• Turkhane Logo

‘Gökçek dönemi yolsuzluklarına ilişkin çok çarpıcı bir suç duyurusuna ulaştım’

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Melih Gökçek dönemindeki yolsuzluk iddiaları son dönemde bir kez daha gündemde.

15:48 07 Ağustos 2019 Çarşamba
‘Gökçek dönemi yolsuzluklarına ilişkin çok çarpıcı bir suç duyurusuna ulaştım’
Ankara Büyükşehir Belediyesinin Melih Gökçek dönemindeki yolsuzluk iddiaları son dönemde bir kez daha gündemde.




Yeniçağ yazarı Murat Ağırel, “Yurttaşlar bir dilim ekmeğe muhtaç olmuşken bu aveneler takımı kurdukları şirketler, sahte satışlar, sahte faturalar, adrese teslim yüksek bedelli ihaleler ile Ankara Büyükşehir Belediyesini adeta yağmalamışlar” ifadesini kullanıyor.


“Gökçek döneminde yapılanlar yolsuzluklar için neden hiçbir savcı soruşturma başlatmıyor” derken “çok ama çok çarpıcı” dediği bir suç duyurusuna ulaştığını söyleyen Ağırel, belediye 
iştiraklerinden olan BELKA.BELKA’nın şikayetçi olduğunu söylüyor.

Ağırel, söz konusu suç isnadının ise “Suç örgütü kurmak, hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, nitelikli dolandırıcılık, sahte fatura düzenlemek” olduğunu aktarıyor.

BELKA tarafından yapılan suç duyurusunda doğrudan eski yönetim kurulu başkanı İbrahim Gülerce ile eski yönetim kurulu başkan yardımcısı Ömer Öksüz’ün suçlandığını kaydeden yazar, sözlerini şöyle sürdüyor:

“Bu iki ismin dışında suçlanan isimler de var. Yaklaşık 6-7 firma ve sahiplerinin adı geçiyor. Bu firmaların planlı bir şekilde BELKA üzerinden satın almalar yaptırılarak para aktarıldığı iddia ediliyor.”

Suç tarihi olarak da dilekçede 2013-2014 ve 2015 yıllarının geçtiğini belirten yazar, bunun da Melih Gökçek dönemi olduğuna dikkat çekiyor.

Ağırel’in aktardığına göre, denetimler sonucunda ortaya çıkan iddiaları kapsayan suç duyurusunda şunlar yazıyor:

Müvekkil şirketin 2013 yılındaki yönetimince, içme suyu paketleme ve satışı konusunda faaliyet gösterme kararı alınmıştır. Bu karar doğrultusunda 2013-2014 ve 2015 yıllarında tamamı AFM şirketi üzerinden olmak üzere 5 ayrı şirket satın alınmış ve yine AFM şirketi üzerinden menkul, gayrimenkul ve hizmet satın alma görüntüsü ile şikayetçi Belka A.Ş. o günün parası ile 80 Milyon TL civarı zarara uğratılmıştır.Müvekkil şirketin yönetim kurulunun 08.03.2013 tarihli toplantısında; Ankarada içme suyu bardaklama, şişeleme, ambalajlama, etiketleme iş ve işlemlerinin yapılmasına:İş ile ilgili tesis kurulmasına, satın alınması veya kiralanmasına, tesislerin işletilmesine veya işlettirilmesine,Bahse konu iş ve işlemlerle ilgili pipet, cam şişeleme, paketleme, ambalajlama makineleri ve ekipmanları, kompresör ve sistemleri ile ihtiyaç duyulacak her türlü makine ekipmanlarının satın alınması veya kiralanmasına oy birliği ile karar verilmiştir. 

Bu karar doğrultusunda; 1.Filiz Memba Suları Ltd. Şti,- Seğmen Su Madencilik Mak. Gıda İnş. Tur. A.Ş.,- Bağiçi İnci Su Gıda Maden. İnş.Tur. Petrol Taşımacılık Taah. ve Ticaret A.Ş. 4.Beynam Orman Su İnşaat Makine Nak. Petrol ve İthalat İhracat Ltd Şti. ve 5. Ayudum Gıda İnşaat Nakliye Madencilik Sanayi ve Ticaret Ltd Şti. olmak üzere,5 adet şirket önce AFM Teknoloji İçecek Nakliye Danışmanlık A.Ş. tarafından satın alınmış ve hemen kısa süre içerisinde de müvekkil şirkete satılmıştır.Bu şirketler satın alındıktan sonra bunların işletilmesi, hizmet ve menkul ve gayrimenkul mal alımı, danışmanlık hizmeti adı altında yine AFM Teknoloji İçecek Nakliye Danışmanlık A.Ş. ile sözleşmeler yapılmış ve sonuç itibari ile tamamı AFM Teknoloji İçecek Nakliye Danışmanlık A.Ş. üzerinden olmak üzere 2013 -2014 ve 2015 yılları itibari ile 80 MİLYON TL (suç tarihindeki kur üzerinden hesaplanırsa 30 Milyon Dolar, doların bu günkü kurdan hesaplanması halinde 175- 180 MİLYON TL) civarında bir para aktarılması meydana gelmiştir.” 

Suç duyurusunda, “Bahse konu şirketlerin hem satın alınması öncesinde, hem satın alınması aşamasında, hem de işletilmesi aşamasında ticari kural ve teamüllere aykırı olduğu kadar hayatın normal akışına da aykırı olan iş ve işlemler ile müvekkil şirket zarara uğratılmış ve şüphelilere haksız kazanç sağlanmış ve Müvekkil Belka A.Ş ve dolayısıyla Ankara halkı dolandırılmıştır” ifadesi de yer alıyor.

Yeniçağ yazarı, “Ankara Büyükşehir Belediyesi açık açık ‘Ankara halkı dolandırılmıştır, diyor” yorumunu yapıyor.

Son güncelleme: 15:48 07.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı