parti Meclisi üyesi oldu.

Pervin Buldan, 2005te Nobel Barış Ödülüne aday gösterilen 1000 kadın arasında yer aldı.

2007de Iğdır’dan bağımsız aday olarak katıldığı seçimi kazandı ve Iğdırın ilk kadın milletvekili olarak meclise girdi. Daha sonra Demokratik Toplum Partisine geçen Pervin Buldan bu parti de kapatılınca Barış ve Demokrasi Partisine geçti.

Pervin Buldan, 1 Kasım seçiminde HDP İstanbul milletvekili olarak parlamentoya girdi. Buldan halen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili olarak görev yapıyor.

Pervin Buldan hakkında, Mart 2008de, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Iğdır milletvekili olarak Iğdırda düzenlenen bir mitingde PKK lideri Abdullah Öcalanı övücü konuşmalar yaptığı ileri sürülerek Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Türk Ceza Kanununun 215inci maddesi olan suç ve suçluyu övme ve 216/1’inci maddesinde yer alan halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçlarını işlediği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Iğdır Ağır Ceza Mahkemesi, suçu ve suçluyu övme ve terör örgütü propagandası yapma suçlarından hakkında dava açılan Buldan’ın ek ifadesinin alınması için Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesine yazı gönderdi. 23 Aralık 2016da avukatıyla 6. Ağır Ceza Mahkemesine giderek ifade verdi. 9 Şubat 2017de, iki yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada, Anadolu 34. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kovuşturmanın ertelenmesine karar verildi.

Son güncelleme: 11:44 11.02.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı