• Turkhane Logo

Hak-İş Başkan Adayı Hüseyin Öz: Ankara Kuşu’na 50 bin Euro şantaj parası ödedik

Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası Başkan Vekili Hüseyin Öz, sendikanın 14’üncü Olağan Genel Kurulu’nda başkan adayı olacağını açıkladı

14:27 14 Eylül 2022 Çarşamba
Hak-İş Başkan Adayı Hüseyin Öz: Ankara Kuşu’na 50 bin Euro şantaj parası ödedik
Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası Başkan Vekili Hüseyin Öz, sendikanın 14’üncü Olağan Genel Kurulu’nda başkan adayı olacağını açıkladı

Hak-İş Başkan Adayı Hüseyin Öz: Ankara Kuşu’na 50 bin Euro şantaj parası ödedik

Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası Başkan Vekili Hüseyin Öz, sendikanın 14’üncü Olağan Genel Kurulu’nda başkan adayı olacağını açıkladı. Burada yaptığı konuşmada Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın Twitter’daki Ankara Kuşu hesabına 50 bin Euro ödediğini ileri süren Öz, “İnsan Twitter infazcısına neden para öder?” dedi.

@ankara_kusu isimli hesaptan daha önce Hak-İş Genel Başkanı Mustafa Arslan’ın mal varlığıyla ilgili paylaşımlarda bulunulmuştu. Son gelişme üzerine AKP’li eski milletvekili Şamil Tayyar da sosyal medya hesabından “İstemezdim ama herkese ahlaki duyar kastığı için yazıyorum. Ankara Kuşu Oktay Yaşar’ın DP Kadın Kolları Başkanı Fatma Yavuz’la gayrimeşru ilişkisinden 13.01.2022’de ‘B..’ adında bir bebeği oluyor. Yaşar, 28.01.2022’de ‘tanıma senedi belgesi’ ile babalığı kabul ediyor.” ifadelerini paylaştı.


Hizmet-İş Sendikası Başkan Vekili Hüseyin Öz, Ankara’da düzenlediği aday tanıtım toplantısında sosyal medya çetesi olarak adlandırdığı grupla ilgili önemli iddialarda bulundu. Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın ‘Ankara Kuşu’ hesabına, 50 bin Euro şantaj parası ödediğini öne sürdü.

‘BU PARA NEDEN ÖDENDİ?’

Hüseyin Öz, “Hakkımda yazı yazıyor, kim bu Ankara Kuşu. Twitter mafyası, sosyal medya mafyası. Önüne gelen herkesin üstüne çöken ve ondan para alan ve infaz eden. Nasıl oldu da benim hakkımda yazdı bu Ankara Kuşu? Söylemek istiyorum, bugün artık bunun gizlenecek bir tarafı yok. Bütün itirazlarımıza rağmen Sayın Genel Başkanımızın talebi ile yönetim kurulundan Ankara Kuşu hesabına 50 bin Euro para ödendi. Niye ödendi bu para. İnsan Twitter infazcısına neden para öder? Eğer bir açığın varsa kendi hesabından vereceksin, eğer bir sorunun varsa kendi imkanlarınla çözeceksin. Ama anladım ki Ankara Kuşu üzerinden bize de operasyon yapılacakmış, biz de terbiye edilecekmişiz.” açıklamasında bulundu.

ŞAMİL TAYYAR’DAN ‘ANKARA KUŞU’ PAYLAŞIMLARI

Son gelişmelerin ardından AKP’li Şamil Tayyar da Ankara Kuşu hesabıyla ilgili paylaşımlarda bulundu. Şunları yazdı:

İstemezdim ama herkese ahlaki duyar kastığı için yazıyorum. Ankara Kuşu Oktay Yaşar’ın DP Kadın Kolları Başkanı Fatma Yavuz’la gayrimeşru ilişkisinden 13.01.2022’de ‘B..’ adında bir bebeği oluyor. Yaşar, 28.01.2022’de ‘tanıma senedi belgesi’ ile babalığı kabul ediyor.
Şimdi Ankara Kuşu’nun Urla dosyasını açacağım. Orda da şantaj iddiasına konu para, Hak İş’teki gibi 50 bin avro. Bu arada Kuş’un tarifesini öğrenmiş olduk. Gelişmeleri okuyunca nasıl korunduğunu göreceksiniz. Yazıklar olsun.
Urla’nın eski kayyım kaymakamı, İzmir Vali Yardımcısı Önder Can, Ankara Kuşu’nun müteahhitlerden 50 bin avro alarak aleyhte twit attığını iddia ediyor. Devamı iddianamede. Kuş’un itirafına dair ses kaydı var, tanık ifadesi var, sonuç beraat. Dosya İstinaf’ta. Takipteyiz.

Son güncelleme: 14:27 14.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı