• Turkhane Logo

Günay: AKP uzatmaları oynuyor, bu yapı ile demokrasi gelmez

Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, AKP’nin uzatmaları oynadığını belirtti. Yeni sistemin yanlışlarına değinen Günay bu yapı ile ülkeye demokrasinin gelmesinin mümkün olmadığını vurguladı.

10:33 06 Eylül 2019 Cuma
Günay: AKP uzatmaları oynuyor, bu yapı ile demokrasi gelmez
Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, AKP’nin uzatmaları oynadığını belirtti. Yeni sistemin yanlışlarına değinen Günay bu yapı ile ülkeye demokrasinin gelmesinin mümkün olmadığını vurguladı.





Ahmet Davutoğlu ve ekibinin ihraç talebi ile disipline sevk edilmesi ile AKP’deki istifaları değerlendiren Ertuğrul Günay, partide özellikle Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasının ardından hiyerarşik olarak Erdoğan’ın gerisinde kalan tüm kesimlerin etkisizleştirildiğini söyledi.


AKP’DE 40’LARIN TEK PARTİ ZİHNİYETİ HAKİM

AKP’nin uzunca bir zamandır eleştiriye ve özeleştiriye kapalı bir yapıya dönüştüğünü belirten Günay, böyle bir yapıda demokrasinin olamayacağını ifade etti. Günay, “Hamasi milliyetçiliğin kuşattığı eskimiş politika dili ve uygulamaları da ülke birliğini ve bütünlüğünü tehlikeye sürüklüyor. AKP’de şu anda, 1940’ların tek parti dönemini anımsatan bir yönetim modeli ve zihniyet egemen” diye konuştu.

AKLI BAŞINDA HERKES SİSTEMİN YANLIŞLIĞINI GÖRÜYOR

MA’nın haberine göre, 1940’lı yıllardaki tek parti modelinin 21’inci yüzyılda kalıcı olmasının mümkün olmadığını belirten Günay, aklı başında her bireyin bu modelin yanlış bir model olduğunu anlayabildiğini ifade etti. AKP’nin uzatmaları oynadığını sözlerine ekleyen Günay, “Ancak zorla güzellik olmuyor” şeklinde konuştu.

TIKANIKLIĞI ESKİ AKP’LİLER BİREBİR YAŞIYOR

AKP’deki tıkanıklığı partinin eski genel başkanları, bakanları ve kurucu üyelerinin önemli bir çoğunluğunun birebir yaşadığını söyleyen Günay, bu tıkanıklıktan kaynaklı yeni arayışların ortaya çıktığını ve çıkmaya da devam edeceğini ifade etti.

YANLIŞ SURİYE POLİTİKASI İLE AKP’NİN ÖMRÜ DOLDU

AKP’nin yaşam süresinin yanlış Suriye politikası ile çoktan dolduğunu ancak muhalefetin yetersizliği yüzünden kendi ömrünü uzattığını aktaran Günay, AKP’nin kendi içinden çıkan itirazlar ile bu sürenin dolacağını sözlerine ekledi.

TOPLUMUN BÜYÜK KESİMİNDEN İTİRAZLAR YÜKSELİYOR

AKP politikalarına yalnızca parti içinde itiraz seslerinin yükselmediğini, toplumun büyük kesiminden bu itirazların geldiğini söyleyen Günay, “Toplumu ayırmayan, birleştirici, barıştırıcı, demokrat, katılımcı, çoğulcu bir siyaset anlayışı ülkeyi bu karabasandan çıkarabilir, çıkaracak” diye konuştu.

Son güncelleme: 10:33 06.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı