• Turkhane Logo

HDP’de iki vekil daha açlık grevine başladı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır il binasında başlatılan açlık grevi sürerken, Van milletvekilleri Tayip Temel ve Murat Sarısaç da eyleme dahil oldu.

16:56 08 Mart 2019 Cuma
HDP’de iki vekil daha açlık grevine başladı
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır il binasında başlatılan açlık grevi sürerken, Van milletvekilleri Tayip Temel ve Murat Sarısaç da eyleme dahil oldu.




Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven’in, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı açlık grevi 121’inci gününde devam ederken, cezaevlerinde tutukluların başlattığı eylem yayılıyor.


SERBEST KALAN 5 HDP’Lİ EYLEME DEVAM ETTİ

HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ ile parti üyeleri Sevican Yaşar, Salih Cansever, İsmet Yıldız, Salih Tekin ve Bilal Özgezer de aynı taleple 3 Mart’ta partinin Diyarbakır il binasında açlık grevi eylemi başlattı. Eylemin başlatılması ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla düzenlenen baskın sonucu gözaltına alınan ve dün serbest bırakılan 5 HDP’li, il binasına gelerek eylemlerine devam etti.

2’Sİ VEKİL 4 KİŞİ EYLEME BAŞLADI

Bugün de Van milletvekilleri Tayip Temel ve Murat Sarısaç ile partililer A. Halik Kurt ve Yusuf Ataş açlık grevine dahil oldu. Vekil Temel ve beraberindekiler HDP il binası önünde açıklama yapmak istedi. Grup, parti binasının önünü kapatan polislerle uzun süre tartıştı. Temel ve Sarısaç ile beraberindekiler, parti binası kapısında açıklama yaptı. Çevik kuvvet polisleri kalkanlarını havaya kaldırarak gazetecilerin açıklamayı izlemesi ve görüntü almasını engelledi.

ARKADAŞLARIMIZIN BİR ÇOĞU KRİTİK DURUMDA

MA’nın haberine göre, bunun üzerine Vedat Aydın Konferans Salonu’na geçen grup, açıklamalarını burada yaptı. Açıklamayı 12 Eylül 2012’de başlatılan açlık grevinde 68 gün kalan milletvekili Tayip Temel yaptı. 121 gündür Avrupa’da ve cezaevlerinde bütün baskılara rağmen tarihi bir direniş yaşandığını dile getiren Temel, “Bu direnişin amacı karanlığı yırtmaktır. Arkadaşlarımızın birçoğu kritik durumda. Bu eylem bir mesajdır” dedi.

Son güncelleme: 16:56 08.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı