• Turkhane Logo

Gergerlioğlu'ndan KHK'liler Buluşması'nın yasaklanmasına tepki: Kabul edemeyiz

HDP Milletvekili Gergerlioğlu, ‘Biz bildirimlerimizi yapmıştık ama hukuksuzlukların ortaya çıkmasından korkanlar son derece çarpık bir anlayışla yazılmış bir yazıyla bunu engelledi’ dedi.

19:13 04 Ekim 2019 Cuma
Gergerlioğlu'ndan KHK'liler Buluşması'nın yasaklanmasına tepki: Kabul edemeyiz
HDP Milletvekili Gergerlioğlu, ‘Biz bildirimlerimizi yapmıştık ama hukuksuzlukların ortaya çıkmasından korkanlar son derece çarpık bir anlayışla yazılmış bir yazıyla bunu engelledi’ dedi.




HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 5-6 Ekim’de düzenlenmesi planlanan KHK’liler Büyük Buluşması’nın Ankara Valiliği tarafından yasaklanmasına sert tepki gösterdi. 


Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Gergerlioğlu, yasaklama kararının hukuksuz ve yasaya aykırı olduğunu söyledi. 

BİLDİRİMLER YAPILMIŞTI

Bu etkinlik için 3-4 aydır çalıştıklarını belirten Gergerlioğlu, etkinliğin düzenleneceği Yılmaz Güney Sahnesi’ne bugün tebliğ edilen yasaklama kararına dair şunları söyledi: 

“Tüm bildirimler yapılmış, izinler alınmış, resmi işlemler yapılmıştı. 3 yıldır süren KHK zulmüne karşı hakkı, hukuku, adaleti isteyeceğimiz toplantı Ankara Valiliğinin bildirimiyle yasaklanmıştır. Bu kabul edebileceğimiz bir yasaklama değildir. Hukuksuz, Anayasa’nın 34. maddesini çiğneyen bir bildirimdir. 3 yıldır KHK zulmünün nasıl bir kırım boyutuna geldiğini, insanları sivil ölüme uğrattığını anlatıyoruz. Çalışma hayatından engellenen, seyahat hürriyetleri engellenen, bankadan kredi alması, tapudan daire alması bile engellenen sivil ölülerin halinden bahsedecektik. Çözüm yolu arayacaktık, bunu da barışçıl bir tarzda yapacaktık. 

Biz izinlerimizi almıştık, bildirimlerimizi yapmıştık ama hakikatin, hukuksuzlukların ortaya çıkmasından korkanlar son gün Yılmaz Güney Sahnesi’ne tebliğ ettikleri son derece çarpık bir anlayışla yazılmış bir yazıyla bunu engelledi. Bu organizasyonu düzenleyenin kim olduğunu bile yazmıyor. Sağdan soldan söylentilerden duyduk diyor. Ankara Valiliği, burası sokak değil resmi bir kurumsunuz. Size yapılmış bir başvuru en azından neyi yasakladığınızı, kimin başvurusunu kabul etmediğinizi söyleyin. Bu nasıl bir kağıt Allah aşkına. Gerekçe bile yok. Ben yasakladım oldu bitti diyor Valilik. Bu aslında bizim 3 yıldır KHK zulmü konusunda söylediklerimizin ne kadar haklı olduğunu gösteriyor.”

ZULME UĞRAYANLAR DERDİNİ ANLATACAKTI

KHK mağdurlarının derdini anlatmasının her yerde engellendiğine işaret eden Gergerlioğlu, “5-6 Ekim KHK buluşmasında biz tüm Türkiye’deki KHKlılar olarak çözüm yolları arayacaktık, siyasetçilere çağrı yapacaktık. Düşünce ve ifade özgürlüğü ihlali, yaşam hakkı ihlali, Kürt meselesi de dahil olmak üzere her türlü ihlali konuşacaktık. Konuşmacılarımız arasında çok önemli isimler vardı. 5-6 Ekim büyük buluşması kamuoyuna çok önemli mesajlar vereceği için engellenmeye çalışılıyor. Zulme uğrayan insanlar gelip derdini anlatacaktı. Hiçbir karışıklığa mahal vermeden kapalı bir salon toplanışında hakkı ve hukuku isteyecektik. Buna bile tahammülleri yok. Keyfi bir kararla yasaklanmaya çalışılıyor. Hakkı gasp edilen, intihar eden, Ege’de Meriç’te boğulan insanların hakkını soracağız, yasaklamayı kabul edemeyiz” dedi.  

Gergerlioğlu, AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı’nın açıklamasına atfen de “Biz onlardan af falan beklemiyoruz. Bakalım biz onları affedecek miyiz” diye konuştu. 

Ayrıca Artı TVye konuşan Gergerlioğlu Yasak kararı son dakikada ve keyfi olarak alındı. KHK buluşması bir ihtiyaçtı dedi. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof): Yasak kararı son dakikada ve keyfi olarak alındı. KHK buluşması bir ihtiyaçtı. pic.twitter.com/ZsLV9PGl47 — ARTI TV (@ArtiTV_) October 4, 2019

Son güncelleme: 19:13 04.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı