• Turkhane Logo

HDP Milletvekili Şık: Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en büyük suç örgütüyle karşı karşıya

"Erdoğan, Ankara'daki konuşmasında 'HDP’nin canını okuyacağım' demeye çalıştı"

16:00 05 Nisan 2019 Cuma
HDP Milletvekili Şık: Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en büyük suç örgütüyle karşı karşıya
"Erdoğan, Ankara'daki konuşmasında 'HDP’nin canını okuyacağım' demeye çalıştı"




Seçim sonuçları ve sonrasında yaşananları değerlendiren HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Türkiyenin gördüğü en büyük suç örgütü ile karşı karşıyayız. Yargı yok, denetim yok, YSK iktidara teslim olmuş durumda. (Erdoğan) Hayır ben size bunu vermeyeceğim diyor. AKP, kurduğu bu suç örgütünün finansmanını bu büyükşehirlerden sağlıyor dedi.  Şık, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğanın Ankaradaki balkon konuşmasında Halkımız beka söyleminin gerçekliğini gördü ifadesiyle Ben HDP’nin canını okuyacağım demeye çalıştığını söyledi. 


 HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Halk Tvde yayınlanan Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi programında seçim sonuçlarını ve sonrasında yaşananları değerlendirdi. 

31 Mart seçimi ile iktidarın yenilmez olduğu algısının ortadan kalktığını ifade eden Şık, Bu seçimin başat kaybedeni Recep Tayyip Erdoğan ve kurduğu sistemdir dedi. 

Erdoğan, Ankaradaki konuşmasında HDP’nin canını okuyacağım demeye çalıştı

Şık, Cumhurbaşkanı Erdoğanın seçim akşamı İstanbul ve Ankarada yaptığı konuşmalarla ilgili olarak şunları söyledi: 

Erdoğan’ın seçim akşamı İstanbul’da yaptığı açıklaması itidalliydi. Tamam siz kazandığınız dedi. Birlikte yaşayacağız demeye getirdi.  Ankara’da da benzer tutumu devam ettirmeye çalıştı. Ama seçimi kendisine  kimin kaybettirdiğini gayet net ortaya koydu. Bunun HDP’nin kurduğu taktiksel stratejisini nedeniyle olduğunun gayet farkında.  Erdoğan, Halkımız beka söyleminin gerçekliğini gördü ifadesiyle de Ben HDP’nin canını okuyacağım demeye çalıştı.

YSK Başkanı Sadi Güvenin 1 Nisandaki Anadolu Ajansı bizden veri almıyor sözlerini hatırlatan Şık, 

Anadolu Ajansı kimden alıyor verileri. Bence bunun soruşturma konusu olması lazım. Adli değil meslek örgütleri idari soruşturma açmalı. Kaynağını açıklamasın ama veri akışında bilgiyi nasıl sağlıyorsun? diye konuştu. 

Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en büyük suç örgütüyle karşı karşıya

Şık sözlerine şöyle devam etti:

YSK Başkanı Güven’in açıklamasıyla Tamam bu iş bitti noktasındaydım, ama iktidarın ısrarı ve iktidar medyasının çamur haberciliğine baktığımızda işin rengi değişti. Seçim ve ardından yaşanan gelişmeler, bir seçimle yitirilmesi halinde AKP ve Erdoğan’ın iktidarını verip vermeyeceğinin test alanı oldu. Bence diyor ki Ben vermeyeceğim. Bence Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en büyük suç örgütüyle karşı karşıya. Yargı yok, medya yok, hiçbir şekilde denetim yok. YSK iktidara teslim olmuş, kontrol sağlayacak kendi vicdanımız dışında bir şey yok

AKP, medyayı ve seçmenini İBBden sübvansiyon ediyor

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlunun seçim gecesi iyi bir performans sergilediğini ifade eden Şık, AKPnin İBByi veremem nedenini şöyle açıkladı:

AKP  kurduğu bu suç örgütünü bütün faaliyetlerinin finansmanını büyükşehirlerden sağlıyor.  Sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 45 milyar lira bütçesi var ama rantiye alanı trilyonlarla ifade ediliyor.  Buradan, medya, seçmen sübvansiyon ediliyor. Yeni seçmen yaratılmasında bir takım faaliyetler hayatı geçiriliyor. Bir takım tırnak içinde kanaat önderleri (Pelikancılar) sübvansiyon ediliyor.

Son güncelleme: 16:00 05.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı