• Turkhane Logo

Gazetecilere sınır ötesi ayar: Yargı mensubu gibi konuşmayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyareti sırasında Fox News ile bir söyleşi yaptı. Erdoğan tutuklu gazetecilerle ilgili soruya sinirlenerek "Gazeteci gibi sormuyorsunuz" diye çıkıştı.

11:58 26 Eylül 2019 Perşembe
Gazetecilere sınır ötesi ayar: Yargı mensubu gibi konuşmayın
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyareti sırasında Fox News ile bir söyleşi yaptı. Erdoğan tutuklu gazetecilerle ilgili soruya sinirlenerek "Gazeteci gibi sormuyorsunuz" diye çıkıştı.





Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu için gittiği ABD’de, Fox News televizyonu ile uzun bir söyleşi yaptı. Erdoğan, Türkiye’nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerini alması hakkında, “S-400 olayı Türkiye-Amerika ilişkilerini kesinlikle bozmamalı” mesajı verdi.


‘AMERİKA’DA OLMUYOR MU!’

Erdoğan, ‘en fazla tutuklu gazetecinin Türkiye’de olduğu’na ilişkin soruya yanıtında, ‘kararı yargının verdiğini’ dile getirerek, “Yargıya müdahale edilir mi? Amerika’da terörle ilişkili olduğu için içeri atılanlar yok mu? Yüzlerce, binlerce insan Amerika’da da terörle ilişkisi varsa içeri atılıyor” dedi. “Daha ileri gidiyorum. Amerikan polisi yeri geldiği zaman yerlerde süründürerek, yeri geldiği zaman silahla müdahale etmek suretiyle nice insanları kalkıp yaralıyor veya olduğu yerde öldürüyor” diyen Erdoğan, “Şimdi siz ülkemde 15 Temmuz’da ülkeme karşı bir darbe girişimi olacak, bu darbe girişiminin faillerini serbest bırakacağız, öyle mi? Bu darbe girişiminin faillerini kim tutuklama kararını veriyor, yargı veriyor. Yargının vermiş olduğu karara karşı biz niçin böyle mi yapıyorsun diyelim?” ifadelerini kullandı.

‘BİR DEFA GAZETECİ GİBİ KONUŞUN’

‘Dünyanın hiçbir yerinde yargıya siyasetin müdahale yetkisi olmadığını’ belirten Erdoğan şöyle devam etti:

“Ama siz şu anda yargı mensubu gibi konuşuyorsunuz. Gazeteci gibi değil. Bir defa bu noktada gazeteci gibi konuşun ve benden de siyasetçi olarak cevabını alın. Bakın ne diyorum, devlete karşı darbe girişiminde bulunan, bir DEAŞ mensubu kişi gazeteci diye serbest kalsa ABD’de buna ne dersiniz? İyi yaptı, doğru yaptı diyebilir misiniz? Burada yargı kararını veriyor, verdikten sonra da emniyet, kolluk görevlileri onları gözaltına alır, yargıya teslim eder. Şu anda ben F...Ö ile ilgili DEAŞ’tan hiçbir farkı yok, devlete darbe yapıyor ve ben buradan istiyorum ama alamıyorum.”

‘O KADAR TUTUKLU GAZETECİ İÇERDE DEĞİL’

Tutuklu gazeteciler konusunda “Şu anda sizin verdiğiniz rakamlar da çok hayali rakamlar, onu da söyleyeyim. Bu kadar gazeteci içerde falan böyle bir şey yok” diyen Erdoğan, “Bunları biz çok gazetecilerden, Türkiye’ye gelenler oldu, onlara bizzat bunları belgeleriyle gösterdik, anlattık falan ama uydurma rakamlarla ülkemize geliyorlar, bunları söyleyip geçiyorlar. Böyle bir şey yok ama ben size vesikalarıyla, belgeleriyle koliler dolusu buraya Amerika’ya gönderdik diyorum ama biz buradan bunları alamadık” ifadelerini kullandı.

‘ŞAHSIMI, AİLEMİ ÖLDÜRMEYE GELDİLER’

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Şahsımı, ailemi öldürmeye gelen bu F...Ö’cüleri ülkemde yakaladıktan sonra serbest mi bırakacağız. Eğer 15 dakika daha gecikmiş olsaydım bugün hayatta yoktum ve benim iki korumam öldürüldü. İki tane bayan korumam yaralandı. Bunu neyle izah edeceksiniz? Ama bunların üzerinde hiç durmuyorsunuz ve az önce söyledim. 251 vatandaşım şehit edildi, 2 bin 193 vatandaşım gazi oldu. Bugün bir kısmının ayağı yok, bir kısmının kolu yok. Bir kısmı başından aldığı yaralarla hala hayatta, böyle devam ediyor. Biz bunlara karşı iyi yaptınız mı diyeceğiz? Kusura bakmayın. Böyle bir hayat yok, hepsi bunun bedelini ödemek durumundadır. Yoksa biz bunu şehitlerimize anlatamayız, gazilerimizin ailelerine anlatamayız. Birbirimizi anlamak durumundayız. Eğer biz birbirimizi anlayamazsak bilesiniz ki bu darbeler daha çok devam eder.”

‘ABD İLE İLİŞKİLERİMİZİN BOZULMASINA MÜSADE EDEMEYİZ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-ABD ilişkilerin konusunda da mesajlar verdi. İki ülke arasında uzun geçmiş ve güçlü bağlara sahip bir ilişki olduğunu, iki ülkenin her şeyden önce NATO’ya da dayalı bir stratejik ortaklığı bulunduğunu ifade eden Erdoğan, “Zaman zaman dünyadaki gelişen şartların da getirdiği sıkıntılar olmuyor değil ama bunun hiçbir zaman stratejik ortaklık düzeyindeki ilişkilerimize zarar vermesine müsaade etmedik, etmeyiz ve bu ortaklığımızın güçlenerek devamından yana olduk hep ve bugün de aynı konumdayız.” diye konuştu.

Son güncelleme: 11:58 26.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı