• Turkhane Logo

HDP, ‘Kritik’ illerde aday göstermiyor: İstanbul, Ankara, İzmir…

HDP’de, aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir’in bulunduğu 5-6 ilde aday çıkarmama eğilimi oluştu.

18:26 28 Ocak 2019 Pazartesi
HDP, ‘Kritik’ illerde aday göstermiyor: İstanbul, Ankara, İzmir…
HDP’de, aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir’in bulunduğu 5-6 ilde aday çıkarmama eğilimi oluştu.


HDP Eş Başkanı Sezai Temelli, Türkiye siyasetinde kritik etki yaratacak bu illerde HDP’nin belirleyiciliğine dikkat çekerek “Bu konuda sorumluluk taşımak zorundayız” dedi.

HDP Parti Meclisi’nde (PM) aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir’in bulunduğu 5-6 ilde aday çıkarmama eğilimi oluştu. HDP Eş Başkanı Sezai Temelli, Türkiye siyasetinde kritik etki yaratacak bu illerde HDP’nin belirleyiciliğine dikkat çekerek “Bu konuda sorumluluk taşımak zorundayız” dedi.


HDP Parti Meclisi yerel seçim sürecinde batı illerindeki tutumlarını belirlemek için toplandı. Hafta sonu geç saatlere kadar süren toplantıda İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin, Adana ve Antalya illeri dışındaki batı illerinde aday çıkarma kararı alındı.

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’ya konuşan ve aday belirleme sürecinde yerellerden gelen bilgi ve raporları dikkate aldıklarını anlatan Eş Başkan Sezai Temelli toplantıda batı illeri için ayrı ayrı hazırlanmış raporların değerlendirildiğini söyledi.

BEŞ-ALTI İL İÇİN PM’DEN MYK’YA YETKİ

Batıda raporu tamamlanmayan iller de var. Bu iller için de Parti Meclisi’nden MYK’ya yetki verildi. Sezai Temelli raporu tamamlanmamış illeri “İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin ve Adana’nın içinde bulunduğu 5-6 il olarak açıkladı. Seçimlerde el değiştirme olasılığı bulunan bu iller kritik olduğu için ince eleyip sık dokuduklarını belirten Temelli şunları söyledi;

“Bu iller için yereldeki beklentiler, teşkilat ve halkın hassasiyetlerini, eğilimlerini dikkate alan titiz bir çalışma yapılıyor. Bu çerçevede 5-6 il değerlendiriliyor. En geç 1 Şubat’a kadar raporların tamamlanmasını istedik. Türkiye açısından çok kritik iller. Özellikle Kürt illeri dışında baktığımızda Türkiye siyasetinde en önemli etkiyi yaratacak iller. Bu konuda belirleyici olacak olan parti de HDP. Bütün bu illere baktığımızda yerel iktidartların nasıl şekilleneceği konusunda belirleyici olacak parti HDP. Biz de bu konuda sorumluluk taşımak zorundayız. Bu nedenle titizleniyoruz.”

 

Son güncelleme: 18:26 28.01.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı