• Turkhane Logo

HDP Beyoğlu’nda Alper Taş’ı destekleyecek

HDP, İstanbul Beyoğlu’nda Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Alper Taş’ı destekleme kararı aldı.

11:23 05 Şubat 2019 Salı
HDP Beyoğlu’nda Alper Taş’ı destekleyecek
HDP, İstanbul Beyoğlu’nda Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Alper Taş’ı destekleme kararı aldı.

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Beyoğlu ilçesinde CHP’den aday olan, ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş’ı destekleyecekleri söyledi. HDP’li seçmenler arasında Taş’a karşı olumlu bir yaklaşım olduğunu belirtti.

GENİŞ BİR KESİMİN DESTEĞİNİ ALIYOR

Beştaş, “Alper Taş’a yönelik sahadan şöyle bir tespitimiz var. Kendisinin hangi parti olduğuna bakılmaksızın pozitif bir havasının olduğu görüyoruz. İstanbul’daki pek çok demokrasi kesimlerinin, odaların, sendikaların, geniş bir kesimin Alper Taş’tan yana pozitif bir eğilimi olduğunu görüyoruz. Bunun sonucunda Alper Taş’ı desteklememek gibi bir seçeneğimiz yok” diye konuştu.


HDP’NİN DESTEĞİ NOKTASINDA TEREDDÜDÜMÜZ YOKTU

HDP milletvekili Meral Danış Beştaş’ın destek açıklamasını değerlendiren Alper Taş, “Teklifi tek başımıza değerlendirmedik, onlara da söyledik. HDP’den destek bekliyorduk. Çünkü HDP’yle ayrı bir parti olmamıza rağmen çok ortak zeminlerde yan yana geldik, barış istedik, demokrasi istedik, Kürt sorununun demokratik ve barışçı çözümü konusunda yan yana durmaya çalıştık. Destek konusunda tereddüdümüz yoktu” ifadelerini kullandı.

TEKLİFTEN KILIÇDAROĞLU’NUN HABERİ VARDI

Alper Taş ayrıca adaylığı konusunda da açıklamalar yaptı. Taş, CHP İstanbul İl Başkan Canan Kaftancıoğlu’nun Beyoğlu adaylığı teklifinden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisi olduğunu söyledi. Taş, “Kemal beyin talebi, Canan arkadaşımız üzerinden bize geldi. Tekliften Kemal Kılıçdaroğlu’nun haberi vardı” dedi.

CHP’NİN TEKLİFİNİ BEKLEMİYORDUM

Taş, “Teklif hiç beklemediğimiz bir şeydi, böyle bir hazırlığımız yoktu. Beyoğlu çok önemli bir yer. Beyoğlu İstanbul’un kalbi. Aslında Türkiye’nin de kalbi. Bütün hayatın aktığı bir yer. Kültür, sanat, politika, çok inançlılık, çok kimliklilik… Toplumsal mücadele açısından önemli bir yer. Cumartesi Anneleri, 77 katliamı, Gezi direnişinin mekanı…” diye konuştu.
 

Son güncelleme: 11:23 05.02.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı